Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg elronthatja a gyerek...

Tényleg elronthatja a gyerek a kapcsolatokat?

Figyelt kérdés

Én nem kívánt gyerek voltam és ezert tönkre is tettem a szüleim kapcsolatát amit felépítettek addig. Mindketten megmondják, jogy en vagyok az oka, hogy nincsenek együtt.

Én a férjemmel akarjuk ezt a gyereket(6hónapos terhes vagyok) de félek. A férjem is nagyon fontos nekem és nem akarom elveszíteni. Mai napig úgy szeretjük egymást mint a tini szerelmesek pedig már 6 éve házasok vagyunk és az előtt is együtt voltunk 10 évet.

Nekem nagy öröm lesz a gyerekünk, de félek. Anyam egyre gyakrabban mondja, hogy nem leszek jó anya mert embernek is rossz vagyok, apam is ugyan ez. Meg hogy a gyerek a kapcsolatot emészti fel.

Bízom a férjembe de félek még is.

Szóval más tapasztalára tudnék most csak támaszkodni. Tényleg tönkre tenné? (Bar mindegy. Én akkor is megtartanám és imádom a lányom de akkor így talan tudnék megoldást talalni. Ha igaz hogy nagyesetben ezert mennek szét az emberek)

2023. ápr. 8. 09:15
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
82%
Bocsi, pontosítok: akkor kellene elkezdeni, amíg állapotos vagy, vagy legalábbis utána nem sokkal, vagy amikor még max. 2-3 éves és akkor legalább nem megy a levesbe az egész gyerekkora érzelmi szempontból.
2023. ápr. 8. 13:42
 32/47 anonim ***** válasza:
100%
Anyáddal minimalizáld a beszélgetést, ne hagyd hogy mérgezze a kapcsolatod a férjeddel. Erre nincs szükséged.
2023. ápr. 8. 14:26
 33/47 anonim ***** válasza:
100%

A gyerek felszínre hozza a párkapcsolat problémáit, hiszen a rátok helyeződő nyomást és stresszt kimaxolja. Fáradtabbak is lesztek, ezért ingerlékenyebbek, türelmetlenebbek azokkal a dolgokkal szemben, amiket eddig lenyeltetek.

Ha tényleg jó a kapcsolatotok, tényleg szeretitek egymást, akkor a gyerek nehézség lesz, de nem válóok.

A szüleiddel pedig szerintem ne állj szóba soha többé, mert konkrétan fáj olvasni a soraidat, hogy képesek neked ilyeneket mondani... nem csak azt, hogy rossz ember vagy, hanem azt hangsúlyozni, hogy te vagy az oka, hogy ők nincsenek együtt. Együgyű, korlátolt, rosszindulatú emberek a szüleid, akik a felelősséget próbálják lerázni magukról azzal, hogy téged jelölnek meg bűnbaknak, így nem kell szembenézni vele, hogy ők miket csesztek el, hogy nem a megfelelő emberrel lett közös gyerekük....

Ajánlom neked, hogy ha teheted, keress fel pszichológust, pszichoterapetutát,mert tuti, hogy a szüleid rossz hatással voltak az önbizalmadra, és még ha ezt te nem látod is, hosszútávon minőségi életminőség javulást várhatsz, ha most szembenézel mindezzel és megtanulod a helyén kezelni azt, ahogy a szüleid bánnak/bántak veled.

A gyerek meg a férjed miatt ne aggódj. Nehéz lesz, de ha tényleg számítotok egymásnak, akkor együtt leküzdetik minden nehézségét és együtt tudtok majd örülni annak a gyereknek.

2023. ápr. 8. 16:26
 34/47 anonim ***** válasza:
7%

Hogy lehet ilyen aggyal gyereket vállalni?

Nem rosszból, de tényleg érdekel, hogy ez nem jutott eszedbe 6 hónappal korábban?

Ha nincs probléma a kapcsolatodban, csinálsz magadnak? Önsorsrontás?

2023. ápr. 8. 17:15
 35/47 anonim ***** válasza:
17%
Kérdező, miért nem válaszolsz arra, minek tartod ilyen emberekkel a kapcsolatot?
2023. ápr. 8. 17:31
 36/47 anonim ***** válasza:
82%

Változik a kapcsolat miis majdnem ennyi udrje voltunk együtt mikor kismama lettem tervezett baba..

De akkor is változott a kapcsolat 1 év volt mire ujra egybecsiszolódtunk,voltak veszekedések bőven de ezek a hormonok és a faradság miatt inkább.Sok gyerek örülnr ha úgy szeretnék a szüleik mint mi a mi gyermekünket..

A szüleidet meg szetintem kerüld el.mérgezőek.

Hogy mondhat egy anya olyat,hogy rossz ember vagy? :/

Lesznek változások,de hidd el te/ti nem A szüleid vagy/tok

2023. ápr. 8. 18:50
 37/47 A kérdező kommentje:

Először is azért tartom velük mert velem élnek. Nincs hova menniük, és nem fogom kidobni az utcára azt akik a világra hoztak akar tetszett nekik akar nem az eredmény mert én sokat kaptam az élettől és ha kidobnám őket akkor az olyan mintha a egy cérna szálból kivagnánk egy szakaszt és a végeket csomora osszekotnénk.

Lehet eltunt belole egy rész és látszolag stabil és egyben van de a hossza a cérnának jóval megrovidult.

És eddig azert nem valaszoltam mert dolgom volt nem kell turelmetlennek lenni... (35)

A másik. Azert nem volt eszembe 6 hónappal ez elott kedves 34 mert most lezdtek anyamék bele bele szolni... És a férjemmelar beszeltem. Mi is el akarjuk oket tenni máshova ...vagyis akartuk.

Mert sehova nem lehet szinte.

A báttyám (mostohabáttyám) nem dogadja be oket, o is tudja milyenek...

Ez az egyik.

A másik. (Aki akarja vegye magára nem az en dolgom hogy ki mit hisz hogy kirol mi szol) azert tettem fel a kérdést mert félek... Hogy 2 olyan szemelyt fogok elveszíteni aki a világ számomra. A lányom és a férjem. Mert ha elveszítem a stressz és a egyébb más gyereknevelési dolgokkal a férjem akkor a gyerekemet is. Mert nem lehet 2 felé szakítani egy gyereket es o is olyan lelki roncs lesz mint én. Mert valasztania kell vagy legalabb is az elé kell allnia. Ami nem kis dolog..

És igen. Gondolkodtam hogy elmegyek szakemberhez. Csak az a baj hogy nekem nincs annyim most rá. Ugyvéd vagyok de migel itthon vagyok alapbol levesebbet kapok es ugyeim sincsenek mert nem akarnak terhelni....

Szóval Sakkot kaptam az elettől kicsit most

2023. ápr. 8. 23:02
 38/47 A kérdező kommentje:
Bocsi a helyesírásétt.
2023. ápr. 8. 23:02
 39/47 anonim ***** válasza:
78%
"A báttyám (mostohabáttyám) nem dogadja be oket, o is tudja milyenek..." Akkor a bátyád a család esze. Te meg bolond vagy, mert tűröd a sok szart attól akinek te teszel szívességet.
2023. ápr. 8. 23:11
 40/47 anonim ***** válasza:
93%
Ez az ügyvéd-dolgot nem kellett volna idehoznod! A hihetőségi rátája nulla. Mínusz nulla. Egy ügyvéd intelligens... (Nem mellesleg életképes, és tud helyesen írni stressz alatt is.)
2023. ápr. 8. 23:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!