Anyám nemtudja elfogadni hogy biszex vagyok és most barátom van. Elég gáz itthon minden veszekszünk. Segítséget kérnék hogy nyugtassam meg és fogadtassam el vele ezt? Mert hallani nemakar az egészről, a barátomtól pedig eltilt. (18 é. bi fiú)
Első, te egy tapló vagy. Közöd nincs hozzá, hogy a kérdező milyen szexuális szerepet vállal a kapcsolatban, szóval a legjobb lett volna, ha meg sem szólalsz...
Nem tudom, hányadik írta, hogy a kérdező a társadalomra nézve deviáns, haszontalan, stb.: nos ezekből az érvekből egy sem helytálló, hiszen lehet, hogy Magyarországon ez még deviánsnak számít, de szerencsére az idő előrehaladtával a legtöbb kultúra és ország egyre toleránsabbá válik. Az improduktivitásról meg annyit, hogy a kérdező BIszexuális, de jelenleg barátja van. Ez nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy később szakít a barátjával, mondjuk évek múltán (elnézést a kéredzőtől, de ugye minden megtörténhet), és családot alapít egy nővel.
Szia!nekem is volt/van meleg barátom és semmi bajom velük.(34/L)
Nos, korábban már valaki írta, hogy úgy látszik anyukád soha nem fogja elfogadni a homoszexualitást, és főleg érzékenyen érinti veled kapcsolatban. Mivel a fia vagy, fogadd el őt ilyennek, és tiszteld őt mivel az anyád. DE értesd meg vele hogy ő is fogadjon el valamilyen szinten, és ne csináljon ügyet belőle hogy te éppen kivel vagy! Értesd meg vele, hogy ez ne befolyásolja a kettőtök kapcsolatát, és ne érezze azt hogy most már a világ rá mutogat és szégyent hoznál rá.
Egy kis kompromisszumot köthetnél azáltal hogy mondjuk te mész Pestre a barátoddal találkozni, és nem ő jön hozzátok. Illetve anyukádnak mond meg, hogy nem fog látni senki fiúval soha a városotokban, nyugodjon meg.
Nem mondom hogy rejtőzködj v ilyesmi, de mint mondtam ha ez kell a családi békéhez....és amúgy meg idővel majd leáll ő is a témáról, és nem fog miatta üldözni.
Tehát légy türelmes, ne szállj vele szembe, adj neki is egy kis időt-- és ha tényleg úgy is érzed mond el neki mindentől független, mennyire szereted őt, mint édesanyát. Beszélj vele mindenképp, de türelemmel.
Még valami, azt is lásd be h anyukád csak a nagy átlag magyar véleményét követi, és hogy az ország 95%-a rasszista és meleg gyűlölő és még sorolhatnám...Tehát sajnos ő még egy másik generációhoz tartozik, akiknek ezt még nehéz megemészteni. Mindentől független szorítok érted és remélem sikerül ezt megbeszélnetek!
Első, te ritka nagy paraszt vagy! Egy rendes, normális anya mindenhogy elfogadja a fiát (oké, nem a szélsőségekről beszélek hogy pl. gyilkol meg ilyenek)és a szexuális beállítottságnak abszolút semmi köze nem lehetne a szüleid veled való kapcsolatához. Egyrészt, mert NEM választás kérdése, másrészt nem ártasz vele senkinek, harmadrészt boldog vagy mert akit szeretsz, viszontszeret. Vajon jobban örülnének ha egy lányért pl begyógyszereznéd magad vagy mittudomén? Nem hiszem.
Ez egyéni vélemény, de ha a te helyedben lennék, és anyám azt mondaná hogy letagad ilyenért, hát tagadjon. Nekem ilyen anya nem kellene aki ezt nem tudná elfogadni. A barátoddal meg nyugodtan menj el, találkozz, 18 vagy, te döntöd el mit csinálsz. Anyukádnak nyugodtan megmutathatod a válaszomat. Utóiratba még annyit hogy ha ilyen anyám lenne, lehet én előbb tagadnám le őt mint ő engem.
Remélem azért nem fogalmaztam túl durván anyukáddal kapcsolatban, mert téged semmiképp nem akarlak megbánatni. Minden jót kívánok neked és a barátodnak (ha még együtt vagytok azóta, most látom csak hogy ez egy 3 éves kérdés, de ha már ennyit leírtam, nem törlöm ki:D)
Ha esetleg látod ezt a választ, leírnád nekem hogy azóta mi történt? :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!