Jó ötlet lehet a nárcisztikus anyámmal való "beszélgetéseket" rögzíteni?
Ne haragudj, kérdező, 32 évesen nem videófelvételt kellene csináltatni anyáddal, hanem megszakítani vele a kapcsolatot és kész.
Nekem is durva anyám volt, már attól gyomorgörcsöm volt, hogy évente kétszer meglátogattam, inkább hagytam is az egészet a fenébe.
Nem értem, 32 évesen minek beszélsz olyannal, aki ennyire rossz hatással van rád.
Ez a törvényellenesség egy igen jó kérdés.
Jó tíz éve egy gépkocsi szélvédőjére telepített kamerát is sokan törvényellenesnek tartottak. Mára bevett bírói gyakorlat, hogy a tanúvallomások mellé elfogadják a felvételt bizonyítéknak. Hogy abból az autóból igenis így látszott. Az autó az én autóm, és amit én látok azt látja a kamera is. Nehogy már ne nézelődhessek. És ne vehessem fel ami történik velem. Velem történik. Nem másra szerelem, magamra!
Ennek az analógiájára - a te életed, a te beszélgetésed, nehogy már ne rögzíthesd a saját életedet, a saját beszélgetéseidet.
"Tehát ha elkezdne mocskolni, te elkezdned őt mocskolni." - mondja a #6-os. Akinek érezhetően fogalma sincs arról, miről beszél a kérdező. A kérdező Anyja olyan ember, aki saját magát egészen kiválónak tartja, és szemtől szembe mindenkivel bűbájos. És emiatt mindenki bűbájosnak tartja őt. A közvetlen családtagok meg érzékelik, hogy akivel bűbájos szemtől szemben, arról a másik háta mögött hogyan beszél, hogyan nyilatkozik, mi a véleménye. És hogy micsoda disszonancia van a két megnyilvánulás közt. Az ilyen kétszínű emberekkel kapcsolatban NEM érzem mocskolódásnak azt, ha felvilágosítom a másikat, hogy a háta mögött hogyan nyilatkozik róla. Ez a valóság. Ez nem mocskolódás!
32 éves vagy, és mégis tartod a kapcsolatot egy ilyen emberrel.
Hangfelvételek készítése helyett inkább fel kéne nőni és leszokni a mártírkodásról, önsajnáltatásról, mazochizmusról. Mert te valójában élvezed ezeket a dolgokat. Hogy honnan tudom? Onnan, hogy ha valóban zavarna, már 14 éve nem tartanád a kapcsolatot anyáddal. Az ismerőseid is infantilisek, hogy azt képzeled, érdekli őket a hangfelvételed bármilyen veszekedésről? Gondolod, másnak nincs elég baja, még pont a te hisztériád hiányzik nekik? Oldd meg, felnőtt vagy!
17
Gondolomn az anyjával él 30+ :)
Ha a nárci elkezdi a lejáratókampányt, akkor a legrosszabb, amit tehetsz, hogy elkezdesz másoknak magyarázkodni meg vedekezni. Hülyének tűnsz tőle, aki magyarázza a bizonyítványát. A nárci sokkal ügyesebben manipulál es kifele elbűvölő, nem fognak hinni neked. És tudod, aki nem neked hisz, azért nem is kár. Meg kell szakítani a kapcsolatot, vele is meg a kis udvartartásával, es kezdődhet a boldog élet. Ugassanak egymás között, amit akarnak.
1 voltam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!