Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha előző kapcsolatból már...

Ha előző kapcsolatból már mindkettőtöknek van gyereke, akkor mennyire van meg az én gyerekem-te gyereked érzés?

Figyelt kérdés

A kapcsolatunk elején azt beszéltük meg, hogy nem tudjuk, hogy mennyire fogjuk tudni egyformán szeretni őket, de mindkettőnek ugyanaz jár. Nekem ez szimpatikus gondolkodásmód volt, de később kiderült, hogy ő úgy értette, hogy amit ő megad a fiának azt én is megadhatom a lányomnak. A saját gyereke rendes szülő-gyerek viszonyban van. Minden tőle telhetőt megad neki időben, anyagilag, önzetlen szeretet. Az én lányommal meg úgy van, hogy "haverok", de legyen ő az én gondom. Ha itthon van, én beteg vagyok, és a gyerekemet programra kéne vinni, akkor úgy van vele, hogy ez van mondjam le.. Ha dokihoz kéne vinni, és épp szabadnapos, akkor is anyukám rohangál ide hajnalos műszak után. A saját gyereke megvan kérdezve, hogy csak apás napot akar-e vagy családit. Váltott felügyelet van náluk, nem hétvégi apuka. A 2 gyerekünk iskolája 5 percre van egymástól...már többször szóvátettem, hogy elvihetné kocsival mindkettő gyerkőcöt, mert nekem busszal ez másfél óra, neki meg 5 perc plusz, de nem mert reggel szeretnek kettesben lenni. Ha én dolgozom, beteg vagyok, és ők programot csinálnak, akkor a lányom SOHA nem mehet velük, mert nincs kedvük rá figyelni. 7 éves, szóval már nem a baba kategória. Én a párom gyerekével ugyanúgy foglalkozom, mert nem gondolom, hogy neki kéne szívni az apja miatt. Viszem programokra, vásárolok neki, stb.

Na, szóval arra vagyok kíváncsi, hogy ez mennyire általános? A mostoha szülők mennyire szoktak felelősséget vállalni a másik gyerekért?

2023. júl. 11. 01:46
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
89%
Magyarul arra jó vagy hogy a nunádat használja meg osztozzatok, gondolom én, a felmerülő költségeken, de a gyerekedre carik rá magasról. Szemét görény az ilyen.
2023. júl. 11. 06:42
 12/27 anonim ***** válasza:
60%
A lepontozóktól kérdezném, szerintük mégis mi q megoldás, ha nem megbeszelni vagy véget vetni q kapcsolatnak?
2023. júl. 11. 06:49
 13/27 anonim ***** válasza:
81%
Kicsit bekeményíthetnél. Ne foglalkozz egyáltalán az ő gyerekével. ne főzz neki, ne moss rá, ne vasalj, stb.Neked miért nincs autód? Kizárólag az övé,hozta a kapcsolatba? Külön kasszán vagytok? Az ő ingatlanában laksz? Ezeket nem ártana tudnunk, mielőtt válaszolunk a kérdésedre. De az tuti, hogy ha ez így marad, a lányod komoly lelki sérüléseket szerez.Ő is érzi,lassan átlátja a saját mellőzöttségét.Emiatt a te kapcsolatod is meg fog romlani a lányoddal.Tudod mire emlékeztetez a felállás? Olyan, mintha a bejárónője lennél és a bejárónő gyereke az nem az ő gondja.De a bejárónő természetesen gondoskodjon az ő gyerekéről,ha úgy adódik. Ezért az alkalmazottat megfizetik. Gondolom nálatok nem így van. Ez így nem nevezhető családnak .
2023. júl. 11. 07:12
 14/27 anonim ***** válasza:
85%

Mondjuk aranyból van a frka, hogy ezt elnézed neki, vagy mi?

Nem bekeményíteni kell, meg játszmázni, hanem kidobni a f.szba. momentán te egy olyan bejárónő vagy, aki szétteszi neki. Win-win a számára.

Mondjuk az fix, hogy nem főznék meg mosnék az ő gyerekére, van nekem sajátom.

2023. júl. 11. 07:15
 15/27 anonymousreview60 ***** válasza:
100%

Ezzel a pasassal nem érdemes hosszabb távra tervezni. Az realisztikus, hogy nem tudod pont annyira "szeretni" a más gyerekét, mint a tiedet, de arról a gyerekről is ugyanannyira kell gondoskodni. Az, hogy ő a szabadnapján nem foglalkozik a te gyerekeddel stb. elmondja, hogy mennyire vagy te fontos neki.

Nagyon komolyan el kell beszélgetned vele, hogy vagy megváltozik vagy vége a kapcsolatnak.

2023. júl. 11. 07:43
 16/27 anonim ***** válasza:
94%

Az anyósomnak lett egy új férje, amikor a fia(férjem) 3 éves volt. Neki nem volt gyereke, anyósomtól született a sógórnőm. A lányát jobban szerette/szereti, mert a sajátja, viszont a férjem is megkapott tőle minden törődést, “apa”-fia programokra vitte, felnevelte tisztességesen.

A férjemnek volt már egy kislánya amikor mi összejöttünk, nekünk pedig született egy kisfiunk. Nagyon szeretem a kislányát, eszembe se jutna kiközösíteni a fiam miatt, amit tudok, ugyanúgy megadok neki is, mint a fiamnak.

Ettől az egysejtű palitól viszont a helyedben menekülnék, de nagyon gyorsan.

2023. júl. 11. 07:53
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
Szeretni nem kell a lányodat, de az agyrém, hogy nem viszi el a sajátjával együtt suliba. Egy idegen, szomszéd többet megtenne. Nem tudom, milyen a vagyoni felállás, de lakna vele a fene.
2023. júl. 11. 08:06
 18/27 anonim ***** válasza:
66%
Az lenne a minimum ha te is ugyanígy bánnál a kölykével és nyalnád a seggét. Szerinted a lányodnak hogy esik, hogy mindketten azt a kis görényt nyaljátok, őt meg a kanid is meg te is magasról leszrjátok??
2023. júl. 11. 08:08
 19/27 anonim ***** válasza:
100%
Nem tenném ezt a lányommal. Hagynam a pasit a francba.
2023. júl. 11. 08:26
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
Te tudod, neked mi fér bele, de én nem tenném ki a lányomat ilyen megkülönböztetésnek. Vagy átbeszéljük az egészet újra és utána ahhoz tartja magát, nem pedig átértelmezi és kiforgatja kedve szerint, vagy vége a kapcsolatnak.
2023. júl. 11. 08:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!