Ha előző kapcsolatból már mindkettőtöknek van gyereke, akkor mennyire van meg az én gyerekem-te gyereked érzés?
A kapcsolatunk elején azt beszéltük meg, hogy nem tudjuk, hogy mennyire fogjuk tudni egyformán szeretni őket, de mindkettőnek ugyanaz jár. Nekem ez szimpatikus gondolkodásmód volt, de később kiderült, hogy ő úgy értette, hogy amit ő megad a fiának azt én is megadhatom a lányomnak. A saját gyereke rendes szülő-gyerek viszonyban van. Minden tőle telhetőt megad neki időben, anyagilag, önzetlen szeretet. Az én lányommal meg úgy van, hogy "haverok", de legyen ő az én gondom. Ha itthon van, én beteg vagyok, és a gyerekemet programra kéne vinni, akkor úgy van vele, hogy ez van mondjam le.. Ha dokihoz kéne vinni, és épp szabadnapos, akkor is anyukám rohangál ide hajnalos műszak után. A saját gyereke megvan kérdezve, hogy csak apás napot akar-e vagy családit. Váltott felügyelet van náluk, nem hétvégi apuka. A 2 gyerekünk iskolája 5 percre van egymástól...már többször szóvátettem, hogy elvihetné kocsival mindkettő gyerkőcöt, mert nekem busszal ez másfél óra, neki meg 5 perc plusz, de nem mert reggel szeretnek kettesben lenni. Ha én dolgozom, beteg vagyok, és ők programot csinálnak, akkor a lányom SOHA nem mehet velük, mert nincs kedvük rá figyelni. 7 éves, szóval már nem a baba kategória. Én a párom gyerekével ugyanúgy foglalkozom, mert nem gondolom, hogy neki kéne szívni az apja miatt. Viszem programokra, vásárolok neki, stb.
Na, szóval arra vagyok kíváncsi, hogy ez mennyire általános? A mostoha szülők mennyire szoktak felelősséget vállalni a másik gyerekért?
"
Karinthy Frigyes másodszor is megnősült és miután ebből a házasságából is született gyermeke, egy kissé komplikálódott a családi leltár. Most már háromféle gyerek volt a családban, mert Karinthynak is, meg a feleségének is volt egy-egy gyermeke első házasságából. Egyszer a gyerekek összeverekedtek. Karinthy éppen dolgozott, és az asszonyra bízta a bíráskodást. Így: – Aranka kérem, a maga gyereke meg az én gyerekem veri a mi gyerekünket!"
Leírtad: együtt laktok, de nem éltek együtt. A férjed neked nem partnered.
A lányodat nem tartja nevelt lányának.
De természetesnek tartja, hogy te viszont mint a sajátodról, gondoskodj a fiáról.
Nos, ebből én nem kérnék.
Ez egy önző, szemét bunkó. És akkor finom voltam.
Fú, ez de gáz. De gondolom ha szóváteszed, az lesz a kifogás, hogy a váltott felügyelet miatt az ô gyereke nincs ott mindig, de a te lányod viszont szinte mindig ott lehet.
Én hagynám a csudába, látszik, hogy egyáltalán nem vagy fontos neki, se te, se a gyereked. Veled is csak azért kedves, mert hasznára vagy, mint ingyen bébicsôsz, bejárónô meg szexpartner. Ha tényleg fontos lennél neki, akkor normálisan állna a gyerekedhez is, mert tudná, hogy neked segít, neked okoz örömet vele. De pont letojja, mert igazából nem vagy neki fontos. Csak hasznos.
Nem hiszem, hogy jó vége lenne, ha csak azért kezdene el foglalkozni a kislánnyal, mert a kérdezô bekeményít. A kislányon csattanna, ha csak muszájból vinné ide-oda, esetleg türelmetlen, lekezelô lenne vele, amint a kérdezô nincs jelen.
Sajnos a normális, empatikus viselkedés vagy jön belülrôl, vagy nem. Normális emver nem tudna a tükörbe nézni, ha a párja ott lenne betegen, és még a gyerek ellátása miatt is aggódnia, szervezkedi kéne, ô meg csak megvonja a vállát és félrenéz... Nem, ez nem fig megváltozni vezényszóra. Ha teszi is nagy kelletlen, abban hosszútávon nem lesz köszönet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!