Akik családi vállalkozásban dolgoznak, hogy kapjátok a fizetést?
Most kezdtem el a családunk cégénél dolgozni. Egy kisebb vállalkozás 6 alkalmazottal. Az én feladatom konkrétan mindenre kiterjed, irodai munka (árajánlatok készítése, reklám), ha nincs irodai munka akkor a műhelybe vagy helyszíni szerelésre megyek (egyedi bútorokat készítünk, zsalugátereket..stb), vagy kocsival rohangálok hogy ha elfogyott valami.
Amit furcsállok, hogy nem vagyok bejelentve és fizetést is csak akkor kapok ha szólok és folyton húzzák a szájukat ha mondom. Ez megy kb fél éve. Egyébként átszeretném venni a céget és olyan sulit is kezdtem amit hasznosíthatok. Csak úgy érzem azt várják el tőlem, hogy magamtól keressek pénzt és ne ők adják. Közbe meg azt is akarják hogy nekik dolgozzak, segítsek. Olyan ellentmondásos az egész. Meg hát keresnék én magamtól is, van egy oldal amit én üzemeltetek és nekem jönnek be az árajánlatok még +-ba. Az ott megkötött üzletekből egy bizonyos %-a az enyém, de azt is csak akkor adják meg ha szólok.
Kicsit megalázó, hogy folyton nekem kell szólni, hogy utaljanak vagy adják ide amiért megdolgoztam. Szerintem ez akkor is így lenne ha 10x nagyobb cég lennénk.
Nem könnyű év?:D
Basszus, a konyhabútorunkra 8 hónap a várakozási idő. Aki tényleg JÓ szakember, az úszik a munkákban, megrendelésekben.
Bár tény és való, hogy kitérnék a hitemből, ha valaki idejönne asztalosként, és elkezdené felragasztgatni az Olaszországból rendelt csempét... Hiába nem kell ezekhez diploma, de ezek nem olyan dolgok, amiket megtanulsz annyiból, hogy 1-2 alkalommal megnézed, hogyan kell csinálni.
"Szerintem mi vagyunk a legigényesebbek a területünkön."
Sajnos az nem nektek dicséret, ha a többi még szarabb.
Én nem akarlak titeket minősíteni, mert nem ismerlek benneteket, de a produktumaitokról ki van állítva a bizonyítvány azzal, hogy nincsenek megrendeléseitek. Szezonban!
"Amit furcsállok, hogy nem vagyok bejelentve és fizetést is csak akkor kapok ha szólok és folyton húzzák a szájukat ha mondom."
Téged kihasználnak és adót csalnak.
Keress igazi munkahelyet.
Számomra sok minden nem világos, és csak a tények pontos ismeretében szeretnék véleményt nyilvánítani.
1. Édesapád a tulajdonosa a vállalkozásnak? És te a fia vagy? (Ha nem akkor ki a tulajdonos, és vele milyen családi kapcsolatban állsz?)
2. Középiskolai végzettséged van (nem OKJ), és érettségid van, és asztalos szakképzettséged?
1. Igen. Faterom a tulajdonos én a fia vagyok.
2. Érettségim van és asztalos szakképzettségem + faipari technikus (most fogom elkezdeni a mérnökit levelezőn)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!