Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg elronthatja a gyerek...

Tényleg elronthatja a gyerek a kapcsolatokat?

Figyelt kérdés

Én nem kívánt gyerek voltam és ezert tönkre is tettem a szüleim kapcsolatát amit felépítettek addig. Mindketten megmondják, jogy en vagyok az oka, hogy nincsenek együtt.

Én a férjemmel akarjuk ezt a gyereket(6hónapos terhes vagyok) de félek. A férjem is nagyon fontos nekem és nem akarom elveszíteni. Mai napig úgy szeretjük egymást mint a tini szerelmesek pedig már 6 éve házasok vagyunk és az előtt is együtt voltunk 10 évet.

Nekem nagy öröm lesz a gyerekünk, de félek. Anyam egyre gyakrabban mondja, hogy nem leszek jó anya mert embernek is rossz vagyok, apam is ugyan ez. Meg hogy a gyerek a kapcsolatot emészti fel.

Bízom a férjembe de félek még is.

Szóval más tapasztalára tudnék most csak támaszkodni. Tényleg tönkre tenné? (Bar mindegy. Én akkor is megtartanám és imádom a lányom de akkor így talan tudnék megoldást talalni. Ha igaz hogy nagyesetben ezert mennek szét az emberek)

2023. ápr. 8. 09:15
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
93%

Nem a gyerek teszi tönkre a kapcsolatot, hanem a gyerekkel járó plusz érzelmi, fizikai és anyagi megterhelés miatt lesz sérülékenyebb minden és mindenki a tágabb családban is.

Jellemző például, hogy a nagyszülőkkel is akkor jönnek elő a különböző konfliktuok, holott addig elvoltak egymással.

2023. ápr. 8. 11:36
 22/47 anonim ***** válasza:
92%

Persze. Nem maga a gyerek, hanem simán az, hogy az emberek csak babára gondoltak, tovább nem. Olvastam egyszer, hogy ne azt kérdezd magadtól, hogy akarsz-e babát, mert az a korszak 1 évig tart. Akarsz-e egy embert felnevelni.

Nem a gyerek a hibás, egy kiskutya vagy beteg mama is megváltozott élethelyzetet okoz, amire lehet nem vagytok felkészülve.

2023. ápr. 8. 11:37
 23/47 anonim ***** válasza:
100%
Én is nem kivánt gyerek vagyok anyám éreztette is velem,nem mondta a szemembe de ugy bánt velem.Bezzeg a két öcsém bármit csinált minden jó volt.Én végig jártam iskolákat katonaság munka,családalapitás mindent rendesen ahogy kell.Velük viszont mindig zűr volt.Aztán azt vettük észre a feleségemmel,hogy a két lányunkat ellenünk huzza.Konkrétan ha ő vigyázott rájuk teljesen kezelhetetlenek voltak.Na ekkor a feleségemmel a sarkunkra álltunk,jól beolvastunk neki.Ekkor szólta el magát,hogy én tettem tönkre az életüket,mert korán jöttem!Na erre úgy döntöttünk ,hogy minden kapcsolatot megszakitunk vele!A férjed tud erről,hogy anyád mit mond neked.Ezt azért beszéld meg vele!Te és a férjed egy család vagytok,gyereket vártok nem mindegy milyen környezetben nő fel a gyereketek!Én minden kapcsolatot megszakitottam a családommal 20-éve!
2023. ápr. 8. 11:45
 24/47 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem segítséget kellene kérned szakembertől ezt feldolgozni. Nem a gyerek miatt megy tönkre a kapcsolat, mert az életben csomó nehézség és kihívás van. Ha a kapcsolat nem erős, akkor más is tönkreteszi, de ők kívülre helyeznek valamit, amiben ők vallottak kudarcot. Mondjuk hogy nem voltak jó szülők.

Ha ésszel belegondolsz: a gyerek nem kérte, hogy hozzák világra, ez az ő döntésük volt. Persze hogy nem tehet róla, csak rá fogják.

A felelmed érthető, mert azt tanultad, hogy a gyerek rossz, ráadásul most is azt hallgatod, hogy rossz vagy. Védtelen vagy a tőlük érkező, téged romboló hatások ellen. És azért mondom, hogy fontold meg a szakembert, mert ezek mélyen, zsigerileg gyökerező dolgok, amiket nem lehet (vagy nagyon nehéz) akarattal átírni.

Hiába tudod aggyal, hogy nem miattad romlott el, és jó ember vagy.

Sok sikert!

2023. ápr. 8. 11:53
 25/47 anonim ***** válasza:
100%

Te nem tettél tönkre semmilyen kapcsolatot. A szüleid idióták hogy a saját kudarcukat egy gyerekre fogták. Ők ketten tehettek a kapcsolatukról. Neked semmi közöd nem volt hozzá.

Anyád duplán idióta hogy össze vissza pofázik neked hülyeségeket. Te igenis jó anya leszel. Rendben van a házasságotok. Nem lesz semmi gond. Ami meg adódik azt megoldjátok.

Viszont egy ilyen mérgező össze vissza beszélő anyával nem kell tartanod a kapcsolatot. Csak rossz tanácsot ad. Esetleg féltékeny hogy neked sokkal jobb a kapcsolatod, örömmel várod a gyereket. Azt szeretné hogy neked se sikerüljön. De te / ti szerencsére nem a szüleid vagytok. Ne hagyd magad hülyeségekkel etetni.

2023. ápr. 8. 12:06
 26/47 anonim ***** válasza:
100%
Maximum a szülők szar döntései rontják el, de nem a gyerek hibája.
2023. ápr. 8. 12:24
 27/47 anonim ***** válasza:
100%
Egy kapcsolatot bármi tönkre tehet… Ha olyan a kapcsolat, vagy ha nem készülnek fel a felek.
2023. ápr. 8. 12:33
 28/47 anonim ***** válasza:
22%

Nem teszi tönkre a kapcsolatokat a gyerek! Akiknek sok a felelősség, azok eddig is ugyanilyenek voltak, és lehet lepattannak.

Miért hallgatod anyád kárálását mint egy xaros kisgyerek, ahelyett h elmagyaráztad volna nekik hogy hagyjanak békén? Bocsánat de anyád apád egy semmirevaló, ha ezeket mondja neked. A saját együgyű életképtelen felfogásukat akarják rád vetíteni. Fáj nekik hogy nem tudtak egy gyerekkel megbirkózni, te pedig boldogan várod a gyermeket. Nagyon mélyen szégyelljék meg magukat!!! Arra sem méltóak hogy rájuk emeld a telefont. Én tudod hogy tartanám velük a kapcsolatot? Ünnepekkor, szülinapon, névnapokon, és ennyi. Szólsz ha megszületik a baba, bemennek megnézni, utána mehetnek haza zsörtölődni. Nem kell itt lehúzni téged. Fhujj de undorítóak.

Te pedig a saját ês a gyermeked érdekében jobb ha max telefonon hallgatod mit akar.

2023. ápr. 8. 12:56
 29/47 anonim ***** válasza:
100%
23 ez durva sztori :(
2023. ápr. 8. 12:59
 30/47 anonim ***** válasza:
91%
Kérdező, anyád meg apád két önreflexiótól mentes világi tulok, akik rád hárítják a saját szarjukat, ennyi... Esetleg nem gondolkodtál pszichológuson, hogy a gyerekednek majd ne ezt a szar mentalitást add majd át, amit kaptál a donorjaidtól? Mert még valahogy most kellene elkezdeni, amíg kicsi a gyerek.
2023. ápr. 8. 13:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!