Sikerülhet még? Nagyon magányos vagyok.
Egy kérdésemmel kapcsolatban már olyan remek válaszokat kaptam, hogy újra megpróbálom, hátha tudtok segíteni.
Röviden összefoglalva a problémámat: nevelőanyám és apám "áldásos tevékenységének", állandó lealázásának köszönhetően (hogy ne részletezzem a dolgot), annyira gátlásos és önbizalomhiányos vagyok, hogy még soha nem tudtam párkapcsolatot kialakítani. A "vicc" az egészben, hogy nem 15 éves vagyok, hanem elmúltam 30.
Látom, érzem, hogy tetszem a férfiaknak, belenézek a tükörbe, látom, hogy jól nézek ki, de sokkal erősebb bennem az a "hang", hogy undorító vagyok, és nem kellek senkinek.
Ha olyan ffival beszélgetek, aki jóval fiatalabb, vagy nem tetszik, mint ffi, tök lazán elbeszélgetek, ismerkedek.
Ha tetszik valaki, mindjárt elhatalmasodik rajtam valamilyen blokkoló erő, és teljesen "megfagyok". Ez fokozódik, ha az illetőnek is tetszem. Egyszerűen megközelíthetetlen vagyok. Hiába mosolyog rám, hiába kerülget az illető, képtelen vagyok megszólalni a közelében, visszamosolyogni, a leghalványabb jelét adni, hogy ő is bejön, persze így egy idő után "lepattan" rólam.
Kérdésem: Van olyan, hogy "kis lépésekkel" lebonthatnám ezt a falat, amit közém, és a nekem tetsző ffi közé emelek? Mik lehetnek ezek a kis lépések?
Sajnos az, hogy mosolyogjak vissza, számomra már egy hétmérföldes lépés:(
Nagyon szeretnék már valakit...
hm én is ilyen vagyok sajnos csak 18éves ..de velem is ez a helyzet.
Én gondolkodtam azon mi lenne, ha úgy tekintenél rájuk , mint egy közeli ismerősödre vagy egy legjobb barátodra? Lehet,hogy akkor nem lennél ilyen gátlásos velük. Én próbáltam így sokkal könnyebben ment a beszélgetés fiúkkal.
hú, játéknak tekinteni az egészet... ez tök jó gondolat. Csak nem tudom, hogy "élesben" tudom-e majd. Az a legcinkebb az egészben, hogy nem is kell, hogy nekem tetszen a ffi, elég, ha én tetszem, már "fagyok". Érdekelne a pszichológia oldaláról, hogy miért lehet ez.
"Szüleimmel" már rég nem tartom a kapcsolatot.
Sajnos értem mit mondassz, báré n még fiatal vagyok (20)
De ha valaki tetszik azzal sokkal elutasítóbb vagyok mint bárkivel. Talán azért mert félek tőle hogy észreveszi, vagy nemtudom...
első lépésként szerintem magaddal tisztázd a dolgot, mert itt önértékelési hiba van... sajnos megváltást nem tudok még, de ígérem szólok ha kitaláltam valamit :))
Kedves ancy_e, képzeld el a köv. szitut: a fickóval, aki tetszik vélatlanül összeakadt a tekintetünk, aztán pár másodpercig rajtafelejtettem a szemem. Ezen úgy meglepődött, hogy megállt, egészen felémfordult (haverja a hirtelen mozdulattól majd hasra esett benne), ő meg megkérdezte tőle: ugye milyen szép lány? (ebben gondolom volt szándékosság is, hogy meghalljam) Én meg úgy megijedtem, hogy rögtön elkaptam a fejem.
Egyszerűen nem értem ezeket a gátló erőket bennem.
Milyen jó lett volna akkor lazán rámosolyogni.
2.válaszoló vagyok.
Hát igen, kiszeretném nőni természetesen, csak nem tudom hogy. :) mert eddig nem sikerült.
Én is sok mindenben gátlásos vagyok. Önbizalomhiányos is.
A nagy Ő azt hiszem még várat magára kicsikét":D.
Velemi s előfordult pár ilyen cikis helyzet, mint amit leírtál fentebb..Úgyhogy megtudlak érteni teljesen.
Talán pszichológushoz lehet elkéne menni neked is. Ő csak tudna segíteni a problémán. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!