Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lehet egy 7 éves kleptomániás?...

Lehet egy 7 éves kleptomániás? A gyerekem 7 éves lesz egy hónap múlva és újabban hurcol haza dolgokat.

Figyelt kérdés
Azt mondja találta őket, aztán kiderül, hogy elvette az iskolában a másik padjából, dobozától. A tanárnő is észrevette már, kapja is érte a fekete pontokat. Amúgy a legjobb képességű gyerekek között van, nagyon okos, értelmes, tudja, hogy a lopás bűn és nincs is szüksége a dolgokra, amiket elvesz
2010. okt. 8. 17:36
1 2 3 4
 31/39 A kérdező kommentje:

Na erre még nem gondoltam, hogy elvegyek tőle valamit...De jó ötletnek tűnik.

Azért nagyon zavaró az egész, mert tudja, hogy nem szabad elvenni, ami a másiké. Elmondja,hogy miért nem szabad - mert kárt okozunk a másiknak; hogy mi a következménye - börtönbe kerül aki lop... Tehát nem buta és nem is egy akarnok gyerek, hogy azért tenné - különösen hogy olyan dolgokat "szerez", amire nincs is szüksége, vagy nem is szereti, lásd a csoki...

A saját dolgait mindig megosztja másokkal: az utolsó darabot is, ha azt látja, hogy a másik szeretné - kérés nélkül is.

2010. okt. 9. 12:32
 32/39 anonim ***** válasza:
83%

Ne haragudj, de nem bírom ki hogy ne vicceljek, remélem Te is viccnek fogod majd fel:

Biztos politikusi pályára készül már most! Hát akkor legyen politikus!Egyik kezével ad a másikkal visszavesz...

XDDDDDDDDDDDDD

Tényleg csak vicceltem, ne vedd komolyan...

2010. okt. 9. 16:37
 33/39 A kérdező kommentje:
Hehe. Beszélni nagyon tud, olyan körmondatokat alkot, hogy csak lesek. Biztosan sikeres politikus lenne, de remélem nem az lesz. Tavaly még ügyvédnek készült :)
2010. okt. 9. 18:04
 34/39 anonim ***** válasza:
22%
Az én tapasztalataim alapján a gyerekek sokkal kritikusabbak az ilyen társakkal, mint a pedagógusok. Nekem is van egy ilyen tanítványom, sokszor próbálom védeni, de az osztáéytársak már ismerik. Bármi eltűnik, rajta keresik, és nagyon utálják. ŰPedig én még sosem adtam feketepontot. A mi iskolánkban nem szokás. De azt látom, hogy amelyik gyerekre kezdettől odafigyelnek, annak eszébe sem jut elvenni a másét. Szerintem az otthoni nevelés valahol félresiklott...
2010. okt. 9. 20:16
 35/39 A kérdező kommentje:
Mégis hol? Szeretve van, törődök vele, megkapja a kellő odafigyelést. Nagyon okos, a tanítói szerint is kiemelkedően intelligens, kedves, barátkozó. Ez az egyetlen probléma vele, semmi más.
2010. okt. 9. 21:08
 36/39 anonim ***** válasza:
figyelj, én azt tanácsolom, beszélj a tanító nénivel. Ha valamit elvisz, illetve ha otthon megtalálod, másnap vigyétek vissza. A legtöbb tanító éni pozitívan áll a dologhoz. Egy idő után nem fogja csinálni. Nem szabad megszégyeníteni,de mindenképp tudnia kell, ennek következménye lesz, vagyis mindig visszaviszitek. Előbb-utóbb rájön, nincs értelme csinálni.
2010. okt. 9. 21:50
 37/39 anonim ***** válasza:
100%

Attól, hogy 7 éves és nem hat ,ég lehet, hogy nem tudja igazából mi az az enyém, meg nem az enyém attól függetlenül, hogy elmondtad neki és vissza tudja mondani miért nem szabad másét elvenni. Nem hiszem hogy ilyen éles határvonal lenne egy 6 éves 364 napos és egy 7 éves gyerek között.

Abból, hogy az ő dolgait is mindig szó nélkül odaadja szintén erre lehet következtetni, azon kívül hogy jó szívű.

Majd a pszihológus mond valamit, de azért gyanítom, hogy ez még nem a világ vége, lehet, hogy csak ebben a dologban későárő típus.

2010. okt. 10. 09:55
 38/39 A kérdező kommentje:
Én sem gondolom, hogy ez óriási probléma lenne még ebben a korban, de a tanítónő - mondjuk csak az egyik a kettő közül - úgy kezeli, mintha legalábbis bankrabló lenne a gyerek....
2010. okt. 10. 14:55
 39/39 anonim válasza:
Sziasztok! Egy pszichológiai lapba írok riportot a kleptomániáról és szeretnék benne megszólaltatni (természetesen név nélkül) valakit, aki mesélne saját tapasztalatairól. Tudtok segíteni? Szorít az idő.
2011. szept. 27. 23:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!