Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nincs kedvem mindig a gyerekre...

Nincs kedvem mindig a gyerekre vigyázni, hogy mondjam meg? Őszintén, vagy mindig keressek kifogást, hátha veszik a lapot?

Figyelt kérdés

2-3 hetente szoktam hazajönni úgy, hogy csütörtöktől vasárnap estig.

A féltestvérem 1,5 éves, anyukám az utóbbi 1 évben azt csinálja, hogy ahogy hazajövök, a gyerek rám van bízva fél napokra, mert elmegy bevásárolni, masszírozásra, tornázni, mert hogy ő csak ilyenkor tud... A férjére nem bízza/nem bízhatja, mert közli, hogy "ő fiú, nem tud mit kezdeni a gyerekkel, meg ő nem cserél pelenkát, nem tudja etetni". De ha meg mondjuk nekem is lenne programom, és mondom, hogy jó, akkor viszem a gyereket is magammal (pl. barátnőkhöz), ki van akadva, hogy ne hurcoljam, ne szakítsam ki a környezetéből és maradjak vele itthon. De ő magára csukja a szobaajtót és ki sem jön, mondván, fáradt és hagyjuk már békén.

Most is hazajöttem csütörtökön, anyám már azzal várt, hogy reméli, péntekre nincs dolgom, mert mennie kell a Sparba, Aldiba, utána még száz helyre és akkor reggeltől oldjam már meg a napot itthon. Csak nekem éppen vizsgaidőszakom van, a gyerek meg nincs el magában 10 percet sem... Mondom ma, hogy szerintem én este megyek vissza Pestre, mert semmit nem haladtam a dolgaimmal. Anya: hát de ő holnap délután menne a barátnőjét köszönteni szülinap miatt, jókor mondom, most mit csináljon így a gyerekkel?

De én meg nem ezért járnék haza, ha nonstop gyerekkel akarnék lenni, szülnék magamnak.

Elhiszem, hogy anyukámnak is nehéz, de na.

Mit tegyek, hogy ne bántsam meg, ne sértsem meg, de kicsit észrevegye magát?

2023. máj. 28. 13:52
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
90%
19-es, az miért nem zavar hogy az APJA szarik a gyerekkel törődni, és a nőre nyom mindent?
2023. máj. 28. 16:07
 22/42 anonim ***** válasza:
86%
"Azt se ártana ám elfelejteni, hogy ez nem a férfi hibaja." Francokat nem az ő hibája, utolsó féreg akinek az az életfilozófiája hogy kihasználja, eltapossa kit lehet.
2023. máj. 28. 16:09
 23/42 anonim ***** válasza:
7%
#18: ja, tudom, gyakoris filozófia szerint semmi nem kötelező, senkiről nem kell gondoskodni, minden szülő meg ott dögöljön meg, ahol van.
2023. máj. 28. 16:18
 24/42 anonim ***** válasza:
22%

21.

Nem zavar és nem is érdekel, mert az anyjáról szólt a kérdés.

2023. máj. 28. 16:21
 25/42 A kérdező kommentje:

Nem hinném, hogy nekem kéne róla kötelezően gondoskodni...

21 éves vagyok, megvan nekem is a saját életem, saját programjaim, gondjaim. Nem érzem, hogy az én felelősségem lenne az, hogy az anyámnak biztosítsam a megfelelő gyerekmente szabadidőt.

2023. máj. 28. 16:33
 26/42 anonim ***** válasza:
23%

22!

Pedig nem az ő hibája, hanem azoké, akik kiszolgálják

2023. máj. 28. 16:39
 27/42 anonim ***** válasza:
86%
23as, értem. Tehát ha a kérdező szülne egy gyereket akkor az anyjának kötelező lenne nevelnie azt a gyereket igaz? Hiszen egy család....
2023. máj. 28. 16:55
 28/42 anonim ***** válasza:
98%
Kérdező igazad van, de most állj a sarkadra, mert ez később csak rosszabb lesz!
2023. máj. 28. 17:13
 29/42 anonim ***** válasza:
95%
"Pedig nem az ő hibája, hanem azoké, akik kiszolgálják" Peersze. hiszen egy ötven éves lusta here nehogy már felelős legyen a saját viselkedéséért...
2023. máj. 28. 17:18
 30/42 anonim ***** válasza:
34%
Próbálj meg anyukáddal kompromisszumot kötni. 2-3 hetente otthon vagy 4 napot. Ebből legyen egy nap csak az övé,hogy feltöltődjön. De a többi nap a tiéd! Egy másik napot meg adjon csak át a gyerek apjának. Olyan nincs,hogy a gyerek nem maradna életben.
2023. máj. 28. 17:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!