Gyereketek párja mennyit szokott hozzátok menni? Illetlen lennék, ha nekem max. szülinapra, karácsonyra lenne igényem?
Sziasztok!
Az a baj, hogy a párom családi háttere és az enyém nagyon különböző. Az övé kicsit "egyszerűbb". Nem akarom megbántani, mert tudom, őt kell szeretnem, nem a családját, de nekem ez, hogy havonta-kéthavonta menjünk egy hétvégére, sok.
Főleg, mert egy 1,5 szobás panelban laknak a szülők és a tesója, 5 felnőttre az nagyon pici.
Ha ott vagyunk, nem érzem jól magam, a húga állandóan kötözködik, beszól valamit, kicsit irigységszagú a viselkedése. Apukája meg mintha ott sem lennénk, elvonul tv-t nézni a nap nagyobb részében. Semmi értelmes program, közös időtöltés nincs.
Ráadásul enni sem nagyon szeretek ott, azt a 2-3 napot általában nasikkal, kekszekkel viszem végig, vagy mondom a barátomnak, hogy menjünk el sétálni és közben beülünk egy étterembe. Az anyukája nagyon olajosan főz, vagy most hétvégén mondta, csinál carbonarat. Azt nagyon szeretem, örültem is, aztán kiderült, hogy náluk a carbonara az parizer, tejszín és trappista sajt, meg zöldfűszerek...
Nem akarom megbántani sem őket, sem a páromat, de annak sem látom értelmét, hogy havi egy hétvégémet ezzel töltsem el.
8-as: és ha nem a szomszéd városban laknak, hanem messzebb? Menjenek oda pár órára? A pasi biztos örülne neki.
Mióta vagytok együtt amúgy? Ha már komolyabb, akkor illene menni.
A párod is hibás, hogy nem megy el veled sétálni, vagy pár órára elszökni, úgy te is jobban birnád
Beszéld ezeket meg vele.
Az én anyósomék ilyen szempontból tök normálisak, mégsem vagyok ott havi egy hétvégét. Szerintem ebben semmi illetlen nincs, van az embernek saját élete.
Párod mit szól ehhez? Idegenek véleménye úgysem releváns. Én elmondanám neki, hiszen tartozik rá, hogy inkább mással szeretném tölteni az időmet, vagy addig elmegyek az én családomhoz, és akkor le van tudva a látogatás egyszerre.
Szerintem két havonta egyszer minimum illik. De ha nem érzed ott jól magad valami miatt, akkor ezt a pasinak kell kezelnie és nem elvárni, hogy neked mondjuk olyat kelljen enni, amitől rosszul vagy.
Én egy csomó mindent nem ehetek, nem egyszerű nekem főzni, és barátom mindig megbeszelte ezt az anyukajával, aki egyébként egy tündér és mindig nagyon klassz salátákat csinál nekem és azon se sértődik meg, ha néha egyszerűbb vinni magammal kaját.
Szerintem ebben a kérdésben fontos letisztázni, hogy miért alakul mégis mindez így. A párod várja el? Érezteti ezt veled, vagy mondta is, vagy csak úgy képzeled, hogy elvárja? A szülőknek van arra igénye, hogy ott legyél? Vagy csak úgy magadra vetted ezt az elképzelést, hogy neked minden egyes alkalommal menned kell családot látogatni, amikor a párod is megy? Ezt lenne érdemes tudni ahhoz, hogy megoldódjon a dolog, és szülessen valami kompromisszum. A pároddal mindenképpen őszintén beszélned kell erről, hogy neked ez túl gyakori, túl sok idő, és annak függvényében, hogy mit lehet vele megbeszélni, változtatni tudtok a dolgokon. Lehet mondjuk az a kompromisszum, hogy elkíséred, de nem vagy vele ott végig 2-3 napot, hanem mondjuk csak egyet, és önállóan hazajössz előbb/mész át később. Ha a pároddal már egymás oldalán álltok, a szülőkkel könnyebb lesz megbírkózni, mert tud például benne támogatni, hogy elmondja, hogy most nem értél rá, sok a dolgod, fáradt vagy, közbe jött valami, stb.
Főzéshez: Vigyetek ti kaját. Főzzetek valamit otthon, nagy adagot, és akkor még segítesz is anyóséknak, hogy hozzájárultatok az ételmennyiséghez valamivel. Tésztát valami szósszal mondjuk lehet jó nagy mennyiségben főzni nagy erőfeszítések nélkül. Vagy vigyetek pizzát, vagy ilyesmit. Valamennyit lehet, hogy így is enned kell az anyósnak a főztjéből, meg egyél is, mert mégis azért fontos az udvariasság, de legalább akkor néhány étkezést így "megúszol".
Egyébként nekem is a párom relatíve ritkán jön a szüleimhez, mondjuk két-háromhavonta, de a szüleimet ez nem igazán érdekli. Imádják, szeretik, de tulajdonképpen mégis a saját gyereküket akarják jobban látni ilyenkor...
Érdekes dolgok ezek... szerintem menjél ritkábban te, ő pedig próbálja ezt elfogadni. Ha nem szeretsz ott lenni, nem érzed jól magad, totál fölösleges erőltetni.
Anyósom minden áldott hétvégén ott ül a sógornőmék nyakán, és csak most, 5-6 év távlatából kezd feltűnni neki, hogy nem is beszélgetnek, csak nézelődik ott náluk mindig, mint a sült hal. Ami nem megy, azt nem érdemes erőltetni, még családon belül sem.
Én ilyen helyekre nagyon ritkán járok így, bár a párom megérti. Nincs bajom a rokonaival, de ha nem tudunk jól elbeszélgetni, mert annyira különböző emberek vagyunk, csak azért nem fogok rendszeresen oda járni, hogy egymást nézegessük.
Miért mentek több napra?
Reggel mentek, este haza, azt annyi
Megmondod hogy te nem érzed ott jól magad, menjen egyedül.
Nálunk is ez volt, csak engem kajával se kínáltak meg, sőt, még csapvízzel se..
Megmondtam a páromnak hogy menjen egyedül. Akkor megy, amikor akar. Nincs belőle gond.
Szerintem ti is megtudnátok ezt beszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!