Túlreagálom, vagy jogosan fáj, hogy senki sem köszönt
fel a névnapomon?
Figyelt kérdés
Eddig mindig megtartottuk, most meg mindenki megfeledkezett róla. A saját anyámnak is úgy kellett mondanom, hogy hahó, névnapom van. A férjem az egyetlen, aki felköszöntött. Nagyon rosszul esik, hogy ennyire senkinek sem jutottam eszébe. Jogosan esik rosszul? Szerintetek hogy adjam tudtára a többieknek, hogy legalább jól esne egy szóbeli köszöntés? Mert tudni kell, hogy nekem a szülinapom a Karácsonyhoz közel van, és mivel 1 évig semmi ünnep nincs nekem, ezért is várom mindig annyira ezt a napot.
Nem divat már ez a névnapozás, senkit nem érdekel, senki nem foglalkozik máséval, én még a sajátomat is elfelejtettem többször :D Vagy a férjemét, ő az enyémet, ne haragudtunk egymásra, mert egyébként se ünnepeljük, ezért nincs fejben tartva, eszünkbe sem jut.
2022. júl. 8. 11:13
2/44 anonim válasza:
"Jogosan esik rosszul?"
Nem, nem jogosan. Jogmentesen. :) Isten éltessen sokáig! :)
"Szerintetek hogy adjam tudtára a többieknek, hogy legalább jól esne egy szóbeli köszöntés?"
Így:
"tudni kell, hogy nekem a szülinapom a Karácsonyhoz közel van, és mivel 1 évig semmi ünnep nincs nekem, ezért is várom mindig annyira ezt a napot."
2022. júl. 8. 11:15
3/44 anonim válasza:
A névnap az névnap, az én családomban nem szokás ünnepelni. Ha eddig mindig volt valami családi kis összejövetel vagy valami, akkor jogosan esik rosszul. Én azt gondolom hogy nem kötelező egy családnak mindent ünnepelni, de fel köszönteni illik egymást. Mindenesetre én nem csinálok ügyet belőle, ha nem köszönt fel valaki névnapomra, születésnapomra. Nem állok oda senkihez, hogy nekem szülinapom, névnapom van. Aki felköszönt felköszönt, aki nem nem.
2022. júl. 8. 11:17
4/44 anonim válasza:
Itt valami melyen gyokerezo problema lesz, ha felnottkent ennyire elvarod, hogy unnepeljenek.
2022. júl. 8. 11:20
5/44 anonim válasza:
Sosem értettem miért olyan nagy dolog egy névnap.
2022. júl. 8. 11:21
6/44 Kólauborkával válasza:
Én még a saját névnapot sem tudom mikor van, van amelyikböl 20 van egy évben… én nekem sem elvárásom nincs ilyen badarság felé sem mást nem köszöntök fel. Az egész névnapot butaságnak tartom, azzal mi van, aki nem fért bele a naptárba…
2022. júl. 8. 11:21
7/44 anonim válasza:
"Én azt gondolom hogy nem kötelező egy családnak mindent ünnepelni, de fel köszönteni illik egymást"
De ha eszükbe sem jut? Ki tartják manapság egyáltalán számon a névnapokat, kinek van ez se figyelni erre a rohanó hétköznapokon?
Biztos nem bunkóságból felejtették el, csak volt ezer más dolog, amirre figyelni kellett.
2022. júl. 8. 11:23
8/44 anonim válasza:
Túl reagálod.. Bár a mi családunkban is egy időben nagy családi rendezvény volt a névnap, mert nagyszüleim amolyan központi emberek voltak a családban és a névnapjuk meg a szülinapjuk kb egy hónap különbséggel volt, ezért mindig egyben volt tartva és meg volt hívva a tágabb család is. De mióta megöregedett mindenki, már sajnos ez sincs. És abból sincs probléma, ha valaki nem köszönti fel a másikat. A névnap tényleg nem egy jelentős ünnep, a barátom családja pl egyáltalán nem is tartja, én meg mindig szorongok rajta, hogy mit vegyek neki, ő meg csak legyint rá :D szerintem kicsit gyerekes dolog ez a részedről, miért kéne bárkinek is tudnia, hogy mikor van a szülinapod? meg mire fel várod el hogy felköszöntsenek? olyan vagy mint egy gyerek, aki csak az ajándékra vár :D
2022. júl. 8. 11:27
9/44 anonim válasza:
Én 18 éves korom óta a születésnapomat sem ünneplem, nem is verem nagydobra, anyám felhív és kész. Nem is szeretem, ha miattam felhajtás van. Ettől függetlenül megértem, hogy neked ez fontos, de a problémádat az oldja meg, ha a számodra fontos embereknek ezt nyugodt hangnemben tudtára adod, akkor jövőre nem felejtik el. :) Ha szomorkodsz, semmit nem érsz el, csak magadat hergeled és a saját kedved rontod el.
2022. júl. 8. 11:28
10/44 anonim válasza:
Nem reagálod túl, ha eddig a családodban mindig fel lettél köszöntve, de az is lehet hogy tényleg csak elfelejtették. Engedd el a dolgot.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!