Találkozni apám eltitkolt gyerekével? Rossz ötlet vagy beleférne egyszer?
A szüleimnek régebben volt egy rossz időszakuk a házasságukat illetően, apának akkor lett egy viszonya. A nő terhes lett, nem akarta elvetetni, de apa mondta akkor is, hogy nem akar tőle gyereket, neki már van családja, gyereke és nem fogja vele tartani a kapcsolatot (a tartásdíjat egy összegben fizette ki neki).
Ez így is lett, eltelt 16 év és a szüleim házasságának valahol kellett is ez a "pofon", mert azóta máshogy állnak egymáshoz, apa is máshogy áll a családunkhoz, teljes az összhang. Mikor a páromnak meséltem ezt, ő el sem hitte...
Lényeg a lényeg, hogy apát megkereste a gyerek még májusban, hogy szeretne találkozni vele, tartani a kapcsolatot. Apa mondta neki akkor is, hogy nem, ne haragudjon.
Utána megtalált engem, én is azon az állásponton voltam, mint apukám. Le is tiltottam az üzenetet követően mindenhonnan. Aztán most újra megtalált, új fiókkal és nagyon szeretne találkozni, látja, hogy én is Pesten élek és "ez nem lehet véletlen", legalább egyszer muszáj találkoznunk, neki az anyján kívül már senkije sincs, vele nem túl fényes a kapcsolata és jó lenne egy családtag.
De nekem ő nem a családtagom, nem ismerem, nem vagyok rá kíváncsi. Ezt így nem írtam le neki, nyilván, de ez az igazság.
Arra is gondoltam, hogy oké, egyszer találkozom vele, elmondom az én álláspontomat is, és kérem, hogy hagyjon békén engem is, a családomat is a következőkben. Párom azt mondja, ezt nem szabad, igenis tartsam távol magam tőle és eszembe ne jusson találkozni vele...
Sajnálom valahol, mert biztos nincs egy könnyű élete, de nem gondolom, hogy az én felelősségem lenne...
Semmi dolgod azzal a "gyerekkel".
Gyanus és ellenszenves is ez a nyomulás, meg ismerkedni akarás.
Ignoráld, tiltsd és kész!
Teljesen természetes, hogy egy kiskamasz megpróbálja felvenni a kapcsolatot az apjával.
Az is természetes, hogy nem fogadja el a visszautasítást
Ebbe semmi rosszat nem kell belelátni.
A kérdező helyében találkoznék a kisfiúval és a szívem szakadna meg, hogy az apám ilyen gonoszságra képes, hogy a saját gyerekével nem törődött
A kérdésed majd a későbbi válaszaid alapján te már meghoztál egy döntést és van egy határozott véleményed. Tehát nem csak a kérdésed létjogosultságát hanem magát azt sem értem miért írtad ezt ide ki?
Több féleképpen lehet vélekedni az általad leírtak alapján. Erkölcsileg és emberek személyisége alapján is. Mi csak a leírtak alapján ismerjük a fél testvéred vagyis te is annyira vagy képben vele, mint mi. Mivel csak egy hangyányi információd van róla (hogy lett egy fél testvéred és apád hogyan kezelte ezt az egészet) így tulajdonképpen bármi lehetséges.
Lehet egy teljesen hétköznapi fiatal, aki nagyon akar családot, mert nem volt könnyű élete. Elképzelhető személyiségileg össze sem illenétek. De az is lehet, hogy egy megtört lelkű személy, aki keresi a világban a helyét, s arra vágyik ne legyen benne egyedül. Akár az is lehet, hogy hátsó szándék rejtőzik az ismerkedése mögött. Mondjuk bosszút szeretne állni, amiért olyan élete lett, amilyen vagy pénzt akar. Mi nem ismerjük, te nem ismered, így erre választ nem fogsz kapni.
Mi legyen azt viszont neked kell tudni és neked kell döntést hozni, s nem azt várni, hogy más megmondja mit tegyél. Ha pedig vállalod itt és ismeretségi körödben akkor viszont számolnod kell, hogy sok ember van, s ahányan vannak annyi féle személyiségük és hozzá állásuk van. Inkább azzal kell szembe nézned, hogy a megkérdezettnek van véleményük, álláspontjuk, s nem mind ért veled egyet, s sokak fogalmaznak meg kritikát veled és a körülményekkel valamint apáddal kapcsolatban. Ezt pedig el kell fogadni persze akkor, ha kulturált módon történik.
Nekem sem volt könnyű életem, s bizony tudnék írni regényt. Nem is véletlen, hogy eldöntöm kinek mit mondok el vagy mennyit árulok el magamról. Ezen kell elsősorban elgondolkoznod.
35/F
El nem tudom képzelni, hogy ne foglalkozzak a saját gyerekemmel.
Még ha nem is terveztem be.
Kérdező, ez az ügy nem ért meg egy kérdést. A párodnak igaza van, semmiképp se találkozz vele. Igazuk van azoknak a válaszolóknak is, akik szerint lehetséges, hogy pénzt akar. Írhatnak itt akármit, ő nem a családotok része. A "kisgyerek" tisztázza ezt az anyjával, titeket meg hagyjon békén. Ami törvény szerint jár, megkapták.
N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!