Túlreagálom ezt a beszólást: "de jól megy neki, miért nem inkább a gyerekeivel foglalkozik"? Mit tennétek a helyemben?
Sógornőm nem él túl nagy fizetésből, próbáljuk segíteni.
A mi lakásunkban lakik, lakbért nem fizet, csak rezsit.
Saját autója nincs, nekünk van három, férjemmel mondtuk neki, ha szüksége van valami miatt kocsira, szóljon és viheti. Ez már heti rendszerességű lett, legutóbb azzal hívott fel, hogy elvihetné-e a kocsit, mert a barátnőivel menne Horvátországba... Elviszi rendszeresen tele tankkal, visszahozza úgy, hogy annyi benzin van benne, amivel még a benzinkútra éppen kiérünk.
Többször mondta korábban, hogy hó végén izgul, ne jöjjön közbe váratlan kiadás, mert alapból kajára alig marad pénze az utolsó napokban. Ezért a fizetés előtti napokban elhívjuk mindig vagy ebédre, vagy vacsorára és direkt úgy főzök, sütök, hogy vinni is tudjon belőle.
Nagyon sok a ruhám, de rendszeresen selejtezem is a gardróbomat. Olyankor mindig neki szólok először, címkés ruhák közül válogat, drágább darabokból. Aztán ami nem kell, azok mennek csak adományba. De általában teli ikeás zsákokkal megy el mindig...
Szóval én azt érzem, hogy bőven segítve van, azt gondoltam, a kapcsolatunk is jó. Erre pénteken hallottam a fent leírt mondatot...
Három gyerekünk van, 14 hónapos ikerpár és egy 4 éves kisfiú. Kemény egy év van mögöttünk, még úgy is, hogy van segítségünk. De nem volt egyszerű három kicsivel. Most kezdünk újra levegőt venni picit bátrabban, a lányok is többet vannak már el másokkal, így akár egésznapos programot is tudunk/merünk szervezni a férjemmel.
Pénteken is anyósommal voltak a gyerekek, mentem értük, még ittunk egy kávét ott. Hívta sógornőm, a telefonja meg hangos, simán hallja körülötte mindenki, hogy kivel miről beszél, még úgy is, ha nincs kihangosítva a telefon. Mondta, hogy majd visszahívja, mert ott vannak az unokák nála, én csajos délelőttöt tartottam kicsit magamnak. Sógornőm ennyit jegyzett meg ennek hallatán, hogy de jól megy nekem, miért nem inkább a gyerekekkel foglalkozom... Akkor úgy tettem, mint aki ezt nem hallotta, de azóta is eszembe jut, igazából eléggé bánt is a beszólás.
Felfújni sem szeretném a helyzetet, vagy játszani a sértettet, de úgy érzem, hogy ennyi segítség után nem ezt érdemlem, hogy így beszéljen rólam.
Elsővel értek egyet, azzal a különbséggel, hogy nem kérdeznék tőle semmit.
De nehéz úgy véleményt mondani egy helyzetről, hogy el nem tudom képzelni hogy kerülnék bele.
Nyilván hagytátok, hogy úgy viselkedjen ahogy leírtad. Fog még bőven mondani meg csinálni olyat ami neked nem fog tetszteni. Legalábbis addig biztos amíg tűritek.
Az a baj ezekkel a kamukérdésekkel, hogy túltoljátok.
Mint most, előadod itt a kulturált, jól szituált, értelmes pár képét, közben meg levetíted nekünk, hogy hagyjátok magatokat ennyire hülyére venni, meg meghívjátok enni hó végén, miközben ő Horvátországba megy nyaralni.
Fú, nem gondoltam, ennyire meg kell magyarázni itt minden egyes mondatot.
Nyaralni az egyik vele utazó barátnője szüleinek a nyaralójába indultak, így lényegében semmi költséggel nem járt nekik az üzemanyagon és az ott elfogyasztott élelmiszereken kívül.
Azt, hogy segítjük, mi jó szándékból tesszük, nem azért hogy hülyére legyünk véve... Mint írtam, eddig úgy gondoltam, hogy jó közöttünk a kapcsolat.
Továbbá a férjemmel házasok vagyunk, az anyagi dolgaink, mint minden egyéb, közös. Ebből következik, hogy ugyanannyi beleszólásom van mindenbe, mint a férjemnek.
"Azt, hogy segítjük, mi jó szándékból tesszük, nem azért hogy hülyére legyünk véve"
Pedig hülyére vagytok véve, és a ti hibátok, hogy ezt hagyjátok,sőt egyenesen támogatjátok.
Egy dolgozó felnőtt nő nehogy ne tudjon már megélni és legalább a havi kajáját kifizetni, ha már a lakhatását megoldják. Ha nem tud megélni, költözzön haza az anyjához.
Te meg ne mond már, hogy nem vagytok hülyére véve, mikor úgy adja vissza sokadjára nektek a kocsit, hogy nem tankolja vissza, amit elhasznált, és ezt ti hagyjátok.
Minek változtasson, ha van két hülye, aki eltartja?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!