Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ez így nem fura egy kicsit?...

Ez így nem fura egy kicsit? Ti nem sértődnétek meg? Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

az unokabátyám is idén szalagavatózik, ahogyan én.

(Én 18éves lány vagyok.)

Neki december 4én, nekem pedig december 10-én lesz.

És ő már most beharangozta hogy csak 4jegyet kapott, mert neki nem jutott több.

Milyen érdekes hogy pont 4et, mert ők is pont 4en vannak, az anyja, az apja, a nagyi és a bátyja.

Erre jön azzal a hátulról jött szöveggel hogy bezzeg ő minket is nagyon szívesen hívott volna( engem, tesómékat vagy legalább anyámékat akik a keresztszülei!!!!!!!!)

Elég érdekesnek találom ezt az egészet.

Mondtam is anyámnak hogy nekem ez nagyon rosszul esik, és lehurrogott, hogy még én vagyok a szemét.

Máshogy is megoldhatta volna az unokabátyám az elhívást, egyet hívhatott volna a keresztszülők közül pl. a bátyja vagy a nagyi helyett.

Mondtam anyámnak hogy én sem fogok 12db meghívót kikérni és megvenni. Mert ezek után én csak a szüleimet, a 2bátyámat és max. a 2 sógornőmet hívom meg.

És anyám engem hord el mindennek hogy ÉN gerjesztem a feszültséget.

Hát nekem ez olyan szinten rosszul esett.

Ráadásul az unokabátyám nemis töri magát azon hogy a szűk kis családján kivül másnak is szerezzen jegyet.

Holott ugyebár vagyok én mint unokahúga, és van 2 unokabátyja is(tesómék) és anyámék a keresztszülei.

2010. okt. 3. 09:13
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Nagyon sok helyen le vannak korlátozva a helyek, valószínűleg ez történt itt is. Ilyenkor nem nagyon törheti magát az ember, hogy újabb jegyeket szerezzen, mert mindenkinek szüksége van arra a kevésre - kétlem, hogy lenne olyan, kinek nem megy legalább 4 rokona.

Te pedig igenis jogtalanul vagy megsértődve, és ha már kikérted a véleményünket, akkor legalább gondolkozz el rajta. Még szép, hogy a bátyját és a nagyanyját hívja, mert ők "közelebbi" rokonok, mint a kerezstszülők... de most komolyan, hogy mondhatta volna a bátyjának vagy a nagymaminak, hogy ne jöjjön, mert az egyik keresztszülőjét hívta meg? Na ez lett volna valóban bunkóság, és ha anyukádék nem sértődtek meg azon, hogy nekik nem jutott jegy, te miért forogsz rajta?

Valószínűleg tényleg meg akart hívni titeket, és nem azért nem teszi, mert nincs kedve hozzá. Akkor pedig te miért ne hívhatnád meg őket, csak mert neki nem jött össze? Az egész családot büntetnéd, mert a fiúnak önhibáján kívül nem jutott jegy?

Ha nem akart meghívni - amit kétlek - akkor meg ne süllyedj le a szintjére.

Nem is értem, 18 évesen hogy lehet valaki ilyen hisztis és sértődékeny... nekem 18 rokonomat kellett meghívni - most képzeld el, ha csak 4-et lehetett volna...

2010. okt. 3. 09:42
 12/17 anonim ***** válasza:
Te lány, ezen ne problémázzál. Nekem az unokatesóimmal nagyon lanyhos a kapcsolatom. Az uncsi tesó, csak uncsi tesó, nem a közvetlen testvéred. Lépjél túl az egésszen.
2010. okt. 3. 09:47
 13/17 anonim ***** válasza:
Nem sértődnék meg, mert ha korlátozottak a jegyszámok, akkor első a közvetlen, szűk család. Nálunk is 4 jegy volt annó, és az nagyobb gond volt, hogy apu és anyu mellett 3 testvérem van, ezért az egyik tesóm nem tudott eljönni. Eszembe sem jutott, hogy az unokatesóim közül adjak valakinek jegyet a közvetlen családom helyett. Szerintem ez természetes. 28L
2010. okt. 3. 09:54
 14/17 anonim ***** válasza:
Igazad van nyuszika.De a medve már csak ilyen.Te se törd magad a 12 jegyen,elég lesz nekik a fele is.Anyádat meg küldd el hozzám,majd kikötözöm,és elverem a seggét.
2010. okt. 3. 11:02
 15/17 anonim ***** válasza:
Azért meg kell ismerni a körülményeket is! Nálunk pl az unokatesómék szalagavatóját kiszervezték a sportcsarnokba, ott befért boldog -boldogtalan, az enyém meg a suli területén lévő rendezvényteremben volt, és a helyhiány miatt minden diák csak 2 db meghívót kapott. Maximum üzletelni lehetett, hogy akinek valamilyen oknál fogva nem volt két vendége, attól el lehetett kérni a meghívóját. De hát két jegy az tényleg nagyon kevés volt, mert a szüleit azért mindenki meghívta. Lehet, hogy a ti esetetekben is csak ilyen helyhiányról van szó.
2010. okt. 3. 11:11
 16/17 anonim ***** válasza:

Istenem...

Én is most fogok szalagavatózni, nálunk 6 db jegy a limit. Én is elsősorban a szűk családomat hívom meg, nem a teljes pereputtyot. Arra pedig nem gondolsz, hogy ha 4 jegyet vehetnek, akkor valószínűleg senkinek nem fog jegye maradni, mert többnyire egy szűk család négy fő?? Itt is úgy van, hogy ha tudsz szerezni mástól, akkor talán... De így is vadásznom kellett, hogy egy darabot tudjak még szerezni, mert mindenkinek kell!

Nem mellesleg én már másfél éve tudom, kiket akarok meghívni. Szóval nem, nem sértődnék meg, mert ez egy hülyeség, amin te most megsértődtél.

2010. okt. 3. 11:33
 17/17 anonim ***** válasza:

1. Nálunk is csak 4 jegyet adtak, valószínűleg nem hazudott. Így volt szalagavatón, ballagáson, diplomaosztón is. Azok kaptak plusz jegyet, akiknek több tesója volt, mint 2, hogy ők is jöhessenek (magyarul szülők és tesók).

2. Én is a szüleimet, a húgomat és az 1 élő nagyimat hívtam meg, ők a legközelebbi hozzátartozók. Sógornő és unokabáty sokkal távolabbiak.

3. Nem értem... te keresed a pénzt a jegyekre vagy a szüleid?

Mellesleg azt hívsz meg akit akarsz. Ha nem akarod az unokabátyádat, nem kell. De nekem ez kicsinyes bosszúnak tűnik, ami nem is haragudj, de baromi gyerekes és nem illik egy 18 éves lányhoz.

2010. okt. 3. 14:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!