Akik családi vállalkozásban dolgoznak, hogy kapjátok a fizetést?
Most kezdtem el a családunk cégénél dolgozni. Egy kisebb vállalkozás 6 alkalmazottal. Az én feladatom konkrétan mindenre kiterjed, irodai munka (árajánlatok készítése, reklám), ha nincs irodai munka akkor a műhelybe vagy helyszíni szerelésre megyek (egyedi bútorokat készítünk, zsalugátereket..stb), vagy kocsival rohangálok hogy ha elfogyott valami.
Amit furcsállok, hogy nem vagyok bejelentve és fizetést is csak akkor kapok ha szólok és folyton húzzák a szájukat ha mondom. Ez megy kb fél éve. Egyébként átszeretném venni a céget és olyan sulit is kezdtem amit hasznosíthatok. Csak úgy érzem azt várják el tőlem, hogy magamtól keressek pénzt és ne ők adják. Közbe meg azt is akarják hogy nekik dolgozzak, segítsek. Olyan ellentmondásos az egész. Meg hát keresnék én magamtól is, van egy oldal amit én üzemeltetek és nekem jönnek be az árajánlatok még +-ba. Az ott megkötött üzletekből egy bizonyos %-a az enyém, de azt is csak akkor adják meg ha szólok.
Kicsit megalázó, hogy folyton nekem kell szólni, hogy utaljanak vagy adják ide amiért megdolgoztam. Szerintem ez akkor is így lenne ha 10x nagyobb cég lennénk.
Ha valaki családi válalkozásban dolgzik, akkor csak úgy szabad belemeni, ha teljesen szabályosan be van jelentve, szabályos munkaszerzödése van és az abban foglalt fizetést minden hónapban átutalják neki.
Az, hogy pár napig nincs sok dolgod - egy alkalmazottnak ilyen esetben is rendesen megy a fizetés, neked is ehhez kellene ragaszkodni.
Itt téged maximálisan kihasználnak és hülyének néznek!
Három lehetöséged van a továbbiakban:
1. Minden megy tovább, ahogy eddig, nem kapsz pénzt, cserébe dolgozol, mint egy rabszolga, a végén meg ott áll meztelen fenékkel, semmi nélkül, amikor kiöregszel ebböl.
2. A sarkadra állsz, ragaszkodsz a bejelentéshez, szabályos munkaszerzödéshez, és fizetéshez, amíg idövel meg tudod venni a céget, ha apád abbahagyja a munkát.
3. Fogod magad és keresel egy normális munkahelyet, ahol megbecsülnek, rendesen fizetnek és nem foglalkozol a jelenlegi helyeddel.
"Sajnos most vannak olyan napok, hogy nincs sok munka. Az elmúlt 1-2 hétbe szinte semmi nem volt. Ők meg nem szívesen fizetnek az ilyen napokért. De hát én erről meg nem tehetek, hogy most nincs annyi munka."
A többi dolgozót is hazaküldik ilyenkor fizetség nélkül?
"Ők meg nem szívesen fizetnek az ilyen napokért." akkor menjenek a jó qva anyjukba. Ennyire hülye nem lehetsz.
Milyen suliba jársz te ennyi ésszel..
Kihasználnak, hülyének néznek.
Az a baj hogy most nincs fizetésed, nem tudsz félrerakni gyűjtögetni. 5 év múlva majd azt mondják miért nem spóroltál.
Másnál pont az van, hogy mindenki be van jelentve és dolgozik. Vagy be van jelentve de a cég közelébe sem megy a gyerek de fizut ugyanúgy utalnak.
Láthatóan igénytelenek is, ezért nincs megrendelésük. Ráadásul MOST a szezonban, amikor mindenki építkezik, felújíttat és nem lehet szakembert találni, legfeljebb karácsonyra!
Ki a franc örülne neki megrendelőként, ha egy asztalos festené ki a lakását, nem pedig egy szakképzett festő?
Én a jelen állapotában nem nagy jövőt jósolok ennek az akárminek, amit nem igazán lehet vállalkozásnak nevezni! ... de te tudod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!