Miért van az, hogy a szegény családokban több gyereket
vállalnak?
Figyelt kérdés
Sokszor azt látom, hogy a szegénységben és nyomorban élő családokban 5-6 gyerek van, miközben esély sincs arra, hogy normális körülmények között neveljék fel őket.
Nincs pénz fogamzásgátlásra, se abortuszra. Belép a majdcsakleszvalahogy effektus. És valóban, elnyomorognak valahogy, amíg fel nem nőnek és el nem húzzáka csíkot.
2023. febr. 13. 13:14
2/39 Metionin válasza:
Bizonyos családokban nem vállalják a gyerekeket, hanem a gyerekek jönnek. A szülők nem foglalkoznak a jövővel, hogy a gyerekeket eltartani, taníttatni stb. kellene.
2023. febr. 13. 13:15
3/39 anonim válasza:
Nem járnak orvoshoz, nem szednek a nők fogamzásgátlót, sok esetben fogalmuk sincsen, milyen összefüggés van a szex és a terhesség között, vagy vallásosak és ezért nem alkalmaznak semmilyen fogamzásgátlást. Az abortusz meg nem pálya.
2023. febr. 13. 13:15
4/39 anonim válasza:
Az eldugott zsákfalvakban, mélyszegénységben élők körében sokrétegű az ok. Kevés az ismeretük a témában. Drága a fogamzásgátlás minden formában (olyan emberekről van szó, akiknek napi pár száz ft jut ételre). De az ösztön erős, ők sem szentek, hát megpróbálnak megszakítással védekezni - persze becsúszik a baba. Abortuszra nincs pénz. A gyerekeik is ugyanilyen helyzetbe kerülnek majd. Ördögi kör, nem lehet kitörni. Esetleg elveszik a gyerekeket, állami gondozásba kerülnek, de sokszor annak is hajléktalanság a vége felnőtt korukra.
2023. febr. 13. 13:36
5/39 anonim válasza:
A szegénység és a tanulatlanság a legtöbb esetben kéz a kézben jár. Egy tanulatlan embertől nem várható, hogy hosszútávokban gondolkozzon, esetleg eszébe jusson, hogy azt a gyereket tanítattni kellene, a gyerek meg ebbem nő fel. Ez a minta, ezt ismétli, hogy majd lesz valahogy.. elég ha nem hal éhen és nem fagy meg. Plusz amit elötrem írtak, ha annyira gáz a helyzet, hogy védekezésre sincs pénz akkor jön a hazárdírozás, hogy majd kiszáll időben, amiről tudjuk, hogy orosz rulett. Abortuszra pláne nincs pénz.
2023. febr. 13. 13:52
6/39 anonim válasza:
Ezek az emberek, noha embernek hívják őket, szellemileg állati szinten mozognak. Ahogy írta valaki, nem is értik az összefüggést a szex és a terhesség között, a fogamzásgátlást pedig már végképp nem érik fel ésszel. Na meg ott van az a tény is, hogy a gyerekek után pénzt kapnak, így abból el lehet lébecolni. Persze ezt nyomorgásnak hívják, de legalább semmit sem kell tenni érte, csak gyártani pár gyereket.
Nem gondolkoznak, "ez az élet rendje"- ezt egyébként "művelt" emberektől is lehet hallani, az emberek túlnyomó többsége egyáltalán nem gondolkozik azon, hogy vállaljon-e gyereket, max. azon, hogy mikor, illetve hányat. A gyerekmenteseket elítélik. Amúgy be lett bizonyítva, hogy minél okosabb valaki, annál kevésbé kell neki gyerek.
2023. febr. 13. 14:19
7/39 anonim válasza:
Mert nekik a fogamzásgátlás baromi drága. A szexmentesség pedig nekik sem könnyen járható út, ahogy senkinek sem az. Emberek vagyunk. Lehet szörnyülködni, hogy milyen tanulatlan idióták, de eléggé azt teszik, ami az adott körülmények között várható. Mégis mi az istent várnak egyesek tőlük? Hogy amikor 30 ezre van a saját kajájára, majd abból 10-et tabira költ? Irreális. Vagy hogy soha nem szexel? Ez nem elvárható senkitől.
Ingyenessé kelltenni az óvszert, spirált és tabit, nem hüledezni a fűtött szobában a laptop előtt, hogy jé, micsoda állatok a mélyszegénységben élők.
2023. febr. 13. 14:43
8/39 anonim válasza:
#7 Nagyon igazad van.
Aranyárban vannak az óvszerek, a tabik is drágák!
Amúgy szerintem sok esetben ezért van tinikori terhesség is.
2023. febr. 13. 14:57
9/39 Metionin válasza:
7. Ne tudd meg, amikor valahová egy fórumba beírtam, hogy a sok segíly helyett a fogamzásgátlást kellene elérhetővé (=ingyenessé vagy nagyon kedvezményessé) tenni és felvilágosításokat tartani a mélyszegény rétegnek, egyből micsoda nácizást kaptam, hogy én meg akarom szabni, ki mennyit szüljön...
2023. febr. 13. 15:04
10/39 anonim válasza:
5 vagyok. Kedves kilences, ugyan ezt kaptam. Én már több helyen felvetettem ezt, hogy felvilágosítás után tegyék elérhetővé számukra is a fogamzásgátlást. Pl óvszert (ugye a tabit van aki nem szedheti (én sem) ráadásul azt rendszeresen kell, van ami ugye "kiüti", elég egy hasmenős vagy hányós vírus, antibiotikum stb) ráadásul véd a nemi betegségektől is, vagy a spirál (azom van, hormonmentes, semmi odafigyelést nem igényel, felrakják és évekig megvan oldva a fogamzásgátlás). Spirál meg abban jobb, hogy nem lehet elfelejteni, nem fogy el, mint a gumi. Voltam én is minden, csak rendes ember nem. Pedig nem arra gondoltam, hogy kényszeríteni, hanem lehetővé tenni, hogy hozzáférjenek. Ha kellően felvhnnak világosítva, arról is, hogy inkább legyen 1, de annak megadják amit tudnak, mint 5 nyomorogva biztos lenne aki azt mondaná, hogy oké.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!