Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Család az aki nem vesz ruhát...

Család az aki nem vesz ruhát a másikra?

Figyelt kérdés
Akik ilyen módon nem költenek és még a gyógyszert is sokszor szinte könyörögni kell hogy vegyék? Mit érezhet ilyenkor egy gyerek? Ki a hibás ilyenkor? Kort is írjatok légyszi.

2023. szept. 8. 11:03
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
73%

Semmi konkrétumot nem írtál.

Pl. hány éves a gyerek? Ha 18 éves elmúlt, és pláne, ha nem tanul, akkor a szülő nem köteles neki semmit se venni.

Egyébként a ruhavétel kisebb korban sem azt jelenti, hogy köteles divatos cuccokban járatni. Köteles normális állapotú, időjárásnak megfelelő ruhát biztosítani neki.

2023. szept. 8. 11:18
 2/32 A kérdező kommentje:
nem divatos dolgok hanem pluszta alap dolgok, egész életemben ez volt kicsiként is és nem a divatra vágytam és normálisan tanultam csak kiváncsi lennék hogy mit gondoltok.
2023. szept. 8. 11:26
 3/32 anonim ***** válasza:
87%
18 év alatt ez gyermekbántalmazás.
2023. szept. 8. 11:38
 4/32 anonim ***** válasza:
82%
A család anyagi helyzete miatt nem tudtak venni neked új dolgokat. Esetleg az idősebb rokonaidtól "örököltél" ruhákat.
2023. szept. 8. 11:40
 5/32 A kérdező kommentje:
így van én is ezt hittem de gondolom akkor anyunak se futott volna.
2023. szept. 8. 11:52
 6/32 anonim ***** válasza:
87%

Az én anyám egyedül nevelt bennünket és nagyon csórók voltunk, szinte sosem kaptunk ruhát, borzasztó volt. A bátyám elhordott fiú ruháit kellett felvennem, meg amit rokonoktól kaptunk, ha vettünk is ruhát, max. 1-2 darabot és nem azt, ami tetszett, hanem ami olcsó volt. Lyukas 50 évesekre való cipőben jártam, olyan lompos gyerek és kamaszlány voltam. Emlékszem, egész 8. osztályban 1(!) nadrágban jártam mindennap.

Persze, végig cseszegettek, bántottak emiatt. Szerintem is felér ez kb. a gyerekbántalmazással.

2023. szept. 8. 11:57
 7/32 anonim ***** válasza:
51%
6-os, ha erre tellett, akkor erre tellett. Mondjuk valaki feldobta volna anyukádat a gyermekvédelemnél és kijöttek volna és azt mondták volna "Hát ez tényleg gyerekbántalmazás." Akkor szerinted mi történt volna? Vagy semmi, vagy elvisznek intézetbe, jó esetben nev.szülőhöz. Azt hiszed, az olyan jó lett volna?
2023. szept. 8. 12:00
 8/32 anonim válasza:
100%
Hú ismerős a szitu,mondjuk én megtanultam varrni,hogy jobb ruhám legyen.Ez addig ment amíg nem lett végérvényesen ez a szakmám.Azóta mindenkinek csinálom a szép ruhákat,magamnak meg semmit 😀.
2023. szept. 8. 12:04
 9/32 anonim ***** válasza:
85%
7-es, nem azt mondtam, hogy az jobb lett volna. Az lett volna a jó, ha anyám nem vállal 3 gyereket a nullára fiatalon egy alkoholistával, hogy ez legyen a vége. Hanem úgy vállal, hogy legalább a minimumot meg tudja adni egyedül is, mert azért az ilyen az emberben élete végéig tartó károkat okoz lelkileg.
2023. szept. 8. 12:23
 10/32 A kérdező kommentje:
Az én anyám is felelőtlen volt, azt hitte ettől jobb lesz a kapcsolata apámmal. Olyan nehéz súlyok ezek.
2023. szept. 8. 12:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!