Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi az, amire nem lehet felkész...

Mi az, amire nem lehet felkészülni előre házasságban, hiába jó az emberismerete valakinek?

Figyelt kérdés

Szerintem néhány alapvető jellemhibának ki kell derülnie - jó esetben - még házasság előtt.

De vannak olyan dolgok, amelyek nem láthatóak előre. Nem feltétlenül olyan szélsőséges esetre gondolok, mint egy baleseti halál, inkább a másik viselkedését érintő kérdésekre.

Egyszóval, szerintetek milyen dolgok szűrhetőek ki már házasságkötés előtt és melyek azok, amik nem jósolhatóak meg előre?

Van esetleg saját tapasztalat is ilyen téren?

2011. máj. 4. 15:08
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a házasság előtt csak akkor derül ki tényleg minden fontos dolog és elnéznivaló hiba, ha előtte együtt éltek egy ideig.
2011. máj. 4. 15:14
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Majdnem mindenre fel lehet készülni. Előtte érdemes pár évet együtt élni. Ott előjönnek a legapróbb dolgok is, kivéve talán a vagyon témája.
2011. máj. 4. 15:16
 3/9 anonim ***** válasza:
74%

Ha együtt éltek, akkor sem tudsz mindenre felkészülni, mégpedig azért,mert az emberek változnak. Nem marad ugyanaz az ember! Sem te, sem én! Tehát bizonyos dolgokat nem lehet előre látni!

Hogy mit lehet? Hát mondjuk, ha egyszer megüt, vagy akár kezet emel rám, akkor nem mennék hozzá.

Vagy pl. ha mondjuk nem veti meg az alkoholt, feszültség oldásra használja, azt azért már intő jelnek venném!

De elég nehéz ez így. A házasság kockázat, lutri!

2011. máj. 4. 15:19
 4/9 anonim ***** válasza:
78%

Ha komolyan szereted a párodat, és elég időt szántatok egymás megismerésére, akkor olyan nagy meglepetés nem érhet.

Ezen kívül: ha te egész családban nőtél fel, és ő is, ha a két család kultúrája nem nagyon eltérő, ha egyikőtök a saját családjában az idősebb, a mások a fiatalabb testvér, ha van közös érdeklődési terület, nézetazonosság a legfontosabb területeken, mint a pénz beosztása, a gyerekek száma, a nevelési elvek (ami a saját gyerekkorodból és az övéből kiderül), és így tovább városban, vagy falun élni, munkamegosztás szempontjai szerinted, és szerinte ( megint a családi minta szerint). Szóval: ha vállalhatónak tartod, és ezért hozzámész, akkor innentől kezdve nemcsak hogy meg lehet, de meg is kell oldani a legnehezebb bajokat is. Ráadásul a nagy problémák nemcsak próbára teszik a kapcsolatokat, hanem meg is érlelik. A nagy problémák megoldása az élet sava-borsa. Egymásba kapaszkodás, és feltétlen bizalom. Bizalmatlan kapcsolat nincs. Ha nincs bizalom, nincs kapcsolat.

2011. máj. 4. 15:24
 5/9 anonim ***** válasza:
75%

Barátnőm 10 év után ment hozzá a férjéhez! 5 év után a srácnak szeretője. Olyan agresszív lett,hogy a falat is betörte egy veszekedés alkalmával. Előtt még a hangját is alig emelte fel!

10 év után szerintetek joggal gondolta,hogy ismeri?

Nem lehet mindenre felkészülni. Az emberek változnak. Elég egy másik férfi, nő, aki kifordítja önmagából!

Vagy adott egy másik ismerős pár. 6 év együttélés után jött az esküvő. 3 év után a srác elvesztette az állást, nehezebb körülmények közék kerültek. Elkezdett mindenkit hibáztatni, pedig mindenki segíteni akart. Állandóan csesztette a feleségét, egy idő után mindennapossá váltak a veszekedések. Elváltak! De anno x évvel ezelőtt semmi jele nem volt annak,hogy egy ilyen helyzetben így meg fog változni a srác!

2011. máj. 4. 15:37
 6/9 anonim ***** válasza:

Mindenre nem lehet felkészülni. Az emberek változása miatt. Hiába azt mondjuk magunknak, én ilyen maradok, és minden csodaszép marad, ez nem ily egyszerű. Az életbeli szituk változtatják az embert.

Én belátom anyumnak igaza volt, mikor mondta, hogy amikor megtalálom az igazit, ő sem lesz tökéletes, de gondoljam meg, hogy ami akkor már feltűnik, amin lehet, hogy csak elmosolygok, bár hiba (de még fiatalon az ember nyugiban túlmegy ezeken) később már belefárad, mert ezek a kis dolgok nem változnak. Így is lett. Pici dolgok nem zavartak régen, ami mára már valóban kiüti a szemem, vagy kivájja a fülem. Ettől még jól elvagyunk, de azért vannak ilyenek.

A másik mikor gyerek jön, az aztán sokat változtat az amberen. Vagyis amit többen is beszéltünk már, hogy a nő bevallja, hogy változik, és normálisnak tartja, hiszen csuda nagy felelősség szakad rá, míg a férj valahol gyermeki marad. Van ennek jó oldala is, de vannak zavaró helyzetek is. Ezeket nem lehet előre tudni, felkészülni, legfeljebb arra, hogy ha majd jönnek ezek a dolgok, arra lehet előre készülni, hogy minél gördülékenyebben próbáljuk elfogadni.

2011. máj. 4. 15:40
 7/9 anonim ***** válasza:
85%

Én azt hiszem, hogy a legtöbb " gond" ami előtte még nem volt az a gyerekvállalás után jön ki. Mert a két fél nem ugyan úgy gondolkodik a gyerekvállalásról, és emiatt jön a sok veszekedés, és megromlik a kapcsolat. Nálunk legalább is így volt. Az én születésem után is, és hugom születése után is . ( nem ugyan az az apukánk.)

18L

2011. máj. 4. 15:45
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok. javítanék. A gyerekvállalásról és a GYEREKNEVELÉSRŐL. Nálunk mindkét esetben válás lett a vége..:( Úgyhogy hugomnak sincs apukája és nekem sem..
2011. máj. 4. 15:46
 9/9 napietus ***** válasza:
100%
a közös életet nem lehet "elpróbálni", hiába élnek együtt 2-3 akárhány évig. úgysem az alapján választasz párt, hogy hol nyomja a fogkrémes tubust, vagy igen? ami nem derül ki, az az, hogy hogyan viselkedik különböző helyzetekben, amiket az élet produkál. alapvető jellemhibák kiderülnek elég korán, jól meg kell ismerni egymást, nem szabad fejetlenül ugrani bele egy házasságba. de azt pl. nem lehet kipróbálni, hogy hogyan viseli majd estleg a szülei elvesztését, a munkahelye megszűnését stb.
2011. máj. 4. 17:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!