Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van itt olyan, akinek a...

Van itt olyan, akinek a karacsonya szomoruan telt?

Figyelt kérdés
Ha igen, miert telt szomoruan?
2022. dec. 28. 18:27
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
100%
20, és ez neked gond? Nyisd rá olyanra, aki örül neked.
2022. dec. 28. 22:56
 22/39 anonim ***** válasza:
94%
Csatlakozom 21-eshez. Sehol sincs az törvénybe iktatva, hogy a köcsög embereknek jár a szeretet.
2022. dec. 28. 23:04
 23/39 anonim ***** válasza:
80%

20-as

Nem is értem ezt. 40 évesen vernek a szüleid? Igaz én még nem vagyok 40, de felnőtt családos ember vagyok. Engem csak egyszer próbálna anyám vagy apám megütni, biztos hogy belévágnám a nagy kést. Aztán inkább leülném amit kapnék érte.

2022. dec. 29. 00:02
 24/39 anonim ***** válasza:
100%
De mi rossz fát tettél a tűzre? Csúnyán beszéltél és szájon vágtak?
2022. dec. 29. 00:05
 25/39 anonim ***** válasza:
93%

Nyilván nem hagyom, hogy megüssenek és 70 éves nem jelent rám veszélyt de attól még vannak próbálkozásaik.

Vegyünk akkor egy konkrét esetet.

Kezd elromlani a bojlerük ami gázzal megy.

Csöpög ott ahol nem kéne, vödör van alatta amit napi többször kell üríteni.

Amennyire meg tudom ítélni kezd átlyukadni a gázos részen a fala.

Szerelő hívásától teljesen elzárkóznak azt szeretnék ha megszerelném nekik de nem értek a gáz bojlerekhez.

Felvetettem, hogy kihívom, intézem és fizetem a szerelőt, nekik találkozni sem kell vele, ebbe nem mennek bele.

Felvetettem, hogy kicserélem egy villanybojlerre mert azt karban tudom tartani.

Ezt úgy értelmezik, hogy nem akarom megszerelni a bojlerüket ezért erővel akartak jobb belátásra bírni.

2022. dec. 29. 00:32
 26/39 anonim ***** válasza:
92%

Barátnőm nálunk töltötte volna a karácsonyt. Családi problémák miatt ez nem jött össze.

Egyébként viszonylag rendben volt a karácsonyom, bár lehetett volna jobb is. Csak kicsit beárnyékolja, hogy a munkahelyemmel is vannak problémák, az egészségem a tavalyi COVID óta erősen megromlott, mint ahogy a munkabírásom is. De... idén nem halt meg egy rokonunk sem, a tavalyi évvel ellentétben idén nem voltam kórházban, és bizakodok benne, hogy idővel ami még lehet, az helyre fog jönni.

2022. dec. 29. 00:44
 27/39 anonim ***** válasza:
100%

#25: Ezek a tipikus mérgező szülők.

Nem tudom, hogy mindig is ilyenek voltak-e, vagy csak a demencia hozza ki belőlük, de talán nem is lényeg. Azért tök felesleges valakit meglátogatni, hogy csak a marakodás legyen. Sajnos vannak emberek, akikkel lehetetlen normális viszonyt kialakítani. Attól, hogy ők a szüleid, a lényegen ez nem változtat. Én mindig is azt mondtam, hogy szülőnek lenni nem annyiból áll, hogy dugunk egyet, aztán kész. Ettől még nem kell tisztelni egy agresszív, erőszakos, rosszindulatú embert. Mert ők bizony azok. Az élteti őket, hogy kötekedhessenek. Én a helyedben már rég megszakítottam volna velük a kapcsolatot. Mi az, hogy egy felnőtt embert meg akarnak verni?? Az ilyen nem nevezhető szülőnek, de még értelmes embernek sem. Már rég meg kellett volna mondani, mondjuk legalább egy tíz éve, hogy ha ezt nem fejezik be, akkor többé nem látjátok egymást. Aztán vagy így, vagy úgy, de hidd el, sokkal boldogabbak lennének a karácsonyaid.

2022. dec. 29. 00:58
 28/39 anonim ***** válasza:
100%

#20 "Csak az a gond ha én nem nyitom rájuk az ajtót akkor senki sem fogja maximum a halottkém mert a természetük miatt senki más nem áll velük szóba."

Ez meg nem a te dolgod.

Bocsi, ez lehet, hogy keménynek hangzik, de itt nem egy egyszeri nézeteltérésről van szó. Itt arról van szó, hogy van két elviselhetetlen ember, akiket mindenki utál, és messziről elkerül, és ezt teljes mértékben maguknak köszönhetik.

Szép dolog, hogy te próbálsz támasz lenni számukra, de minden emberi kapcsolat két félen múlik. A szülő-gyermek kapcsolat is. Ha a szülő képtelen szülőként viselkedni, azon nincs mit tisztelni, és megbecsülni. Te megtettél mindent, jóval többet is, mint ami akár emberileg, akár erkölcsileg elvárható, innentől ez már nettó az ő saruk. Eleve nem vagy köteles olyanokkal kapcsolatot ápolni, akik akár verbálisan, akár fizikálisan bántalmaznak.

Egyébként érdekes. Ha valaki az utcán meg akarna verni, vele is kedves lennél? Igen, lehet azt mondani, hogy de hát a család az más. Igen. Csak épp pont ellenkezőleg, mint ahogy gondolod. Pont, hogy egy családtag az, akivel normálisabban kellene bánni.

Száz szónak is egy a vége: hagyd őket a francba. Felnőtt emberek, ők felelnek a saját életükért, ha ők úgy alakították, hogy mindenki utálja őket, az az ő bajuk. Te pedig szervezz magadnak egy boldog karácsonyt. Ha van olyan, akivel szívesen látnátok egymást, akkor vele, ha meg nincs, nos, egyedül a szobában ülve nézni a Reszkessetek, Betörőket is nagyságrendekkel jobb, mint veszekedni, ordibálni, meg verekedni.

2022. dec. 29. 01:05
 29/39 anonim válasza:
88%
Azért telt szomorúan mert idén sem találtam társra, családom nem tart össze, barátaim lemorzsolódtak. Úgy érzem már sosem fogok újra szerelmes lenni.
2022. dec. 29. 05:17
 30/39 anonim ***** válasza:
88%
Mint az utolsó
2022. dec. 29. 19:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!