Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tud működni egy véget ért...

Tud működni egy véget ért párkapcsolat békés együtt élésben közös gyermekekkel?

Figyelt kérdés

Ha a pár már nincs együtt, esetleg el is válnak, de a gyerekek miatt egy fedél alatt külön életet élnek. Konkrétan az érdekelne van-e köztetek ilyen család?

Én többet nem bízom meg a férjemben, de szeretem, mint embert és mint apját a gyermekeinknek. Egyikünk sem akar új párkapcsolatot. 11 év házasság után is tervezünk fentiek szerint együtt élni szabadon engedve egymást békességben, amíg nem akarunk majd mással élni(de egyikünk sem tervezi). Persze függ attól, hogy ki milyen természet és bántja-e a másik jelenléte,életmódja, de úgy érzem megvalósítható. Külföldről van szó, ahol anyagilag csak egymásra számíthatunk majd.

2023. aug. 5. 02:56
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

A kérdésedre csak te tudhatod a választ, mert te ismered a férjed!

Illetve ha te sem tudod - mert akkor nem kérdeznéd itt - akkor mi honnan a fenéből tudhatnánk?

......

Ha nekem lenne 2 (vagy több?) speciális nevelési igényű, 10 év körüli/alatti kiskorú gyerekem, egy félekefélő és emiatt folytonosan hazudozó férjem, akkor eszembe nem jutna a nagy bizonytalanra nyakamba szedni a világot, teljes függőséggel, a kiszolgáltatottságommal feléje, miközben a válással még a jogaimat is elvesztem.

És olyan nincs, hogy nem terveztek párkapcsolatot!

Rólad még el is hiszem, mert alkalmad sem lesz rá a két gyerekkel a nyakadban, de a férjed az első kínálkozó alkalommal- ami neki anyagilag is kedvező lesz - dobbantani fog tőletek, erre mérget vehetsz!

Érted meg nem fognak kapkodni a sajátos igényű gyerekeid miatt, miközben még nyomorogni is fogsz!

Szerintem ez egy roppant szar, felelőtlen terv!

2023. aug. 5. 11:19
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

"Én többet nem bízom meg a férjemben,..."

Na, ez a kulcsmondat! Ezt kellene átgondolnod, mielőtt ebbe a baromságba a gyerekeidet is belerángatod!

2023. aug. 5. 11:28
 13/23 anonim ***** válasza:
0%

Persze!

Sőt még akkor jobban is, mert nincsenek kapcsolati elvárások egymás felé.

2023. aug. 5. 11:44
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Én el tudom képzelni bizonyos szitukban, viszont ebben pont nem. Ha jól értem, az ő nyakán akarsz kimenni valahová, tőle függve?Gondolom ő állampolgár, mert arról beszélsz hogy általa kapsz vízumot. Szerinted egy eddig is hazug ember hány hét után fog megzsarolni először a tartózkodással? Ez nagyon rizikós.
2023. aug. 5. 11:47
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

És a gyakorlatban ezt hogy akarod kivitelezni, mondjuk hosszabb távon?

Itt eladjátok az ingatlant amiben laktok és leléptek.

Mindezt egy rogyadozó kapcsolatban, holott egy ilyen váltás még a betonbiztos kapcsolatokat is próbára teszi!

Az ingatlan árát roppant hamar fel lehet élni bárhol, kezdve a lakhatás megoldására, a gyerekek "sajátos" iskolájára, a napi életvitelre, 2 autó megvásárlására és fenntartására, mert nyilván a speciális iskola és a munkahely nem a sarkon lesz és így mindkettőtöknek szüksége lesz autóra.

Amikor a pasi lelép, mert le fog lépni, akkor te miből élsz majd meg?

Gondolom nem azonnal milliárdos lesz az ürge, hogy zsíros asszony-és gyerektartást fizet, amiből te ellébecolsz otthon, hanem el kell majd menjél dolgozni!

Mihez értesz, mi a szakmád? Vagy mész pincérnőnek, esetleg mosogatni?

A gyerekeid felügyeletéért miből fizetsz egy bébiszitternek, aki jószerivel a 14 éves szomszédlány lesz?

Vagy hazacuccolsz és laksz a legjobb esetben a szüleiddel, esetleg albérletben 40-50 évesen a gyerekeiddel?

Szűzanyám, gondolkodj már el!

2023. aug. 5. 11:47
 16/23 anonim ***** válasza:
55%
Attól függ... pl. szomszédoméknál, akik egyben jó barátaim is, 30 éve kiválóan működik. Valakiknél meg esélytelen, hogy akár pár napig is működjön.
2023. aug. 5. 11:49
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

A te szomszédaidnál nyilván nincsenek kicsi gyerekek, ha már 30 éve így élnek.

Egyébként elég sokan élnek "nyitott házasságban", de azok nem akarnak elválni és jogfosztottként egy EU-n kívüli, vízumkényszeres országba költözködni 2 problémás kisgyerekkel, egy olyan pasasra támaszkodva minden szempontból, akiben a Kérdező saját bevallása szerint sem bízik meg.

2023. aug. 5. 13:23
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Basszus Kérdező, ha elválsz és külföldön nem találsz azonnal munkát, akkor még betegbiztosításod sem lesz a férjed után!
2023. aug. 5. 13:53
 19/23 A kérdező kommentje:

A kérdésre csak kevesen válaszoltak, Nektek köszönöm! ❤

Aki inkább kéretlen "jótanácsokkal" szeretne ellátni, azoknak üzenem,hogy mindent elolvastam, de én ismerem a helyzetünket és senkinek nem tartozom magyarázattal érte. 😊 Szóval gondoljatok csak amit akartok, engem nem zavar! 😊

2023. aug. 5. 18:45
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
Majd fél év múlva meg jösz a ,,Mit tegyek, a férjem, aki az exem, el akarja venni a gyerekeimet és a vízumommal zsarol, nincs hová mennem" típusú kérdésekkel. Csak szólok, hogy: Mi megmondtuk!
2023. aug. 5. 21:08
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!