Lehet a nőnek félretett pénze?
11:01 vagyok.
Ez a pénz az én örökségem, az én külön vagyonom, amit még a házasságunk előtt örököltem!Ergó, senkinek semmi köze hozzá!
Én szoktam félretenni, gyűjtögetni, és ha véletlenül beüt valami nem várt kiadás, akkor a férjem a legboldogabb, hogy megtettem. Ő is tudja, hogy gyűjtögetek, ide-oda kis összegeket teszek, csak azt nem tudja, hogy mennyit.
Így lett redőnyünk, új szőnyegünk, vagy jól jött ünnepek előtt is.
Sőt, az aprópénzt is gyűjtögetem, jól jön, ha kell a parkoló automatához. :)
Szerintem lehet félretett pénze egy nőnek. Nálunk is mindig van egy kis dugipénz, amit én gyűjtögetek, tulajdonképpen tud róla a férjem is, de nemigazán érdekli.
Ugyan ez már nem tartozik szorosan a kérdéshez, de azért leírom. Én egyetlen egy alkalommal lepődtem meg igencsak a dugipénzen. A barátnőmék elváltak májusban, ugye akkor elosztották a közös vagyont fele-fele (?) arányban. Két hónap múlva a volt férje 6,5 millió ft. készpénzért vett egy lakást. Mikor megkérdezte a barátnőm, hogy mégis hogy sikerült két hónap alatt ennyit gyűjtenie, beleröhögött a képébe, hogy maszekolt. (nem örökölt, nem nyert, és nem kapta kölcsön..)
nem lehet, hanem kell, hogy legyen.
házasodni pont ezért nem szeretnék, mert elég nagy pofátlanságnak tartom, hogy amit én a kis fizumból félreteszek, az a bíróság egy tollvonással közösnek ítéli, és majd az exem hízik belőle.
számomra a közös kassza sem normális, akármennyire is szeretjük egymást.
egyébként van "dugipénzem", minden hónapban félreteszek egy minimális pénzt biztonsági tartaléknak.
Gondolom nem általánosságban a nőt akartad kérdezni, hanem a feleséget.
Normális kapcsolatban nincs jelentősége a külön spórolásnak, ettől függetlenül lehet ez egy jópofa játék is a családban, mint ahogy némely kommentben olvasható.
Jogilag semelyik félnek nem lehet külön félretett pénze abból, amit a házasság alatt szerzett, az persze más kérdés, hogy a törvény kijátszható.
Azt írta itt valaki, hogy undorító, ha már a bíróságnak kell dönteni a vagyonmegosztásban és a felek nem tudnak egymással megegyezni. Sajnos ettől még ez a gyakorlat.
Az emberek pl eléggé undorító módon képesek viselkedni, ha válnak.
14:10 én annyira nem értelek :(
Nekem akárhány ismerősöm van (házaspár) és külön kasszán voltak/vannak semmire nem vitték, szerencsétlenkednek jobbra balra, mert nem egy irányba tolják a szekeret.
Én nem azért mentem a férjemhez hozzá, hogy dugdossak előle pénzeket, mert az nálam már hazugság és utálok hazudni és a hazug embereket is.
Mi úgy kezdtük 5 szatyor ruhával még emlékszem el kellett menni a boltba húsklofolóért, mert nem tudtunk rántott húst csinálni. Azóta elég jól összeszedtük magunkat, de még mindig nem fordul meg a fejembe a "dugipénz" és a férjem is el tud számolni minden forinttal. Ha kell valami megbeszéljük és arra gyűjtünk közösen, de egyébként ő sokszor azt sem tudja, hogy hol tartunk anyagilag, csak szól pl. hogy tankolni kellene és adok neki, meg mindig rakok a pénztárcájába 1-2 e ft-ot, hogy a kell valami. Lehet kicsit eltértem a kérdéstől, de nekünk ez a természetes és másnak is ez kellene hogy legyen.
1410 ismét:
nos, nem azt mondom, hogy csak külön pénzünk van.
amikor szeretnénk venni valamit, akkor összedobjuk rá, de nem közösködünk mindenben.
már az elején megbeszéltük, hogy ki mit fizet a háztartásban, és ehhez szigorúan tartjuk magunkat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!