Találkozni apám eltitkolt gyerekével? Rossz ötlet vagy beleférne egyszer?
A szüleimnek régebben volt egy rossz időszakuk a házasságukat illetően, apának akkor lett egy viszonya. A nő terhes lett, nem akarta elvetetni, de apa mondta akkor is, hogy nem akar tőle gyereket, neki már van családja, gyereke és nem fogja vele tartani a kapcsolatot (a tartásdíjat egy összegben fizette ki neki).
Ez így is lett, eltelt 16 év és a szüleim házasságának valahol kellett is ez a "pofon", mert azóta máshogy állnak egymáshoz, apa is máshogy áll a családunkhoz, teljes az összhang. Mikor a páromnak meséltem ezt, ő el sem hitte...
Lényeg a lényeg, hogy apát megkereste a gyerek még májusban, hogy szeretne találkozni vele, tartani a kapcsolatot. Apa mondta neki akkor is, hogy nem, ne haragudjon.
Utána megtalált engem, én is azon az állásponton voltam, mint apukám. Le is tiltottam az üzenetet követően mindenhonnan. Aztán most újra megtalált, új fiókkal és nagyon szeretne találkozni, látja, hogy én is Pesten élek és "ez nem lehet véletlen", legalább egyszer muszáj találkoznunk, neki az anyján kívül már senkije sincs, vele nem túl fényes a kapcsolata és jó lenne egy családtag.
De nekem ő nem a családtagom, nem ismerem, nem vagyok rá kíváncsi. Ezt így nem írtam le neki, nyilván, de ez az igazság.
Arra is gondoltam, hogy oké, egyszer találkozom vele, elmondom az én álláspontomat is, és kérem, hogy hagyjon békén engem is, a családomat is a következőkben. Párom azt mondja, ezt nem szabad, igenis tartsam távol magam tőle és eszembe ne jusson találkozni vele...
Sajnálom valahol, mert biztos nincs egy könnyű élete, de nem gondolom, hogy az én felelősségem lenne...
#262 "A legtisztább, legerkölcsösebb az lett volna, ha mindig is tartotta volna a kapcsolatot a gyerekkel és támogatta volna, ugyanúgy, mint a másik gyerekét."
Mert az nagyon erkölcsös, hogy az anyja megcsináltatta magát, valószínűleg azt hazudva, hogy fogamzásgátlózik. Hiszen ellenkező esetben óvszert használ az ember, de nekem az a gyanúm, hogy behúzhatták a csőbe.
Egy ilyen átverős eset megtörténik, de valakik elvárnák, hogy az ember még jó képet is vágjon hozzá. Miközben már elkezdte alaposabban megismerni a nőt és talán rájöhetett, hogy ez bizony nem fenékig tejfel. Csak akkor már benne volt fenékig.
Kétségtelen, a született gyerek az egészről nem tehet, de ő az anyja áldozata. Az apa világosan kimondta, hogy nem akar gyereket ettől a nőtől. Mégis, akarata ellenére behúzták egy ilyen helyzetbe. Ez már az ember önérzetét is sérti annyira, hogy annak megfelelő lépéseket fog tenni. Mert senki nem szereti, ha bepalizzák.
Erkölcsileg, a mai világban egy nő nem használhatná a testét arra, hogy másokat bepalizzon. Ha mégis megteszi, vállalja a következményeket! Történt egy megegyezés, pénz ki lett fizetve, valószínűleg az is ki lett kötve, hogy a további kapcsolódási pontoknak ezzel vége.
Nem lehet szexért cserébe büntetni, a szex manapság nem erről szól. Nincs olyan, hogy "bezzeg milyen jó volt dugni az embernek". Miért, a nőnek nem volt jó? Akkor ne dugjon, nem volt kötelező szerintem.
Utána az ember meghozott egy döntést, hogy ezek után a gyerekkel sem kívánja tartani a kapcsolatot, aminek számos oka lehet. Ő látja át jobban a helyzetet, nem egy itteni felületes olvasó.
Ha az anya meg tudta tenni, hogy ilyen alattomban behúzott valakit, akkor oldja meg ezt is, keressen más apafigurát, vagy amit akar, azt csinál.
#282 Ez, hogy a nő direkt behúzta a csőbe az apát, csak a te feltételezésed. Ráadásul teljesen alaptalan, mivel semmit nem tudsz a nőről, ahogy itt senki más sem, még a kérdező sem. Minden csak feltételezés vele kapcsolatban. Látatlanban ítélkezni nem sok észre vall.
Ami viszont leírt tény, hogy az apa házasemberként megcsalta a feleségét, félredugott védekezés nélkül.
Védekezni sokkal könnyebb (mindkét félnek), mint elmenni abortuszra, ami egy egészségügyi kockázatokkal járó műtét.
#283 csak egy olyan feltelezes mint korábban volt valakinek hogy az apa ki se fizette a gyt-t csak bekamuzta.
Én meghallgatnam a szeretőt is hogy mégis mi járt a fejében amikor nem védekezett. Mert akármi van egy ilyen helyzetet a nő szív meg jobban, akkor is ha abortuszra megy és akkor is ha megtartja.
Amugy gyanitom h nem tett apai elismerot a gyamugyon. Nem veletlen h nem ugyan az a vezetekneve mint a kerdezonek.
2 ev mulva mikor 18 lesz a gyerekar ez is lejart opcio lesz.
Am en sem akarnek talakozni vele, sot siman feljelentenek zaklatasert.
"Nem jellemtelen, csak nem egy tanulatlan kvát választott anno a családja helyett végül."
Ha még csak nem is egyszeri félrelépés volt, hanem a szeretője volt az a nő, akkor apád nem egy "tanulatlan kvát" látott benne annak idején, csak ti ketten soha nem fogtok őszintén beszélgetni arról, hogy mit jelentett neki az a kapcsolat.
Te is, és édesanyád is azt a verziót hallottátok, illetve fogjátok mindig is hallani, hogy apádnak mit jelentett az a nő, amit hallani szeretnétek.
Arról, hogy mennyire volt jellemtelen, felelőtlen apád, vagy mennyire tekinthető pusztán "hibának", hogy védekezés nélkül szexel egy nővel, akitől nem akar gyereket, ráadásul úgy, hogy akkor már családja volt, te is nagyon máshogy gondolkoznál, ha történetesen te lennél az, akinek az életéből még azelőtt szívódott volna fel a biológiai apja, hogy megszületett volna, így esélye sem lett volna megismerni.
De így természetes, hogy te nem tudsz vele tárgyilagos lenni, és nem tudsz elfogulatlanul véleményt alkotni ebben a kérdésben, mivel érzelmileg erősen érintett vagy.
Amit és ahogy írtál, abból ítélve én azt gondolom, hogy egy hatalmas csalódástól kíméled meg a féltestvéredet, ha elzárkózol a vele való találkozástól.
Durva, hogy 2023-ban még érzésekért ítélkeznek egyesek. Na, kezdjétek el szeretni gyorsan azt akit nem szerettek, akinek a létezéséről sem akartok tudni, mert egyszerűen nem. Mondjuk a szomszéd Pista bácsit aki sosem ártott
nektek, de eszetekbe sem jutna ismerkedni vele. Szeretnie kellene(!), kérdem én, hogy lehet valakit idegenek elvárása miatt szeretni, sajnálni, megérteni, elfogadni stb? Meg, hogy testvére... Micsoda? A testvér nem attól testvér, hogy életedben nem láttad, a közös élet kovácsol testvérré (jó esetben), nem az azonos fáról való mag.
282.
Egyesek felfogása szerint csak azt lehet látatlanban feltételezni, ami neki tetszik, de az biztos. Te nem tudsz értelmezni az írásomban ilyen szavakat:
"valószínűleg"
"az a gyanúm"
Nem állítottam semmit biztosra, kisokos. Tudtad? Itt általában feltételezgetünk. Szerintem inkább a te felfogásod kissé butácska, amikor ezt írod:
"Ami viszont leírt tény, hogy az apa házasemberként megcsalta a feleségét, félredugott védekezés nélkül."
Kérdés első mondata:
"A szüleimnek régebben volt egy rossz időszakuk a házasságukat illetően, apának akkor lett egy viszonya."
Képzeld, a mai világban, amikor megborul egy kapcsolat, a felek megtehetik, hogy elkezdenek kiutakat keresni. Nem a középkorban élünk, amikor házasságtörését megköveznek (sajnos ma is van ilyen, de nem a mi kultúrkörünkben).
Ennek normális menete, hogy esetünkben a férfi más utat keres (amit megtehet a nő is, ha akarja).
Utána manapság már lehet tesztelni az új kapcsolatot, szex terén is.
Mert ez már nem a középkor.
Utána az új kapcsolat részvevői megegyeznek, hogy nekünk jobb így, legyen akkor közös gyerek is! Közös megegyezés. Felfogtad?
Nem úgy megy, hogy sunyiban megcsináltatni magát.
Ez emberileg nem korrekt és finom voltam, mert nagyon aljas is.
-----
Egyébként nem először van olyan érzésem, mintha a Gyakori Kérdéseken begyepesedett, falusi felfogású emberek osztanák az észt.
Volt egy téma, a lánynak kilátszik a hasa az utcán.
Városban megszokott dolog.
Azt a falusi hisztit, amit levágott itt némelyik, egy kilátszó has miatt... Nem hiszed el. Gyakori Kérdések.
#288 és ha azt mondta a nőnek hogy valo félben van akkor máris jó ötletnek tűnt a nő szemében gyereket csinálni? Vagy amikor kijelentette a pasi hogy nem akarja a gyereket (sem őt) akkor miért tűnt jó ötletnek megtartani.
Oké tegyük fel hogy a nőnek minden mindegy volt csak legyen gyereke. Szíve joga így cselekedni ha már a pasi nem védekezett. De akkor szerintem ahhoz nincs joga hogy a későbbiekben zaklassak a pasit de a családját még úgyse. Akkor állítsa le a fiát, mondja el neki hogy kisfiam, apád hallani sem akart rólad, ne keresd fel, te csak azért vagy mert én akartalak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!