Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Találkozni apám eltitkolt...

Találkozni apám eltitkolt gyerekével? Rossz ötlet vagy beleférne egyszer?

Figyelt kérdés

A szüleimnek régebben volt egy rossz időszakuk a házasságukat illetően, apának akkor lett egy viszonya. A nő terhes lett, nem akarta elvetetni, de apa mondta akkor is, hogy nem akar tőle gyereket, neki már van családja, gyereke és nem fogja vele tartani a kapcsolatot (a tartásdíjat egy összegben fizette ki neki).

Ez így is lett, eltelt 16 év és a szüleim házasságának valahol kellett is ez a "pofon", mert azóta máshogy állnak egymáshoz, apa is máshogy áll a családunkhoz, teljes az összhang. Mikor a páromnak meséltem ezt, ő el sem hitte...

Lényeg a lényeg, hogy apát megkereste a gyerek még májusban, hogy szeretne találkozni vele, tartani a kapcsolatot. Apa mondta neki akkor is, hogy nem, ne haragudjon.

Utána megtalált engem, én is azon az állásponton voltam, mint apukám. Le is tiltottam az üzenetet követően mindenhonnan. Aztán most újra megtalált, új fiókkal és nagyon szeretne találkozni, látja, hogy én is Pesten élek és "ez nem lehet véletlen", legalább egyszer muszáj találkoznunk, neki az anyján kívül már senkije sincs, vele nem túl fényes a kapcsolata és jó lenne egy családtag.

De nekem ő nem a családtagom, nem ismerem, nem vagyok rá kíváncsi. Ezt így nem írtam le neki, nyilván, de ez az igazság.

Arra is gondoltam, hogy oké, egyszer találkozom vele, elmondom az én álláspontomat is, és kérem, hogy hagyjon békén engem is, a családomat is a következőkben. Párom azt mondja, ezt nem szabad, igenis tartsam távol magam tőle és eszembe ne jusson találkozni vele...

Sajnálom valahol, mert biztos nincs egy könnyű élete, de nem gondolom, hogy az én felelősségem lenne...

2023. szept. 12. 10:42
❮❮ ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... ❯❯
 171/367 anonim ***** válasza:
76%
#173 ha megdugsz egy nőt, akitől nem akarsz gyereket, akkor védekezni kell. ez ilyen egyszerű
2023. szept. 12. 17:57
 172/367 anonim ***** válasza:
31%
#173 Ezt írtam én is. Jól le is pontoztak...
2023. szept. 12. 17:58
 173/367 anonim ***** válasza:
26%
Nő vagyok. Voltam fiatal, szexeltem sokat. Szedtem fogamzásgátlót. Mert volt annyi eszem, 17, 25, 30 évesen is ha becsúszik a gyerek egy alkalmi kapcsolatból én fogok ott maradni egyedül egy gyerekkel, sose mondtam egy pasinak se hogy huzz gumit ha nem akarsz gyereket. Szóval erről ennyit. Az a nő aki szeretőként teherbe esik és megtartja a gyereket ezzel akarja megfogni a pasit. Nő vagyok, ismerem a női gondolkozást, a legtöbb ilyet nem kell sajnálni. Persze, a gyerek itt a legnagyobb áldozat, de köszönje meg az anyjának
2023. szept. 12. 18:27
 174/367 anonim ***** válasza:
31%
A kérdezőnek pedig joga van ahhoz is ha nem akarja megismerni a féltestvérét, ő szintén nem hibás ebben a sztoriban. Az egyik legjobb barátnőm fordítva járt így, ő kereste fel az apja előző kapcsolatából született gyereket, akivel nem tartották a kapcsolatot, majd a "tesó" válasz nélkül letiltotta.
2023. szept. 12. 18:30
 175/367 anonim ***** válasza:
32%
Amúgy meg látatlanban mindenki sajnálja szegény kölyköt hogy csak meg akarja ismerni az apját meg a tesóját, aztán az is lehet hogy egy drogos akinek pénz kell. Ismeritek?
2023. szept. 12. 18:39
 176/367 anonim ***** válasza:
27%
#178 micsoda jo indulatú "ember" vagy te
2023. szept. 12. 18:44
 177/367 anonim ***** válasza:
62%

176, én is nő vagyok, és én pl. bele tudok gondolni abba a lehetőségbe, hogy nem mindenki úgy gondolkodik, mint én, és nem mindenkinek ugyanazok a vágyai, mint nekem.

Lehet az a nő nem akart abortuszt, mivel nem merte megkockáztatni, hogy egy esetleges szövődmény miatt soha többé nem lehet majd gyereke, vagy egyszerűen csak nem szeretett volna abortuszt, de gyereket pedig igen. Miből gondolod, hogy magához akarta láncolni a pasit? Ne magadból indulj ki! Rengeteg nő nevel egyedül gyereket, és ez a nő sem kért se többet, se kevesebbet, mint ami törvényileg jár.

2023. szept. 12. 18:46
 178/367 anonim ***** válasza:
45%
179 mert a világ csak fekete és fehér lehet ugye? A mostohanővér mindig a gonosz az árva gyerek meg az ártatlan...
2023. szept. 12. 18:51
 179/367 anonim ***** válasza:
27%

A barataim meg a veletlenul szuletett gyerek nem egy kategoria.

O nem a testverem, o csak egy hibanak a kovetkezmenye.

Egy embert ilyen elvek alapjan megkulonboztetni raszizmus.

Ha nem akar, ne talalkozzon vele, de az indokai a legmelyebb gonoszsagrol arulkodnak.

2023. szept. 12. 19:02
 180/367 anonim ***** válasza:
67%

"sose mondtam egy pasinak se hogy huzz gumit ha nem akarsz gyereket"

Holott az eredeti kérdés is mutatja, hogy kellene, mivel nem mindenkinek van annyi esze, hogy védekezzen, ha nem akar gyereket.

A pasiknak sem buli, ha gyerekük születik valakitől, akivel nem akarnak együtt élni, ha fizethetik a gyerektartást, és nem mindenki lelkiismeretébe fér bele, hogy a saját gyerekét egy életen át le se sz.rja, megismerni se akarja.

Ahogy a nők sem mind "magukhoz akarják láncolni a pasit", ha teherbe esnek és úgy döntenek, hogy megtartják. Lehet, hogy te igen, de ne magadból indulj ki, nem mindenki ennyire erkölcstelen. Ezenkívül az abortusz nem olyan egyszerű, mint pl. gumit húzni. Az egy műtét, kockázatokkal és következményekkel.

2023. szept. 12. 19:10
❮❮ ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!