Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Én reagálom túl, vagy ez...

Én reagálom túl, vagy ez normális dolog így karácsonykor?

Figyelt kérdés

Van egy 4 éves kisfiam és hónapok óta nem látta a nagyszüleit. Messzebb élnek. Hetek óta megvolt beszélve, hogy holnap megyünk hozzájuk. Erre hallották a telefonban, hogy köhög a gyerek, és most nem biztosak benne, hogy menjünk. Teljesen kiakadtam. Az apjával nem élek együtt, direkt vele is úgy lett megbeszélve hogy emiatt csak hétfőn viszi, másrészt a 4 éves gyerekem ezt várja hetek óta, hogy végre láthassa a nagyszüleit (meg persze az ajándekok miatt is várja, mivel gyerek)

Én is úgy készültem, hogy csak ma leszünk itthon, nem is vettem több kaját, stb. Azt mondták a szüleim, hogy még holnap beszélünk erről. Nekünk a 2 ünnep között már nem jó semmikor sem, januárban pedig nemtudom mikor lenne jó a tali. Most van karácsony és képesek ennyire félni, hogy köhög a gyerek és elkapják. El is bőgtem magam, mert a gyerek mindig beteg, hazahozza az oviból, akkor soha többet nem talalkozunk ennyi erővel? Ha átraknánk az időpontot sem tudom biztosítani, hogy akkor nem lesz semmi baja pont. És egy nappal előtte lemondanának mindent, jogosan akadok ki, hogy tönkreteszik ezzel a gyerek karácsonyát? Vagy most komolyan úgy kell félni egy köhögő gyerektől? Hozzá teszem én vele élek és semmi bajom. Kicsit túl van dramatizálva szerintem, de meghallgatnám más véleményét is.

2022. dec. 24. 22:38
1 2 3 4 5 6 7
 21/64 anonim ***** válasza:
69%
55 évesen inkább középkoruak már.
2022. dec. 25. 00:09
 22/64 anonim ***** válasza:
81%
Valóban nehéz az ovis betegségek miatt összehozni, de ez minden gyereknél megvan. Ilyenkor teljesen normális a látogatás halasztása, akár többször is, ha úgy adódik. A karácsonyi ajándék megvárja a következő alkalmat, a csalódást meg lassan meg kell tanulni kezelni. A gyerekek rugalmasak, meg fogjátok oldani, ha te is akarod.
2022. dec. 25. 00:14
 23/64 anonim ***** válasza:
34%
Biztos hogy a gyerek van itt kiakadva mert nem az van amit ő akart?
2022. dec. 25. 00:25
 24/64 anonim ***** válasza:
73%

Én megértem a nagyszüleidet. Tavaly az én anyám is elkapta az unokáitól a betegséget. Kb 2 hétig aktívan beteg volt, akaratlanul lefertőzött minket is és velünk együtt az akkor 3 hónapos babánkat.

Beteg gyereket tahóság nagyszülőkhöz (meg egyébként bárkihez) vinni.

2022. dec. 25. 00:54
 25/64 anonim ***** válasza:
40%
Covid óta mindenki ilyen paranoiás. Közeli rokonokkal rendszeresen találkoztunk betegen, náthásan, unokatehóm egyszer influenzás volt mamánál karácsonykor, egész nap ágyban. Akkor még nem annyira féltünk egy béna kis betegségtől, csak sajnáltuk, hogy nem tud velünk játszani. Iskolába is mentünk náthásan, csak lázasan nem. Olyan is volt, hogy én voltam beteg, és jöttek vendégek, senkit se érdekelt.
2022. dec. 25. 01:08
 26/64 anonim ***** válasza:
61%
Azért elég hihetetlen, hogy sok rinyálsz, hogy nem vettél kaját. Ne mondd már, hogy nincs itthon egy napra való étel...
2022. dec. 25. 01:50
 27/64 anonim ***** válasza:
63%
Még amikor nem olvastam a válaszod, hogy jön a dédi is, már akkor úgy gondoltam, hogy ha a szüleid 60-on túliak, akkor jogos az aggodalmuk. Érthető, hogy csalódott vagy, de ne legyen harag benned. Nincs rá okod. Pláne úgy, hogy a dédi is ott lenne, ő pedig egészen biztosan 60-on felül jár már, rá különösen veszélyes lehet mindenféle kórság. De a szüleidre is akár. Az idősebbek már nem gyógyulnak ki olyan könnyen, mint a fiatalok, meg eleve fogékonyabbak mindenféle fertőzésre.
2022. dec. 25. 02:01
 28/64 anonim ***** válasza:
21%
55 éves fiatal... :D Jó vicceid vannak. Egy 45 éves sem fiatal már.
2022. dec. 25. 02:14
 29/64 anonim ***** válasza:
96%

Megértem az érzéseidet, de hagyd rájuk! Ne menjetek, ha félnek. Beteg gyerekkel valóban nem a legjobb ötlet vendégségbe menni. Ha gyógyszert is szed, akkor még valószínűleg közösségbe se mehetne.

Nálunk 3 kisgyerek van. Mióta elindult szeptemberben a suli, azóta folyamatosan beteg valamelyikünk. A szüleim félnek attól, hogy elkapják. Bár ki nem mondták, de éreztették, hogy nem kérnek ilyenkor belőlünk. Most elkapták ők is ezt a köhögős vírust, már 3 hete benne vannak. Azt mondták, hogy most úgyis betegek, mehetnénk hozzájuk. Eléggé fel voltak háborodva, mikor megmondtam, hogy majd megyünk, ha meggyógyultak és mi is egészségesek leszünk... Most persze én vagyok a gonosz, hogy miattam nem láthatják az unokákat.

2022. dec. 25. 05:07
 30/64 anonim ***** válasza:
89%
Te együtt élsz a gyerekeddel, ők nem. Ne hasonlítsd ahhoz, hogy te kénytelen vagy vele együtt lenni, és potenciálisan elkapni mindent, amit hazahoz, ők nem. Ők nem vállalják, hogy szándékosan együtt legyenek beteg emberrel, ez van. Én se vállalnám, és én is kikötném, hogy hozzám tudottan beteg ne jöjjön, pedig messze nem nagyon annyi idős, mint ők. Legutóbb 2 hétig voltam dögrováson egy betegséggel, hát hiányzik a halálnak, ha el lehet kerülni!
2022. dec. 25. 06:14
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!