Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan viszonyulsz az érdekemb...

Hogyan viszonyulsz az érdekemberekhez? És ha a családodban is van érdekember?

Figyelt kérdés
2010. okt. 15. 08:54
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Nagyon nem szeretem őket. Volt szomszédunkat évekig kisegítettem, pedig ketten kerestek, én meg egyedül neveltem akkor a kislányomat. Mirest nemet mondtam, már nem voltam jó szomszéd. Ja és mindig nekem kellett a pénzemért kopogtatni náluk. Azóta sem adok pénzt édesanyámon kívül senkinek.
2010. okt. 15. 09:41
 12/16 anonim ***** válasza:

Volt egy ilyen "barátnőm"...4 évembe került míg rájöttem, hogy csak vizsgák előtt vagyok jó neki, vagy kölcsönkor, vagy más ilyen alkalmakkor, mikor padlón van stb.

Szerettem ezt a lányt, valahol azt éreztem h segitenem kell neki...sajnos ő folyton kihasznált, mikor nekem kellett volna sehol nem volt...most éppen ott tartunk, hogy néz rám mintha megölni akarna, nekem pedig fogalmam nincs róla h mi baja:-s

2010. okt. 15. 11:50
 13/16 anonim ***** válasza:

Én is ismerek érdek embereket. Hála istennek nem a barátom. Én is csak akkor voltam jó neki pl amikor dolgozat előtt voltunk, vagy valamilyen szívességet kellett volna megtenni. Amikor kell neki valami akkor irtó mézes-mázas tud lenni(és ez minden érdekbarátra igaz) de amikor épp nem kell neki semmi akkor meg bunkó, és beszólogat. Először azt hittem a barátom, később ténylegesen rájöttem hogy csak kihasznál, így gyorsan lekoptattam. Természetesen még neki áll feljebb, meg van sértődve holott ezt saját magának köszönheti.

Szánalmasak az olyan emberek akik nagyrészt csak érdekből barátkoznak valakivel, és amikor te neked van szükséged pl segítségre lesz*r magasról, vagy "nem ér rá". Ehhez tökéletesen hozzá tartozik az hogy hogy ha te mondod neki hogy "nem érsz rá" akkor egyből megsértődik és hisztizik.

Mindenkinek melegen ajánlom hogy az ilyen semmitelen embereket elkerülje.:)

2010. okt. 16. 20:34
 14/16 anonim válasza:

Az én válaszom az első rövid kérdésre:

igen, van, és egyre több:(

Sőt, vegyük észre: folyik az "érdekelté tevés" is.

Vannak szomorú tapasztalataim és már sok is.

Kerülni őket pedig egyre nehezebb és gyakorta egyébként tényleg bajban vannak.Talán nagyon önnállótlanok, talán betegek...?

Vannak akik meg - úgy ahogy írjátok, inkább csak nagyon hozzászoktak, hogy segítenek rajtuk.

És igen, nem is a segítségnyújtás a nehéz, hanem amikor viszont lenne szükséged rá. Inkább az a rossz az egészben, bizony.

Tudják rólad, hogy pattansz, Te meg tudhatnád róluk, hogy ők nem fognak viszont, de sosem bírod cserbenhagyni őket.

Csak akkor mondasz nemet, ha tényleg nem tudsz segíteni.

Ahhoz meg már nagyon nagy bajban kell legyél, amit így többnyíre pont nekik köszönhetsz:(

Bizony.

Ez hát így már nem is egy óriásí "pofon".

Már nem is szívesen vagyok "emberek" közt.

Lehet, hogy velem van a baj, de a csuda tudja, én nem szívesen változnék meg.

Inkább nekik kéne változniuk.

Szerintem.

2010. okt. 22. 12:39
 15/16 anonim ***** válasza:

Mond meg nekik nyiltan: Huzzál innen te kis s*ggnyló kocsog, élősködő parazita, menjél dolgozni és költsed a saját pénzedet!

Ha valaki segít valakin az természetes, de ha tényleg barátnak tartja magát akkor illik viszonozni. Ezek miatt nem segítőkészek már az emberek. Ha valaki ilyen azt kerüld, az többé nem a barátod!

2010. okt. 23. 12:21
 16/16 anonim ***** válasza:
Az érdekember az, akivel héthavi barátság háromhavi fizetségbe kerül.
2016. szept. 21. 15:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!