Megkönnyebbülés volt kiköltözni otthonról? Tapasztalatok?
Igen, pedig nagyon szerencsés vagyok a szüleimmel, jó velük a kapcsolatom. Én akkor költöztem külön, miután a covid időszak lezárult, amit azért elég nehezen vészeltünk át úgy, hogy mindkét szülőm home office-ban volt otthon, én meg készültem online oktatással az érettségire, mindezt egy nem túl nagy, két szobás lakásban. Szóval szerintem ott nekünk mind a hármunknak kellett az, hogy "kirepüljek", miután majdnem két éven keresztül nagyjából minden telefonbeszélgetését, tévénézését, stb, végig hallgattuk egymásnak.
Szerintem az elköltözés amúgy kb elengedhetetlen ahhoz, hogy a szülők teljesen (vagyis annyira, amennyire a gyerekedre valaha is tudni fogsz) felnőttként tudjanak nézni a gyerekükre. Az, hogy egyáltalán nem kell már "gondoskodniuk rólam" napi szinten, magamnak intézem a kaját, a mosást, a bevásárlást, én döntöm el, mikor érek haza egy buliból, és nem aggódnak otthon kezet tördelve: ha ezeket még mindig meg kéne tenniük, mert otthon élnék, úgy érzem, legyek bármennyi idős, nem tudnának teljes felnőttként tekinteni rám.
Érzelmileg egy megváltás volt, mert lelki bántalmazó családban nőttem fel, anyagilag ellenben még úgyis rhadt nehéz, hogy volt félretett pénzem.
Nem baj, megérte :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!