Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg elronthatja a gyerek...

Tényleg elronthatja a gyerek a kapcsolatokat?

Figyelt kérdés

Én nem kívánt gyerek voltam és ezert tönkre is tettem a szüleim kapcsolatát amit felépítettek addig. Mindketten megmondják, jogy en vagyok az oka, hogy nincsenek együtt.

Én a férjemmel akarjuk ezt a gyereket(6hónapos terhes vagyok) de félek. A férjem is nagyon fontos nekem és nem akarom elveszíteni. Mai napig úgy szeretjük egymást mint a tini szerelmesek pedig már 6 éve házasok vagyunk és az előtt is együtt voltunk 10 évet.

Nekem nagy öröm lesz a gyerekünk, de félek. Anyam egyre gyakrabban mondja, hogy nem leszek jó anya mert embernek is rossz vagyok, apam is ugyan ez. Meg hogy a gyerek a kapcsolatot emészti fel.

Bízom a férjembe de félek még is.

Szóval más tapasztalára tudnék most csak támaszkodni. Tényleg tönkre tenné? (Bar mindegy. Én akkor is megtartanám és imádom a lányom de akkor így talan tudnék megoldást talalni. Ha igaz hogy nagyesetben ezert mennek szét az emberek)

2023. ápr. 8. 09:15
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
40%
Sokan naivan azt hiszik, hogy nem fogja, de mégis rengeteg a megcsalás, válás a gyerek után. Olyanoknál is, akik hangoztatják, hogy ők sosem lesznek ilyenek.
2023. ápr. 8. 10:15
 12/47 anonim ***** válasza:
100%

Naaaagyon gyerekes pár vagyunk de ha gyerekről van szó egyből tudunk felnőttek lenni. A mi kapcsolatunkat csak megerősítette,pedig több emberes baba. Én még főzni sem tudok,épp most tanulom a gyerek mégis él és virul. Igen a kapcsolatotok megváltozik,hisz szülők lesztek,de nem feltétlenül rossz irányba. A mi kapcsolatunk pl erősebb lett,pedig gyerek előtt voltak rossz időszakok.

Szüleid nem voltak erre felkészülve ezért kerestek egy bűnbakot téged és szülőként mondom undorító hogy azt mondták neked,hogy erről te tehetsz. Most meg azzal igyekeznek igazolni hogy nem szar szülők, hogy ha ők rosszul csinálták akkor te is elrontod így igazolva hogy mindenki szar szülő... hát nem, sőt nyugodj meg te jó szülő leszel,DE erősen ajánlom, hogy a szuleiddel szakítsd meg a kapcsolatot,mert ha továbbra is hallgatsz rájuk akkor lehet hogy rossz szülővé válsz hisz gyengévé,sérülékennyé tesznek és ne adj isten hallgatsz a nevelési módszerükre plusz lelkileg kicsinálnak....

NE TARTSD VELÜK A KAPCSOLATOT,MERT MÉRGEZŐ SZÜLŐK ( nem kiabálok csak igyekszem hangsúlyozni,hogy ne tekints rájuk szülőként).

2023. ápr. 8. 10:18
 13/47 anonim ***** válasza:
80%
Mondjuk nekem már ott nem világos, miért beszélsz ilyen emberekkel, de oké. Mindenki úgy rontja el az életét, ahogyan akarja.
2023. ápr. 8. 10:18
 14/47 anonim válasza:
84%

Nekem nincs gyerekem, se kapcsolatom, de kétlem, hogy egy gyerek tönkretenné a párkapcsolatot, sőt, még pont, hogy megerősítené a kapcsolatot azzal, hogy van egy közös utóduk, van a kapcsolatuknak egy gyümölcse.

A szüleid kapcsolatát biztos nem te tetted tönkre, hanem a szüleid önzősége, és kívánsága, tehát ezen nem kell bánkódj, nem a te hibád.

2023. ápr. 8. 10:24
 15/47 anonim ***** válasza:
94%
Bocsánat, de hibás a kérdés. :) A valódi kérdés, hogy az új élethelyzet elronthatja-e, a gyerek nem ronthatja el. Hiszen ő nem tehet semmiről, nem ő kéri, hogy világra jöhessen. Befejeztem az okoskodást, jöhet a lepontozás.
2023. ápr. 8. 10:25
 16/47 anonim ***** válasza:
97%

A szüleid alja emberek azt tudod ugye?

Nem akartak téged és rajtad verik le az elcseszett, nyomorult életüket, a mocskos degradáló kijelentéseikkel.

Csodás anyja leszel a tervezett kisbabádnak és a férjeddel is megmarad a szerelem.

A szüleid hitvány emberek én rájuk nem nyitnám az ajtót és szóba se állnék velük többet.

Hogy bánnának ezek a gyerekeddel? Gondolj csak bele...

2023. ápr. 8. 10:40
 17/47 anonim ***** válasza:
93%
Nem a gyerek teszi tönkre. A gyerek semmiről nem tehet. Borzalmas, hogy vannak emberek, akik még ezt mondják a gyereküknek. Ez a legkönnyebb, egy tehetetlen, ártalmatlan emberre nyomni a felelősséget a saját kapcsolatukért, amit képtelenek voltak normálisan fenntartani. A gyerek semmiről nem tehet. A felnőttek tehetnek a saját kapcsolatuk megromlásáról. Undorító az olyan ember, aki ennek a felelősségét képtelen elviselni.
2023. ápr. 8. 10:40
 18/47 anonim ***** válasza:
26%
Igen, tönkreteheti. Nem törvényszerű, de sajnos gyakori. Ha a szülők nem figyelnek oda a házasságukra, akkor az addig harmonikus kapcsolat is tönkremehet. Teljesen új helyzetet teremt egy gyerek születése. A tartós kialvatlanság gyilkos tud lenni.
2023. ápr. 8. 10:43
 19/47 anonim ***** válasza:
86%

De nem a gyerek teszi tonkre a kapcsolatot, ez abszurd. Erzelmileg fel kell noni a gyerekvallalashoz es nem utolag sirni, hogy “hat en ezt nem igy kepzeltem el”. Ami egy kapcsolatot tonkretehet az max. az onismeret hianya, a ket szemely kapcsolodasi es konfliktusokkezelési nehezsege, es foleg a kommunikacio hianya.

Nyiltan es asszertivan kell beszelni a masik emberrel, de foleg magunkhoz kell oszintenek lenni, ha nem akarok gyereket akkor azt ereznem kell, de ez onismeret nelkul nem megy. Ha te ugy erzed h szeretned a babat, akkor anyadra egy percig se hallgass. Te nem anyad vagy!

2023. ápr. 8. 11:11
 20/47 anonim ***** válasza:
82%
Az utolsó aljadék petedonoroddal azonnal be kell szüntetned a kapcsolatot! KELL!!! KÖTELEZŐ! Nem látod? Mért nem mentél már régesrég pszichológushoz!!!
2023. ápr. 8. 11:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!