Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lehet egy 7 éves kleptomániás?...

Lehet egy 7 éves kleptomániás? A gyerekem 7 éves lesz egy hónap múlva és újabban hurcol haza dolgokat.

Figyelt kérdés
Azt mondja találta őket, aztán kiderül, hogy elvette az iskolában a másik padjából, dobozától. A tanárnő is észrevette már, kapja is érte a fekete pontokat. Amúgy a legjobb képességű gyerekek között van, nagyon okos, értelmes, tudja, hogy a lopás bűn és nincs is szüksége a dolgokra, amiket elvesz
2010. okt. 8. 17:36
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
100%

:S Nagyon sajnállak titeket! Biztos pszichés eredetű a probléma és ezzel akar valamit kompenzálni. Szerintem egy pszichológus nem ártana...:S

leendő tanító néni

2010. okt. 8. 18:03
 12/39 anonim ***** válasza:
100%

Hogyne lehetne.

Volt egy osztálytársam anno, mindenki utálta amiatt mert lopott, hazudott és jó tanuló is azért volt, mert a tanároknak benyalt (amíg ki nem derült, hogy kis tolvaj), az órákon, dolgozatoknél csalt (nyelvtanversenyre tükörrel jött. a közelében ültem. ugyanannyi pontja lett. milyen érdekes, nem?), a végén addig jutott, hogy a naplóba is beírt.

Az anyja olyan volt, h jó gyerek, mert jó tanuló, szóval mi baj is lehetne innentől kezdve ugye... ha valami mégse sikerült, puff egy pofon.

Gyanúsan hasonlít a helyzet. Szeresd is a gyereket, ne hajszold túl és még inkább most menjetek el kezelésre, mint miután már az egész gyerekkora tönkrement.

2010. okt. 8. 18:35
 13/39 anonim ***** válasza:
89%
Lehet azért teszi, mert sokszor mondod neki, hogy "erre most nincs pénz"....és így kompenzál?
2010. okt. 8. 19:05
 14/39 anonim ***** válasza:
100%
Én mindenképp elvinném gyermekpszichológushoz. Amellett tényleg a szeretet, figyelem, iránta való intenzív érdeklődés volna a helyes.
2010. okt. 8. 19:05
 15/39 anonim ***** válasza:
100%

Szia

Én is csináltam ilyeneket ennyi idős koromban.. de aztán leszoktam róla.Mert éreztem ,hogy nem jó.

Foglalkozz a gyerekeddel sokat :)

2010. okt. 8. 19:09
 16/39 anonim ***** válasza:
100%

Ovis koromban értem is aggódtak a szüleim. Elloptam a másik dolgát. Láttam valakinél valami menőt, és akkor elloptam. Nem voltunk szegények. És nem akartam magamra hívni a figyelmet. Tudtam,hogy rosszat teszek, de egyszerűen megtetszett és elvettem, mikor nem látta senki.

Persze utána mindig kiderült.

Lényeg,hogy utána kinőttem ebből.

17L

2010. okt. 8. 19:15
 17/39 anonim ***** válasza:
76%

én is loptam kiskoromban!!!!szinte minden gyerek lop életében minimum egyszer,de többször is.El fog múlni,sokat beszélgess vele,és valahogy próbáld meg fegyelmezni is,vagy akár büntetni hogy megvonsz tőle valamit amit szeret,1 napra ha lop.

A legfontosabb!!!bocsánatot kéretni vele!tudnia kell hogy a következményeket és a felelősséget vállalni kell.Elég megalázó,de ebből tanulni fog szerintem.

2010. okt. 8. 19:18
 18/39 anonim ***** válasza:
100%

Igen, miért ne lehetne? Amúgy meg igen bírom, mindjárt a szülőnek kell nekimenni, pedig a kérdező egyántalán az írásai alapján nem tűnik rossz szülőnek.

Több oka is lehet azért, szimpla figyelemfelkeltés, a gyerekek elég összetett lelkek, meg ahogyan már előttem is írták páran, melyik gyerek nem csinál ilyet? Egyszer azért majdnem mindegyik kipróbálja már csak a poén kedvéért is.

2010. okt. 8. 19:33
 19/39 anonim ***** válasza:
77%

nem az iskolai pontrednszer miatt kéne puffogni. úgy mégis, mivel szankcionálják a lopós gyereket? nem mondom, hogy ez a szülő hibája, de egy iskola az közösség, ahol sok gyerek van egy osztályban, nem lehet olyat, hogy ha valaki lop(amiről tud az egész osztály), annak nincs valamiféle következménye. ez csak azt jelentené a többi gyereknek, hogy akkor lopni szabad. még általánosban az évfolyamunkra járt egy lány, ő lopott párszor(igaz értéktelen dolgokat), de kiutálta mindenki, mert a gyerekek ilyenek. és igen, sok gyerek lop, de a sorozatos lopás, amit tagadni is próbál azért nem intézhető el egy legyintéssel. már csak a fiú miatt sem, mert tényleg kiutálja a közösség, ezt alány, akit ismertem 1 évig lopósnak és egyebeknek hívták, míg másik iskolába nem ment.

az én öcsém hasonló volt, bár nem lopott, hanem egyebeket csinált. pedig több szeretet kapott, mint a családban bárki, megvolt mindene. az volt a válasza, hogy mert csak, nem tudja kontrolállni magát. a te kisfiad is gondolom ezzel küzd, tudja hogy rossz, szégyenli, de nem képes kezelni magában a vágyat, ha meglát valamit, ami neki kell. olyan, mint a dühkezelési probléma, csak neki nem a dühével van a gondja. ezért nem felelős a szülő vagy bárki más és hiába mondod el milliószor, hogy azt nem szabad, nem mész vele semmire, azt ő is tudja. egy pszichológus valóban jót tenne, ő jobban tudja hogy lehet közelíteni az ilyen gondhoz.

2010. okt. 8. 20:22
 20/39 anonim ***** válasza:
100%
Talán még nem alakult ki benne a magántulajdon fogalma, vagy tisztelete.
2010. okt. 8. 20:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!