Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 18 évesen, elsőévesként...

18 évesen, elsőévesként melyik lakhatási forma a jobb, kényelmesebb?

Figyelt kérdés

Szüleimmel úgy egyeztünk meg, hogy az első évben még albérlet, aztán ha tetszik Budapest, vásárolunk lakást nekem.

Maga a szakom önköltséges, biztosan bejutok, elkezdtünk lakásokat nézegetni (bérelve). Azért vannak bizonyos szempontok, helyileg, komfortilag, így egy kicsit magasabb árkategóriában nézelődünk, erre jön még az, hogy van egy 2 éves dobermann kutyusom is... Eddig két tulajdonossal beszéltünk, a kutyára azt mondták, hogy mehet, de akkor az +80-100.000ft minden hónapban.

Itthon csak a legvégső esetben hagynám, nem azért, mert a szüleimben nem bízom, hanem mert ő az én kutyám, kb. mintha a gyerekem lenne.

Másik opciónak felmerült, vagyis fel lett ajánlva, hogy apukám unokatestvéréhez költözhetnék, Budakeszire. Családi ház, nagy kerttel, a feleségével élnek ketten. Mondták, hogy szívesen látnak, ha úgy van. Jóban vagyunk, imádják a kutyát is, ha családilag utazunk, ők vigyáznak rá mindig. Gyerekként én is rengeteget voltam náluk, velük, szóval nem ilyen szegről-végről kapcsolat ez.

De félek, hogy így nem lenne meg az a tipikus egyetemista érzés, mert hiába van közel, mégis csak másik város, nem központi rész, autóval ki-be járkálni minden nap nem tudom, mennyire lenne jó ötlet.

Édesanyám azt mondja, ő a második megoldással lenne a legnyugodtabb, mert nem lennék egyedül, bármi baj van, van segítség, nem az van, hogy ott vagyok egyedül a fővárosban. Őt eléggé megviseli, hogy elköltözöm, apukám meg azt mondja, hogy ezt nekem kell eldönteni, mindkét opciónak megvannak az előnyei, hátrányai.

Az egyik részről ott van az, hogy először laknék egyedül, független lennék és valahol azért már vágyom erre. Viszont sosem éltem még lakásban, nem tudom, nem érzeném-e bezárva magam, én imádok kint lenni a kertben, kiülni napozni, fürdeni, vagy csak úgy tanulni akár. A kutyám benti kutyus, szóval miatta nem aggódom, hogy nem bírná a lakásban, de nyilván olyan szempontból nem mindegy, hogy kiengedem pisilni és tudom, hogy biztonságban van a kertben, vagy késő este még öltözzek, vigyem sétálni stb. (mozgatva és foglalkozva van vele eleget, nem erről van szó!).

Ha mondjuk Budapesten belül laknának, úgy nem gondolkoznék egy pillanatig sem ezen, de így, hogy jó 15 km az egyetem tőlük, a távolság miatt inkább mennék albérletbe. Meg akikhez költöznék, a szüleimmel egykorúak körülbelül, nem tudom, örülnének-e egy egyetemista életviteléhez... Mert most azt mondják, hogy igen, várnak és nagyon örülnének, de más 1 hetet együtt tölteni, meg más 1 évet.

Ti hogyan döntenétek ilyen helyzetben?

(a kutyámhoz ragaszkodom, így tényleg a legvégső esetben hagynám itthon)

#egyetem #leválás #első különélés
2023. jún. 1. 19:02
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:
Anyagilag persze, az érné meg, ha nem az albérletet választanám, de édesapám mondta, hogy az anyagiakat bízzam rájuk, az ne legyen szempont a döntésemben. Szerencsés vagyok a családommal nagyon, ez tény.
2023. jún. 1. 19:38
 12/36 anonim ***** válasza:
100%

A kutyad merete miatt nem igazan van lehetoseged valogatni, mert nagytestueket nem szeretik, annak ellenere, hogy sokszor sokkal jobban viselkednek, mint a kistestuek.

Szoval alberletnek az lesz, amit kiadnak igy neked. Ha tetszik, tetszik, ha nem, nem.

De te szerencses helyzetben vagy, lesz hova menned, ha nem jon ossze az albi. Orulj neki!

2023. jún. 1. 19:42
 13/36 anonim ***** válasza:
25%

Azert kerdeztem milyen fajta, mert pl nekem francia bulldogom van, azenyemet kb mindenho elfogadjak

Nagyibb testű kutyaval, barmilyen jámbor is nehezebb lesz

Egyedül költöznel? Mert akkor plane problémás

2023. jún. 1. 19:45
 14/36 A kérdező kommentje:
Igen, egyedül, de a szüleim kötnék a szerződést, ők fizetnék.
2023. jún. 1. 19:49
 15/36 anonim ***** válasza:
11%
13-as vagyok, ha van kedved beszélgetni kutyas témákban irj ram privatban nyugodtan
2023. jún. 1. 19:51
 16/36 anonim ***** válasza:
100%
Igazából ha belefr nekik a drágább, akkor persze jobb ugy.
2023. jún. 1. 20:05
 17/36 anonim ***** válasza:
100%
Én megértem hogy egyedül szeretnél élni, nyilván mindenki erre vágyik, kicsit kiszakadni a szülői házból. De nehéz lesz az elvárásaidnak megfelelő jó állapotú bérleményt találni, mert sok tulaj nem szereti az állatokat pláne jól felszerelt igényesen bútorozott lakásban. Tapasztalatom az - nem reprezentatív alapon - hogy olyan lakásokban látták a kutyát inkább szívesen ami kicsit ócskább volt, nem menő bútorokkal. A szép, igényes modern lakásokban kevésbé. De anyagiakat tekintve én a rokonokat választanám ha ott elég hely van.Később lakásvásárlásnál nem mindegy az a pár millió ami megmarad és nem más zsebét gazdagítja.
2023. jún. 2. 01:00
 18/36 anonim ***** válasza:
98%
A kutyának aztán marhára jó lehet egész nap egyedül, bezarva lenni...Biztos nem hurcolnam magammal szerencsétlent. Rokonoknak se költöznék, annak mindig rossz vége van. Olcsóbb albérlet tökéletesen megfelelne
2023. jún. 2. 06:18
 19/36 A kérdező kommentje:

A mai ingatlanárak tekintetében az a pár millió már nem oszt, nem szoroz.

Igazából az idegel ki, hogy ott van, hogy állat vihető, aztán közlik, hogy ja, +100.000 ft felárral csak.

18-as, hogy lenne már egész nap bezárva a kutya, mikor egy nap max. két szemináriumom/gyakorlatom lesz, és akkor még sokat mondtam? :)

Ha itthon maradna, még többet lenne egyedül, hiszen a szüleim is dolgoznak. Ennyi erővel azt is írhattad volna, hogy menjek kollégiumba.

2023. jún. 2. 07:14
 20/36 anonim ***** válasza:
97%

Kerdezo!

Sehol nem láttam leirva, hogy tulajdonképpen nem fogsz egyetemre járni, így abból indultam ki, hogy bizony hosszú napjaid lesznek. Igen, éppenséggel mehetnel kollégiumba is

2023. jún. 2. 07:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!