Túlreagálom, vagy jogosan fáj, hogy senki sem köszönt fel a névnapomon?
30: ezek is mind ma vannak 😁
Arnolda, Csatár, Csató, Edgár, Eperke, Estilla, Gellén, Karsa, Kiliána, Liza, Periklész, Arnold, Arvid, Csatád, Elza, Eugén, Iza, Izabel, Kartal, Kilián, Zsóka, Aliz, Eszter, Priszcilla, Teréz, Terézia, Tessza, Erzsébet, Szabella, Izabella, Aladár
"Szerinted az emberek azt bújják az interneten, hogy kinek, mikor van névnapja? Ez nevetséges."
Az a nevetséges, hogy azt hiszed, mindenkinek az interneten kell keresgélnie ahhoz, hogy kiderítse, mikor van a családtagjainak a névnapja, még a kérdező anyjának is.
#33, miért, szerinted 2022-ben még valaki (rajtatok) kívül, komolyan veszi a névnapokat olyannyira, hogy tudja, hogy kinek, mikor van?
Egyébként meg, honnan kéne tudnunk máshonnan? Kérdezzük meg minden ismerősünktől? Szerintem kicsit hülyének néznének, tekintve, hogy valaki még azt sem tudja, hogy a saját névnapja mikor van.
Amúgy meg, az igazság az, hogy aki ilyen dolgokon fennakad, hogy valaki nem köszöntötte fel a névnapján, ott már nagy bajok vannak. A szeretetet nem abban mérjük, hogy kinek mennyi névnapot/szülinapot sikerült megjegyeznie élete során.
Plusz, megsúgom mindenkinek, a szülinapotokon is csak azért köszöntenek fel titeket az ismerőseitek, barátotok, családotok, mer a Facebook meg a Snapchat kijelzi nekik.
"Egyébként meg, honnan kéne tudnunk máshonnan? Kérdezzük meg minden ismerősünktől? Szerintem kicsit hülyének néznének"
Hát tényleg, ma már máshonnan nem is lehet tudni semmit, csak a netről, ugye? :D
Csak annyira néznének hülyének, mintha azt kérdeznéd végig tőlük, hogy melyiküknek mi a foglalkozása, hol laknak, hány testvérük van, vagy ilyesmi. Az ember ezeket tudja, ha egy kicsit is figyel az ismerőseire, ugyanúgy, mint a névnapot, mert ezek időnként szóba kerülnek - ha meg nem, akkor nem róla van szó, nem tőle várja az illető felköszöntést.
"tekintve, hogy valaki még azt sem tudja, hogy a saját névnapja mikor van"
Igen, vannak országok, ahol nem ünneplik. Nem róluk van szó.
"aki ilyen dolgokon fennakad, hogy valaki nem köszöntötte fel a névnapján, ott már nagy bajok vannak"
Kb. akkorák, mint annál, aki csak a netről tájékozódik az ismerősei dolgairól...
"A szeretetet nem abban mérjük, hogy kinek mennyi névnapot/szülinapot sikerült megjegyeznie élete során."
Nem is mondta senki. Érzésekről van szó.
"Plusz, megsúgom mindenkinek, a szülinapotokon is csak azért köszöntenek fel titeket az ismerőseitek, barátotok, családotok, mer a Facebook meg a Snapchat kijelzi nekik."
Most azt hiszed, feltaláltad a spanyol viaszt, pedig nem mindenki ezeken éli az életét, de aki mégis, azok között is vannak sokan, akik direkt nem teszik nyilvánossá az ilyen oldalakon (még az ismerőseik részére sem), hogy mikor van a születés- meg névnapjuk, mert pont nem az ilyen kierőszakolt felköszöntésekre vágynak, hanem azoknak tudnak örülni, amik szívből jönnek, és amelyek mögött ott van az a kis odafigyelés, amivel a barátaik, rokonaik megjegyezték, hogy mikor ünneplik a születés- meg névnapjukat.
Nekem olyan fura ez a névnapozás. Főleg, hogy a neved csak egy a sok közül, amit csak úgy kapsz, nem olyan dolog mint a születésnap.
Én a sajátom se tudom mikor van, másoknak meg hetente lehetne névnapjuk. Semmi értelme az egésznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!