Kapuzárási pánik 18 évesen?
Ezt inkább kapunyitási pániknak hívják, mert úgy tűnik, félsz kilépni a gyerekkorból.
Az, hogy most rádöbbentél, az élet múlandó, azzal nincs semmi probléma, mert ezzel a felismeréssel ráébredhetsz pl arra is, hogy megtanuld értékelni az élet minden percét. Ez arra is jó, hogy ráészmélhetsz, rajtad áll, milyen tartalommal töltöd ki azt a 8-9 évtizedet, amíg élsz és ezt már most elkezdheted. Kitöltjeted teljesen felesleges dolgokkal, akár csupa negatív gondolattal, rettegéssel is, de csupa értékes, hasznos, kellemes, izgalmas dologgal is.
Én már a 6. X-et megkezdtem és cseppet sem rettegek. Megtanultam értékelni minden apróságot, tudatosan figyelem, mi jó az életemben és még mindig van rengeteg tervem és nem érdekel, hogy nem tudom, lesz-e holnap, mert azon teljesen felesleges agyalni. Úgy élek, ha lesz holnap, akkor azt úgy éljem meg, hogy nekem jó legyen.
Ha mélyebben belegondolsz, még csak most kezdődik igazán az életed, most kezdődnek a legizgalmasabb dolgok... :).
Öcsém, sose gondolkodtam ilyeneken, pedig 27 vagyok.
1-2-es kommentelő válasza miszerint bulizz, nem lehet hülyeség. Az olyanoknak mint te, mindig az szokott segíteni. A legtöbb ismerősöm 17-23 éves kor között erősen kicsapongó életet élt, de ez tette őket boldoggá, mert hogy ettől "éltek". :D
Ennél ésszerűbb tanácsot nem igen lehet adni, vagy ilyen vagy, vagy nem. Én például és férjem sem volt az, szolid életet éltünk mindig is, most így 27 évesen sem arra gondolok, hogy basszus, mindjárt 30 vagyok, hanem hogy basszus, gyereket akarok, még legalább hármat, szóval bele kell húznom. :D
Hozzátenném, második pasimból lett a férjem, mégsem volt soha kapuzárási pánikom, hogy basszus, még nem éltem és mindjárt meghalok.
Ez kapunyitasi panik 🤣
Felsz felnoni gyerek akarsz maradni.
Bakker 48 evesen se felek az oregedestol. Se a halaltol. Ez az elet rendje. Pont.
18 vagy, ha ilyen bajod van, keress fel szakembert, mert torzult a gondolkodásod.
Nem normális gyerekként ilyen hülyeségeken agyalni
Menj bulizni, iszogass barátokkal, szórakozz. Csinálj havonta ilyen kikapcsolódós hétvégét, amikor nem csinálsz semmit, csak magadnak vagy.
Egyből el fogod felejteni a félelmedet.:)
A középkorúaknál sincs kapuzárási pánik, csak kitaláltak valamit, hogy legyen mire fogni. Az ember életében mindig vannak hullámvölgyek, életkortól függetlenül, a középkori völgy sem más, mint egy öregkori vagy egy fiatalkori völgy, nincs benne semmi kapuzárási.
Az élet fogy épp ezért kell élvezni és nem görcsölni. Nyilván nem szélsőséges módon szarrákokainozva kell eltölteni az életünket mert az yolo, hanem józan ésszel mérhető határokon belül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!