Anyámék nem normálisak, de függők tőlük, mit tegyek?
20 vagyok, első éves egyetemista. Albérletben lakok, dolgozok (informatika), de mivel nem jönnék ki a fizetésemből, így anyámék utalnak x összeget nekem havonta. Az albérlet az ő ötletük volt, amibe nyilván belementem, hogy ne hozzájuk kelljen hazamenni.
Van egy barátnőm, akivel másfél éve vagyok együtt, ő vidéki, általában én megyek le hozzá, de van, hogy ő jön fel.
A kapcsolatunk elején (amikor még otthon laktam) olyan szabályok voltak, hogy nyitott ajtóval kellett aludnunk, stb. Pedig már jóval elmúltunk 18, de akkor állandóan ment a cirkusz, és érettségi elott nem akartam magammal kiszúrni, hogy a pofázásukat, kiabálásukat hallgatom. Meg akkor jöttek azzal, hogy nem jöhet ide többet, stb.
Most az albérletembe se jöhet, mert a mostohaapám, akinek annyi köze van hozzám, hogy 11 évig egy fedél alatt laktunk, megbeszélte a barátnőm szüleivel, hogy szóljanak, ha elmegy otthonról hozzám, mert ők nem akarják azt, hogy 7 napból 7et itt legyen nyáron, vagy szünetekbe, és hogy az nem normális, hogy ilyen sokat vagyunk együtt, mert ez a tanulás rovására fog menni. Pedig a barátnőm azóta kezdett el tanulni rendszeresen, mióta együtt vagyunk (azelőtt 3-4-es tanuló volt). Engem meg nem befolyásol ez a tanulásban, nagyrészt hallás alapján tanulok, már csak át kell olvasni alaposan és kész.
De komolyan mondom megőrítenek és lépni se tudok, mert hozzájuk vagyok kötve.
Nem, mi nem fogunk helyetted se pihenni, se tanulni, de még dolgozni sem.
Döntsd el, hogy mi a fontosabb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!