Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nincs kedvem mindig a gyerekre...

Nincs kedvem mindig a gyerekre vigyázni, hogy mondjam meg? Őszintén, vagy mindig keressek kifogást, hátha veszik a lapot?

Figyelt kérdés

2-3 hetente szoktam hazajönni úgy, hogy csütörtöktől vasárnap estig.

A féltestvérem 1,5 éves, anyukám az utóbbi 1 évben azt csinálja, hogy ahogy hazajövök, a gyerek rám van bízva fél napokra, mert elmegy bevásárolni, masszírozásra, tornázni, mert hogy ő csak ilyenkor tud... A férjére nem bízza/nem bízhatja, mert közli, hogy "ő fiú, nem tud mit kezdeni a gyerekkel, meg ő nem cserél pelenkát, nem tudja etetni". De ha meg mondjuk nekem is lenne programom, és mondom, hogy jó, akkor viszem a gyereket is magammal (pl. barátnőkhöz), ki van akadva, hogy ne hurcoljam, ne szakítsam ki a környezetéből és maradjak vele itthon. De ő magára csukja a szobaajtót és ki sem jön, mondván, fáradt és hagyjuk már békén.

Most is hazajöttem csütörtökön, anyám már azzal várt, hogy reméli, péntekre nincs dolgom, mert mennie kell a Sparba, Aldiba, utána még száz helyre és akkor reggeltől oldjam már meg a napot itthon. Csak nekem éppen vizsgaidőszakom van, a gyerek meg nincs el magában 10 percet sem... Mondom ma, hogy szerintem én este megyek vissza Pestre, mert semmit nem haladtam a dolgaimmal. Anya: hát de ő holnap délután menne a barátnőjét köszönteni szülinap miatt, jókor mondom, most mit csináljon így a gyerekkel?

De én meg nem ezért járnék haza, ha nonstop gyerekkel akarnék lenni, szülnék magamnak.

Elhiszem, hogy anyukámnak is nehéz, de na.

Mit tegyek, hogy ne bántsam meg, ne sértsem meg, de kicsit észrevegye magát?

2023. máj. 28. 13:52
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
97%
Érdekes egy kapcsolat ahol az apa nem veszi ki a részét a gyereknevelésböl de megcsinálni meg megtudta.Mi az hogy nem tud enni adni a gyerekének meg pelenkát cserélni.Igaz a kiakadásod.Nemtudom hány éves vagy, de biztos fiatal meg ha hazajössz nyilván nem bébiszitterkedni mész haza. Én nem járnék haza a helyedben legalábbis jövőhéten ne menj haza .
2023. máj. 28. 14:29
 12/42 anonim ***** válasza:
83%

"Érdekes egy kapcsolat ahol az apa nem veszi ki a részét a gyereknevelésböl de megcsinálni meg megtudta"

A mi vidékünkön ez az általános. Apát 20 éves koráig az anyja ugrálja körül, utána megnősül, hogy az asszony folytassa ugyanezt. Aztán reggel elmegy dolgozni, délután hazajön, csinálja a maszekot, építkezik vagy simán fetreng a TV előtt, majd este ledől aludni és kezdi elölről. A házimunkához pedig nem ért, nem is érdekli: azt a ruhát veszi fel, amit anya a kezébe ad, azt eszi, amit anya elé rak, borotválkozni akkor szokott, ha anya szól neki, hogy most már nagyon hajléktalannak néz ki, a csekkekről azt se tudja, hogy honnan jönnek és hogy kell fizetni őket, a hűtőt biztosan manók töltik fel éjszakánként, a boltban pedig csak a barkácseszközöket és a sört ismeri fel. Őnéki elég a meló meg az, hogy a házat csinálgassa, az aprómunkát oldja meg a zasszony, azér' van.

2023. máj. 28. 14:35
 13/42 anonim ***** válasza:
57%
Azt se ártana ám elfelejteni, hogy ez nem a férfi hibaja. Egyrészt minek csinálna bármit is, ha van aki megcsinalja neki, helyette? Másrészt rengeteg nő hiszinazt, hogy rajta kívül senki más nem tudja megfelelően ellatni a gyereket és apát szinte a közelébe se engedi a csecsemőnek. Aztán csodálkozik, hogy miért nem tud mit kezdeni apa a 3 evessel...
2023. máj. 28. 14:40
 14/42 anonim ***** válasza:
96%
Nem tudja megoldani? Anno veled hogyan oldotta meg a vásárlást stb? Na, ugyan úgy kell most is 🤷🏼‍♀️. Elhiszem, hogy egy kisgyerek és egy lusta férj mellett kiakar szakadni kicsit, de akkor keressen bébiszittert. Néha néha oké, hogy a testvére vigyáz rá, de nem állandóan, amikor hazamegy. Keressen bébiszittert vagy kapja ráncba az apát, hogy foglalkozzon a gyerekkel amig elmegy a boltba...
2023. máj. 28. 15:10
 15/42 anonim válasza:
98%
Menj vissza, a gyereket keg bízza másra
2023. máj. 28. 15:14
 16/42 anonim ***** válasza:
79%
Az rendben van, hogy Te is foglalkozz vele egy kicsit, az nincs, hogy az apja egyáltalán nem foglalkozik vele. Ez szánalmas.
2023. máj. 28. 15:45
 17/42 anonim ***** válasza:
98%
A házassági problémáikat nem neked kell megoldanod.
2023. máj. 28. 15:45
 18/42 anonim ***** válasza:
79%
16os a kérdezőnek miért kéne vele foglalkozni? Ő akart testvért?
2023. máj. 28. 15:50
 19/42 anonim ***** válasza:
66%

Jó pofátlan anyád, hát kié az a szerencsétlen kisgyerek?

Ez nem fog menni sértődés nélkül.

Én mondjuk haza sem járnék.

A nyaradnak annyi, ha nem állsz ki magadért.

Eszem megáll milyen pofátlan szülők vannak.

2 gyerekes anyuka, de bulikázni van esze a másik gyereke rovására.

2023. máj. 28. 15:51
 20/42 anonim ***** válasza:
96%
A sógorom ilyen, ő az óvodába sem hajlandó a legkisebb gyerekéért menni, elzavarná a nagyobbakat érte. Az idősebb fiai szeretik az öccsüket, de nemrég betelt a pohár náluk: közölték az apjukkal, hogy menjen csak szépan a saját gyerekéért, ahelyett hogy otthon fetrengene sört vedelve (ugyanis nem azért nem megy, mert dolga van) Érdekes módon apuka eltalált az ovihoz mikor nem tudta másra lőcsölni a saját dolgát. Ugyanígy elhajtották a fiai mikor orvoshoz kellett volna vinni a kicsit. ugyanis a sógorom elvárta volna, hogy az iskolás vigye orvoshoz az óvodást.. (a tesóm mindkét esetnél melózott)
2023. máj. 28. 16:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!