Találkozni apám eltitkolt gyerekével? Rossz ötlet vagy beleférne egyszer?
A szüleimnek régebben volt egy rossz időszakuk a házasságukat illetően, apának akkor lett egy viszonya. A nő terhes lett, nem akarta elvetetni, de apa mondta akkor is, hogy nem akar tőle gyereket, neki már van családja, gyereke és nem fogja vele tartani a kapcsolatot (a tartásdíjat egy összegben fizette ki neki).
Ez így is lett, eltelt 16 év és a szüleim házasságának valahol kellett is ez a "pofon", mert azóta máshogy állnak egymáshoz, apa is máshogy áll a családunkhoz, teljes az összhang. Mikor a páromnak meséltem ezt, ő el sem hitte...
Lényeg a lényeg, hogy apát megkereste a gyerek még májusban, hogy szeretne találkozni vele, tartani a kapcsolatot. Apa mondta neki akkor is, hogy nem, ne haragudjon.
Utána megtalált engem, én is azon az állásponton voltam, mint apukám. Le is tiltottam az üzenetet követően mindenhonnan. Aztán most újra megtalált, új fiókkal és nagyon szeretne találkozni, látja, hogy én is Pesten élek és "ez nem lehet véletlen", legalább egyszer muszáj találkoznunk, neki az anyján kívül már senkije sincs, vele nem túl fényes a kapcsolata és jó lenne egy családtag.
De nekem ő nem a családtagom, nem ismerem, nem vagyok rá kíváncsi. Ezt így nem írtam le neki, nyilván, de ez az igazság.
Arra is gondoltam, hogy oké, egyszer találkozom vele, elmondom az én álláspontomat is, és kérem, hogy hagyjon békén engem is, a családomat is a következőkben. Párom azt mondja, ezt nem szabad, igenis tartsam távol magam tőle és eszembe ne jusson találkozni vele...
Sajnálom valahol, mert biztos nincs egy könnyű élete, de nem gondolom, hogy az én felelősségem lenne...
Miért lenne már egy kategória a barátaimmal, akiket szeretek, közös az érdeklődésünk?
A testvéremnek sem nevezem, hiszen sosem láttam, nincs közöttünk semmilyen kapcsolat.
Nem az a gáz, hogy nem akarsz találkozni, hanem ahogy apád manipulál titeket.
A gyerek miatt váltak el majdnem stb.
Apád miatt váltak el majdnem. A gyerek nem egy hiba. Apád döntése volt, hogy gyereket csinál valakinek, ha nem akart volna, védekezett volna. A nő akart gyereket és ezt apád is pontosan tudta. Majd ott hagyta, mert otthon kényelmesebb volt. Nincs azzal baj, ha valaki félre megy, de egy gyerekkel ezt tenni csak a legnagyobb aljadékok képesek, mint apád.
Ti meg még mindig hisztek neki, nem látjátok, milyen nulla ember.
Szinte biztos, hogy azóta is vannak szeretői, mert titeket sem néz semmibe, csak így kényelmes neki.
Ezen is lazán átsiklanak egyesek, hogy letiltanak valakit, utána illegális módszerekkel tovább zaklat.
És ez még csak a kezdet, beláthatatlan kellemetlenségeket okozhat egy ilyen zaklató.
Nálam eleve más a helyzet, annyira nem szeretek tolakodni, hogy vagy meg sem keresem, vagy ha mégis, csak egyszer utasítsanak vissza! Úgy berágnék és megsértődnék, hogy az életben soha többé nem állna meg előttem. Mert nekem van önérzetem.
De ilyenek, akit egyszer már leráztak, de ennyire nincs tartása, jelleme, gerince? Abból már bármi rossz kisülhet.
Sajnálom, de az én tapasztalataim és szerzett információim szerint az ilyenek nagyon sok bajt tudnak okozni, mások energiáit elszívó, nagyon alattomos emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!