Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg elronthatja a gyerek...

Tényleg elronthatja a gyerek a kapcsolatokat?

Figyelt kérdés

Én nem kívánt gyerek voltam és ezert tönkre is tettem a szüleim kapcsolatát amit felépítettek addig. Mindketten megmondják, jogy en vagyok az oka, hogy nincsenek együtt.

Én a férjemmel akarjuk ezt a gyereket(6hónapos terhes vagyok) de félek. A férjem is nagyon fontos nekem és nem akarom elveszíteni. Mai napig úgy szeretjük egymást mint a tini szerelmesek pedig már 6 éve házasok vagyunk és az előtt is együtt voltunk 10 évet.

Nekem nagy öröm lesz a gyerekünk, de félek. Anyam egyre gyakrabban mondja, hogy nem leszek jó anya mert embernek is rossz vagyok, apam is ugyan ez. Meg hogy a gyerek a kapcsolatot emészti fel.

Bízom a férjembe de félek még is.

Szóval más tapasztalára tudnék most csak támaszkodni. Tényleg tönkre tenné? (Bar mindegy. Én akkor is megtartanám és imádom a lányom de akkor így talan tudnék megoldást talalni. Ha igaz hogy nagyesetben ezert mennek szét az emberek)

2023. ápr. 8. 09:15
1 2 3 4 5
 1/47 anonim ***** válasza:
30%
Igen. Elég gyakori jelenség. Főleg az első gyerek. Akinek már ment tönkre kapcsolata a gyerek miatt már rutinosabb.
2023. ápr. 8. 09:25
 2/47 anonim ***** válasza:
98%
"Anyam egyre gyakrabban mondja, hogy nem leszek jó anya mert embernek is rossz vagyok, apam is ugyan ez." - Egy ilyen "anyával" (és apával) nem szabad törődni. Arra sem érdemesek, hogy beszélj velük. Miért vagy velük egyáltalán kapcsolatban még mindig????
2023. ápr. 8. 09:29
 3/47 anonim ***** válasza:
100%
Nem egészen értem a félelmed, a szüleid nem akartak gyereket, ti meg igen. Egyáltalán nem ugyanaz. Anyádat meg elhajtod a búsba a károgásával.
2023. ápr. 8. 09:31
 4/47 anonim ***** válasza:
98%

Verd ki gyorsan a fejedből, amit anyád belehuzalozott. Most.

Ők érzelmileg éretlenek voltak, amikor váratlanul közéjük csöppentél; nem tudtak/akartak felnőni a feladathoz. Kerestek és találtak valakit - téged -, akit lehet hibáztatni és a nyakába pakolni a saját sz@rukat.

2023. ápr. 8. 09:32
 5/47 anonim ***** válasza:
19%
Igen.
2023. ápr. 8. 09:32
 6/47 anonim ***** válasza:
93%

Nemrég egy kollégám ilyen témában mondott egy nagyon jó hasonlatot: A gyümölcs hogyan is tehetné tönkre a fát?!

A gyerek megszületése után nyilván mások lesznek a prioritások, új napi teendők lesznek, felmerülnek addig nem ismert problémák, de én nem gondolom, hogy a gyerek rontaná el a kapcsolatot. És ha a férjeddel rendben vagytok, pláne nem. Valószínűleg neki is megvannak a félelmei, hiszen apának lenni nagy felelősség.

Nem ez a lényeg, de az apám sem engem, sem a testvéremet nem akarta, megtudtam, hogy ő legszívesebben nem vitt volna minket haza a kórházból. Később apám megcsalta anyámat, elváltak, apám meg is szakította velünk a kapcsolatot, amikor én 13 éves voltam. Már így túl a 40-en azt gondolom, hogy ő igazából sosem nőtt fel, nem volt egy érett személyiség. Tehát nem volt jó apaképem.

Nagyon durva, amit anyukád mondott neked. Az, hogy vannak félelmeid, és elgondolkodsz ezen a kérdésen, szerintem pont hogy azt jelenti, jó ember vagy, nem vagy felelőtlen, és jó szülő leszel, jó szülők lesztek.

2023. ápr. 8. 09:37
 7/47 anonim ***** válasza:
92%

1) Nem értem, miért tartod ilyen szülőkkel a kapcsolatot, akik folyton ilyenekkel tukmálnak, hogy rossz ember vagy és miattad váltak el. Bocs, de tényleg hülye vagy, menjél el pszichológushoz ezzel.

2.) A gyerek próbára teszi a kapcsolatokat valóban, a sok stressz, fáradtság, kialvatlanság, egyet nem értés tud rombolni, de inkább ott, ahol nem elég erős a kapcsolat. Ahol van igazi szerelem, szeretet, az túléli.

2023. ápr. 8. 09:37
 8/47 anonim ***** válasza:
94%

Nem a gyerek rontja el.

Amitől tönkremegy, az az, hogy hagyják tönkremenni.

2023. ápr. 8. 09:53
 9/47 anonim ***** válasza:
96%
Nagyon egyetértek a 7. válaszoló 2. pontjával. Csak megismételni tudnám, amit írt, csak nem ilyen jól. :)
2023. ápr. 8. 09:53
 10/47 anonim ***** válasza:
87%
Akkor teszi tonkre a kapcsolatot, ha mar addig is volt benne valamilyen rejtett egyensulyhiany, vagy ha az egyik szulo (altalaban az anya, akire termeszetszeruen joval nagyobb suly nehezedik, amig terhes es szoptat) tudatosan vagy ontudatlanul a hazastarsa ele helyezi a gyereket a fontossagi sorrendjeben. Ha a "ketten egyutt gondoskodunk rola" szemlelet (vagyis az egyuttes tervezes, megbeszeles, kolcsonos megertes) helyett a "neked az a dolgod, hogy segitsel nekem gondoskodni a gyerekrol" szemlelet valik uralkodova, abbol konnyen szulethet kettos sertodottseg. En ezt a magam boren tapasztaltam. A felesegem akarta a gyereket, en korainak tartottam, mivel akkor nagyon nehez es bizonytalan volt az anyagi helyzetunk. De amikor megszuletett, en ugy alltam hozza, hogy a kisbabat mindenkeppen szeretni kell, mert nem o valasztotta meg, hogy megszulessen, es nagyon a szivemhez is nott pici koratol fogva. Egy percig sem bantam, hogy resze lett az eletunknek. Mivel azonban nekem sokkal kevesebb gyakorlatom volt a csecsemogondozasban, mint a felesegemnek (akinek mar volt egy gyereke es azelott kistestvere is), es a hazassagunk elso tiz eveben csak en dolgoztam, a felesegem folyamatosan elegedetlen volt azzal a haztartasi es gyerekgondozasi segitseggel, amelyet nyujtani tudtam, illetve kevesellte a penzt, amit kerestem. Tonkre is ment a kapcsolatunk, annak ellenere, hogy mindketten nagyon szeretjuk a gyereket, kulon-kulon mindkettonkkel jo a kapcsolata, es szegeny szeretne, ha jo lenne a viszony koztunk.
2023. ápr. 8. 10:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!