Mi a búbánatot lehet ennyit telefonálni?
Közben pedig gondolom előadja mindenkinek, hogy ő mennnyit segít, a legszebb lesz ha egy családi vitában is majd felhozza.
Most tisztázzátok, hogy nem vendéget hívtatok, hanem segítséget kértetek - ami persze nem kötelező, lehet rá nemet mondani, de ne "segítsen" úgy, hogy a gyakorlatban hátráltat.
Miért teszel magadra ennyi terhet? Ki kényszerít? Hogy csak te tudsz takarítani, csak te tudsz főzni, csak anyós tud a gyerekre vigyázni, stb. És miért ragaszkodsz ezekhez? Delegálj. Anyósod láthatóan nem úgy akar segíteni, ahogy ezt elvárod. De nem is kell neki. Főleg, ha nem mondod neki, hanem ide kiírod.
Ha nincs elvárás, nincs csalódás.
Rendeljetek kaját, heti egyszer menjen takarítónő. Alaprendet meg csak tudsz tartani.
Csak te tehetsz magadért, más nem fog. Igazából magadra haragszol, anyósra vetíted. Nem tudsz kézben tartani mindent egyszerre, anyósnak meg nem ez a dolga. Nem kommunikáltátok le mi nálad a segítség fogalma.
Én nem legközelebb mondanám meg,hanem most. Szépen közöld vele,hogy vagy tényleg foglalkozik a gyerekekkel,vagy veheti a kabátját. És ehhez még a férjem engedélyét sem kérném,mivel ő nem lát bele ezekbe a dolgokba.
Mondjuk én lennék olyan is,hogy mikor telefonál,akkir direkt beégetném hangosan a sógornő előtt. Pl amit épp csinálnia kellene jó hangosan szemrehányóan mondanám,hogy azért nincs segítségem,mert csak a telefont bújja.
Egy szónak is száz a vége. Ha kirakod,ugyanott leszel,csak legalább miatta nem idegeskedsz.
Azért kértük hogy segítsen pár napig, mert a 3 gyerekből 2 beteg, a harmadikat pedig vinnem kell fejlesztésre, aminek az időpontot csak úgy lehetett volna áttenni, hogy csúszunk vele 2 hónapot.
Egyébként mindent megoldok, de nyilván, mikor egyszerre sír 2, mert betegek, a harmadik pedig csak szimplán kicsi, nehéz szétszakadni. Annyit szerettem volna, hogy míg az egyiket pl ápolom és üvölt a másik, legalább felveszi amíg át nem tudom vrnni. Hogy ne üvöltve ki a lelkét. Meg el tudjunk jutni fejlesztésre, mert a tesóit nem lehet betegen bevinni, itthon meg nem maradhatnak. Ő ajánlotta fel, hogy jön, hogyca ferjemnek ne kelljen szabit kivenni. Meg hogy jajdejó mert unokázhat. Mondjuk abból nem sok történt, mert az nem unokázás, hogy a telefonon lóg
És le lett fektetve, hogy mi a segítség definíciója számodra?
Ha ő ennyit tud nyújtani, hiába ugrálsz a fején az kimondatlan elvárásokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!