A rendszerető emberek azt gondolják, hogy a rendszeretéstől hasznosabb emberek lesznek?
Szerintem nevetséges, amikor egy szülő a heti háromszori porszívózást várja el a gyerekétől, és ha egy könyv a földön van, azt a helyére kell rakni. És minderre az az érve, hogy "nem élünk rendetlenségben".
Az ilyen szülők azért csinálják ezt, mert semmilyen hasznot nem tudnak felmutatni a társadalom számára, ezért azt gondolják, hogy az otthonukban való renddel több hasznuk van a társadalom számára, mint akiknek nincs az otthonukban rend?
#40 "Csak" más emberek ellenőrizgetésére.Haha!
Nincs is annál jobb.Nem véletlen az ilyen emberek "uralkodnak" a többin és nem fordítva.Egy lúzer csődtömeg, aki a saját életterét nem tudja menedzselni nyilván nincs olyan szinten, hogy elszámoltathasson másokat.
Ahh milyen jó, hogy már a kérdezők válaszait is lehet jelenteni. 🙃
Beteg vagy barátom, és nem csak azért, mert utálsz takarítani és inkább élsz mocsokban.
"Igen, felbosszant elég sok minden. Például az, hogy nagyon sok szülő értelmetlen dolgokat vár el a gyerekétől, majd ha a gyerek nem akarja megcsinálni, akkor egy lusta dög lesz. A többi hasonló mentalitású szülő meg egyetértően bólogat."
Kérdező, majd az a gyerek felnő, és 18 éves korától a saját felelősségére azt csinál, amit akar. Senki nem fog belehalni 10-20 perc porszívózásba. De ha nem akarja, ne csinálja 3 naponta, na bumm. Jobban zavar téged, mint őket.
Én most csak a kérdésre szeretnék válaszolni, nem a saját takarítási szokásaimat ismertetni. Szerintem egyáltalán nem gondolják a rendszerető emberek, hogy ettől hasznosabbak lesznek, egyszerűen így érzik jól magukat. A saját örömük, saját mentális egészségük függ attól, hogy rend van-e a házban, tiszta-e a padló, általában nem akarnak ők a külvilágtól semmilyen elismerést kapni ezért. Sőt, szerintem a rendszerető emberek 99%-ának a kérdésed olvasásáig eszébe sem jutott, hogy ettől bárki hasznosabb lenne. A szülők pedig mindig a saját jó
(vagy általuk jónak vélt) szokásaikat szeretnék átadni a gyerekeknek, ebbe sem kell semmi "társadalmi hasznosságot" belelátni. Főleg, hogy a legtöbb ember magasról tesz rá, hogy az ő létezése értékes-e a társadalom számára.
Viszont amíg a gyerek abban a házban él, ami az enyém és én is ott élek, addig nem tűröm, hogy az ő szobájában álljon a mocsok.
Hangyák, csótányok, fertőzések melegágya az ilyen hely.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!