Vidéki, maradi rokonokkal érdemes bármit kezdeni?
Sziasztok!
Családom egy része vidéken lakik, a román határ mellett. Nem hiszem, hogy mindenki, aki nem budapesti, az egy lecsúszott suttyó, ők viszont azok... Folyton megy a panaszkodás, elégedetlenkedés, de semmit nem tennének, hogy a helyzetükön változtassanak (tanulás, munkahelyváltás, nem használt ingatlanok eladása stb.). Mindenről megvan a véleményük, ami hatalmas hülyeség legtöbbször, de meggyőzhetetlenek és az egyetlen fegyverük, hogy minél hangosabban kiabálnak és püfölik az asztalt. A gond az, hogy a világnézetüket, véleményeiket próbálják rám is rám erőltetni, ha ott vagyok és hogy miért nem hallgatok én rájuk, hát ők az idősebbek, "majd benő a fejem lánya még, higgyem el".
De ilyeneket mondanak, hogy miért etetem nyers hússal a kutyámat, veszett lesz tőle, meg majd engem is ételnek néz és rám támad. Nézzem meg, náluk a kutyák 3-4 napos maradékokon élnek, meg tejbe áztatott szárazkenyeren, semmi bajuk nincsen, állatorvos sem látta őket még soha. Ahogy ők tartják a kutyákat, az szerintem nem felelős állattartás. Nincs velük foglalkozva, nincsenek nevelve, szeretgetve. Arra jók, hogy őrizzék a házat, kertet és ennyi. Nálunk pedig a kutya családtag, visszük mindenhová, nem annyit van vele foglalkozva, hogy este kidobáljuk a hűtőből neki azt, amit mi már nem ennénk meg.
Ez csak egy példa, mindenhez így állnak hozzá és erőltetnék rám is, hogy igenis az a jó, ahogyan ők gondolják. Semmiből nem áll a találkozásunk, csak hogy hallgatom, mennyire rossz és nehéz az élet, micsoda éhezés következik itt, utána meg elkezdenek engem piszkálni, hogy hogyan élek és miért szórom a pénzt hülyeségekre. Nekik meg minden hülyeség, ami nem a létminimum szintjére elég.
Hívtak most is, hogy karácsony melyik napján megyek hozzájuk és igazából azzal a gondolattal is eljátszottam, hogy idén kihagyom az egészet úgy, ahogy van. Mert tényleg nem lehet nyugodtan, kiabálás nélkül beszélgetni, a téma mindig ugyanaz (legalább az már kikerült a körből, hogy a covidot repülőkből permetezték ránk és az oltással chipet ültettek belém, de ők okosak voltak és nem kérték egyik oltást sem).
Nálunk is vannak ilyen rokonok. Apám legidősebb lánytestvére egy Szabolcs megyei kis faluban lakott egész életében. A legközelebbi város hozzájuk Kisvárda, vonattal 2 megálló, de oda is nagynéném utoljára akkor ment, amikor 18 évvel ezelőtt szülte a legkisebbik gyerekét.
Nem mennek nyaralni, kirándulni, csak a temetőbe mennek meg dolgozni, nem rutinosak semmiben, a boltba járás nekik olyan, mint másnak a Balaton.
Mindenről van véleményük, és azt gondolják, hogy a vélemény egyenlő a hozzáértéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!