Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van olyan felmenőd, rokonod,...

Van olyan felmenőd, rokonod, aki hirtelen halt meg, nem lehetett rá felkészülni, erre számítani? Ha igen, hogy dolgoztátok ezt fel?

Figyelt kérdés
Akármilyen idős is volt, de komolyabban nem betegeskedett. Aztán egyszer csak váratlanul elhalálozott, akár balesetben, akár infarktusban stb.
2023. aug. 31. 10:10
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
94%

#20 vagyok

Meg volt egy távolabbi rokonom aki kisebb közúti baleset után pár nappal otthon összeesett és meghalt vérrög miatt.

2023. aug. 31. 13:43
 22/25 anonim ***** válasza:
96%

A hirtelen halál jobb, egyértelműen.

Ez gondoltam mindig is, de idén láttam anyámat szenvedni hónapokig, szerencsétlen már saját maga kívánta a halálát, olyan fájdalmai voltak.

Ha már jön a kaszás, akkor jöjjön minél kevesebb fájdalommal, szenvedéssel. Senki nem érdemli meg a kínokat.

2023. aug. 31. 13:51
 23/25 anonim ***** válasza:
100%
Édesapám tüdőembóliában 40 évesen halt meg. Lefeküdt aludni, és nem ébredt fel, én találtam meg. 9 éves voltam, sokáig sírtam utána, féltem a szobája körül lenni. Elköltöztünk, talán ez segített a feldolgozásban, de főleg az idő. Azt nem tudom elfogadni, hogy mennyi mindenből kimaradt az életemből, mennyi közös élményünk lehetett volna még, nem látott felnőni, és nem ismerheti az unokáját.
2023. aug. 31. 14:19
 24/25 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ritka és egybens zerencsés akinek a rokonságában nem fordul elő semmi ilyen. :S
2023. aug. 31. 15:28
 25/25 anonim ***** válasza:
100%

"13/24 A kérdező kommentje"

Kinek a szempontjából kérded? Az elhunytéból, vagy a hozzátartozóéból?

Voltak rokonaim akik hosszas betegség után haltak meg és olyanok is, akik hirtelen.

Nem az határozza meg, hogy melyik haláleset fáj jobban, hogy betegség után, vagy hirtelen hal meg, hanem az, hogy az illető milyen közel állt hozzád érzelmileg. Édesapám évekig súlyos beteg volt, halála előtt hónapokig már fel sem tudott kelni az ágyból. Ugyanígy volt az ő édesapja is. Édesapám halála számomra nehezebb volt, mint a nagyapámé, pedig nagyapámat is nagyon szerettem és sokat voltam vele a betegsége alatt is. A testvérem és az unokatestvérem is hirtelen haltak meg. Hiába volt jóval fiatalabb az unokatestvérem, mint a testvérem, össze se lehet hasonlítani a két érzést. Hiába voltak súlyos betegek édesapám és nagyapám és várható volt a haláluk, nekem sokkal rosszabb volt, mint az unokatesóm hirtelen halála.

Mondhatod, hogy a betegeskedőnek megváltás a halál (és tudom, hogy kívánték is, mert mondták nekem),

azt is mondhatod, hogy aki hirtelen halt meg az legalább nem szenvedett (vagy legalább nem hónapokig, évekig)

aki érzelmileg közel áll hozzád, mindenképp megvisel a halála, csak máshogy.

Az, hogy hogy tudod feldolgozni bármelyik halált, szintén függ attól is, hogy mennyire állt közel hozzád az illető és attól is, hogy te milyen személyiség vagy.

Van aki már másnap túl tud lépni egy szerette halálán, elfogadja így, vagy úgy, van aki évekig sem tud túllépni rajta.

2023. szept. 1. 13:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!