Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyagilag támogatott egyetemis...

Anyagilag támogatott egyetemista gyereked nem akar újra koliban lakni ilyen előzmények után, még a megbeszéltek ellenére sem. Mit teszel szülőként?

Figyelt kérdés

Az unokatesómról van szó.

Első évben kolis volt, szerette meg minden. Másodévre nem vették fel, a jegyei nem voltak elég jók az első félévben, de mivel a második félév nem volt lezárva a kolis felvételikor, így az hiába volt neki sokkal jobb, mint az első, nem számított. Szóval albérletben lakott lakótársakkal. A szülei támogatták, de annyival csak, mintha koliban lakott volna, tehát dolgoznia is kellett, hogy kijöjjön anyagilag. A szüleinek volt egy olyan kikötése, hogy ok, lemegy így a tanév, de következő tanévre újra legyen kolis, jelentkezzen. Most van arra reális esély, hogy felveszik az unokatesóm, mert sokkal jobbak a jegyei, viszont ő nem akar visszamenni koliba.

Szülőként hagyod(=nem vágod el a támogatást), hogy ne a megbeszélt feltételek szerint cselekedjen? Mit teszel egy ilyen esetben?

Fontos kiemelni, hogy anyagilag neked mindkét opció ugyanannyiba kerül, a gyereked részéről van különbség, mert ha albérletben lakik, lakótársakkal, akkor a fennmaradó összeget neki kell előteremteni, ha meg nem, akkor nem kell dolgoznia, mert pont elég mindenre, amit tőled kap.

2023. jún. 27. 15:54
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
89%

Nem látom ennek értelmét az izmozáson kívül. Na kislányom, ügyes voltál, kijavítottad a jegyeidet, rendesen dolgozol és tanulsz, akkor jutalmul jól megbüntetünk.

Amúgy ha ennyire szemetek a szülők, akkor a lány helyében simán beintenék nekik. Ha többet nem tud/akar dolgozni, akkor azt a havi pár tízezret amibe a koli kerül kipótolhatja diákhitellel. Ha nyáron is dolgozik majd, akkor meg szépen előtörleszti legalább egy részét és semmi gond nem lesz.

2023. jún. 27. 16:57
 12/25 anonim ***** válasza:
92%

#10 Semmi zavar nincs, csak nem tudsz szöveget értelmezni.

Azt, hogy "akkor nem kell dolgoznia" azt a kolira értette a kérdező. Értsd, ha a szóbanforgó egyetemista kolis, akkor a megélhetését fedezi az, amit a szülőktől kap, ergo nem kell dolgoznia. Míg ha albérletben lakik, akkor dolgoznia kell, mert egyébként nem jön ki anyagilag.

Azt meg nem tudom honnan haluztad, hogy unokatesóként támogatja a kérdésben említett személyt. A "mert pont elég mindenre, amit tőled kap." részlet pont nem azt jelenti. Itt a "tőled" azt jelenti, hogy tőled, a szülőtől.

2023. jún. 27. 17:13
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Uramatyám. Felnőtt, legalább 20 éves emberről beszélünk... Én biztos nem mennék vissza a koliba, hanem maradnék az albérletben és magam keresném meg rá a pénzt + vennék fel diakhitelt, de csak akkor, ha piackepes szakon tanulnék.
2023. jún. 27. 18:40
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem kerül többe nem ertem miért tiltakoznak. Nálunk 4 ágyas szobák voltak, fantasztikus élmény volt úgy zh- t írni hogy előző éjjel a szobatárs hajnali 3 kor ért vissza a szobába. Még egxszer én se mentem volna koliba.
2023. jún. 27. 18:48
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
Voltam kolis. Alig lehetett ott aludni és tanulni.
2023. jún. 27. 21:13
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
Ha ugyanannyiba faj nekem, akkor nem latom ertelmet, hogy miert ragaszkodjak ahhoz, hogy marpedig igenis 2 masik emberrel fogsz 15 nm-en nyomorogni. Egyszeruen nem ertem, hogy miert akarna ezt akarmelyik szulo is.
2023. jún. 27. 21:19
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Felnőtt emberként albérlet.
2023. jún. 27. 22:33
 18/25 anonymousreview60 ***** válasza:
3%
Voltam kolis. Rendesen lehetett ott aludni és tanulni. Csak nem vadbarmokkal kell összeköltözni. Sokkal könnyebb ott segítséget találni a tanuláshoz, mint bérleményben.
2023. jún. 28. 05:53
 19/25 anonim ***** válasza:
93%
Első vagyok. Engem mondjuk az érdekelne, miért volt ez a kikötés, hogy kollégiumba menjen, ha anyagilag nincs különbség a támogatásban. Valami oka csak kell hogy legyen.
2023. jún. 28. 06:17
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
18, nálunk nem lehetett válogatni, akiket egybe osztottk az volt. Mellesleg elöször nem ismerik egymást az emberek.
2023. jún. 28. 07:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!