Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lehet egy 7 éves kleptomániás?...

Lehet egy 7 éves kleptomániás? A gyerekem 7 éves lesz egy hónap múlva és újabban hurcol haza dolgokat.

Figyelt kérdés
Azt mondja találta őket, aztán kiderül, hogy elvette az iskolában a másik padjából, dobozától. A tanárnő is észrevette már, kapja is érte a fekete pontokat. Amúgy a legjobb képességű gyerekek között van, nagyon okos, értelmes, tudja, hogy a lopás bűn és nincs is szüksége a dolgokra, amiket elvesz
2010. okt. 8. 17:36
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
0%
Manapság tele a média hogy ki hogy lopott csalt büntetelenül meg néha a szülő is csal hazudik a gyerek ebbe nő fel ez neki a minta...
2010. okt. 8. 20:54
 22/39 A kérdező kommentje:

A pontrendszerrel az a problémám, hogy minden apróságért is jár feketepont - jelentkezés nélkül szól valaki, nem hegyezte ki a ceruzát, fogócskázás közben elestek, stb - piros viszont csak akkor, ha valami kiemelkedően jót csinált a gyerek, "csak úgy", tehát magánszorgalomból, vagy nagyon jól sikerült a feladata. A tanítók kicsit elfogultak - nem a saját gyerekemre gondolok most - megvannak a kedvenceik, a többinek nehéz "kitűnni".

Az egyértelmű, hogy ha valaki rosszat tesz, azért valamilyen büntetés jár - de ha a fent felsorolt apróságokért jár a feketepont, akkor hasonló súllyal legyenek már a pirosak is kiosztva.

Menni fogunk pszihológushoz a jövő hét végén, remélem használni fog valamit.

2010. okt. 8. 21:48
 23/39 anonim ***** válasza:
24%

Nem igaz, hogy minden kisgyerek lop.

Én soha nem loptam, sőt az ismerőseim közül is csak 1, aki pont tőlem lopott. (Nővéremnek volt papírboltja, árult valami színesen fogó tollat, de drága volt -én ugye ingyen megkaptam- és az egyik lánynak megtetszett, de nemvolt rá pénzük. Ellopta, és mikor rákérdeztünk honnan van tolla, azt mondta vette. Aha, 2 óra közti 15 perces szünetben. Nekem eltűnik, neki hirtelen lesz egy. Az ofőnk azt mondta lopjam vissza tőle! Inkább megkértem anyukámat, hogy vegyen egy másikat. )

2010. okt. 9. 06:12
 24/39 A kérdező kommentje:
A tanítónő azt mondta, hogy kb 6 éves korig "normálisnak " számít, ha egy kisgyerek elveszi a másikét, ez életkori sajátosság. Nem igazán érti még akkor, hogy azért, mert ő szeretne valamit, ami a másiké, nem lesz az övé csak azért, mert elveszi. De az én gyerekem már 7 éves... Igaz, eddig nem volt vele semmi gond.
2010. okt. 9. 07:04
 25/39 anonim ***** válasza:
36%
Én se loptam gyerekkoromban,pedig nem voltunk jómódúak.Ez nem életkori sajátosság,de lehet abban valami amit a tanítónő mondd,bizonyára megfigyelésen alapszik a tapasztalata,nem először találkozik ilyen esettel.Egy gyereknek még nincs kiforrott morális rendszere,és ha nem kapja meg a megfelelő büntetést,akkor nem tudatosul benne hogy elvenni másét nem szabad.Néha erélyesebbnek kell lenni.
2010. okt. 9. 07:24
 26/39 A kérdező kommentje:
Nem igazán tudom mi lehetne a megfelelő büntetés...
2010. okt. 9. 07:43
 27/39 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez nem olyan nagy probléma, persze ha eldurvul már kell lépéseket tenni, de 6-7 éves koromban én is lopkodtam matricákat, kifestőket stb. Én a barátnőmmel szövetkeztem és még sem lett belőlem problémás gyerek. Négy egész feletti az átlagom jól tanulok, nem iszok, nem cigizek és nem lopok. Ez ilyen "gyerekbetegség", egyszer abbahagyja. Jól lekell szidni abból tanul!
2010. okt. 9. 09:46
 28/39 anonim ***** válasza:
22%
Elvenni a másét nem szabad ,csak sajnos tele a média azzal,hogy ki hogy vette elé a másét büntetlenül....
2010. okt. 9. 10:18
 29/39 A kérdező kommentje:

Tudja, hogy nem szabad elvenni, mégis megteszi. Nem titokban, hanem egyszerűen odamegy és pl. felveszi az asztalra kirakott csokit és megeszi. Ami különösen érdekes az egészben, hogy nem is szereti a csokit... Vagy talál a földön egy ceruzát - osztályteremben, leesett valakié - és beteszi a sajátjai közé. Legtöbbször azt mondja, azt hitte, hogy az övé. De pl. ceruzákon rajta van a név és a saját nevét el tudja már olvasni.

Attól félek leginkább, hogy elkönyvelik "lopósnak". Annó az én osztályomban is volt egy kisgyerek, aki eltette a másik radírját - nem tudom direkt, vagy véletlenül - és a tanár találta meg nála. Onnantól bármi eltűnt, rajta keresték legelőször...Ez nagyon nem szeretném.

2010. okt. 9. 11:07
 30/39 anonim ***** válasza:

"Vagy talál a földön egy ceruzát - osztályteremben, leesett valakié - és beteszi a sajátjai közé. "

20 évesen amikor koliban voltam, - úgy képzeld el, hogy két szobához egy fürdő tartozott és egy előszoba- nos abból a fürdőből az összes cuccom szép lassan eltűnt. Egyszer kint hagytam egy kiskanalat, és direkt figyeltem, hogy ki viszi el! Hát nem a másik szobában lakók voltak? Írtó ideges lettem, átmentem, és megkérdeztem, hogy nem láttak-e egy kiskanalat? Erre azt mondták nem! Aztán ránéztem a tálcájukra és ott volt a kiskanalam... úgy kiakadtam, hogy belerengett a szoba és az egész épület, pedig nem vagyok egy nagyon ordibálós egyén. Erre azt mondták, hogy azt hitték hogy az övéké.... nah persze, csak ketten voltak, simán meg lehet kérdezni szerintem egymástól, hogy kié, nemde? Aztán partizánkodtam egyszer, kilestem mikor nem voltak a szobájukba, és vittem egy kartondobozt, és visszaszereztem a bögréimet (!), a késeimet, a tusfürdőt, a samponomat, és a hajszárítómat. Majd következő alkalomkor mikor nem voltak a szobájukban, lecseréltem a szobám ajtaján a zárat... nő létemre megtettem... én nagyon rühellem az ilyen embereket, főleg huszonévesen ez már gáz...

Oké a Te gyerkőcöd csak 7 éves, és jó hogy észrevetted. Próbáld meg egyszer Te is elvenni a dolgait, hátha ráérez, hogy ez nem helyes...

2010. okt. 9. 12:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!