Bunkóság, hogy nem látom őket vendégül, mikor hazalátogatnak?
Rokonaink kint élnek Ausztriában, anyukám másod-unokatestvére, a felesége és a gyerekük. 3-4 havonta szoktak jönni Magyarországra, 1-2 hétre, munkájuktól függ. Most is jönnek majd decemberben.
Van pár márka, ami sajnos itthonra nem szállít, de mivel Ausztriában van boltjuk, ott vásárolhatok online is. Hozzájuk szoktam rendelni, de mindig előre kifizetem, nekik tényleg annyi dolguk van ezzel, hogy mikor megy a futár, átveszik és hazahozzák (ékszerek, cipők, táskák ezek általában, szóval ne mosógépre gondoljatok). 2-3 csomag ez, karácsony miatt lesz most 5. De kocsival járnak, nem a vonattal/busszal cipelik haza.
Mikor megkapom a cuccokat, viszek valamit a gyereküknek mindig, meg nekik is kávét, csokit, de ennyi. Nagyim szerint igazán vendégül láthatnám őket ilyenkor legalább egy vacsorára. De nekik ezekkel a csomagokkal tényleg semmi dolguk, a felesége is mondta, hogy nyugodtan rendeljek, amit szeretnék, csak szóljak majd előtte nap, ha viszi a futár, mert akkor aznap biztosan otthon lesz. De mondta, hogy sokat rendel ő is amúgy, szóval járnak hozzájuk hetente/kéthetente a futárok így is, úgy is és mindegy, hogy egy csomaggal többet, kevesebbet vesz át.
Szerintetek így, hogy semmi utánajárást, fizetést nem igényel a részükről ez, nem elég pár apróság ilyenkor?
Nekem az a fura, hogy ilyen félidegenektől várod el, hogy átvegyék, tárolják, elhozzák a csomagjaidat.
Fura, nekem eszembe sem jutna ilyet kérni azoktól, akikkel kb. semmilyen kapcsolatom nincs, mert ez valahol egy folyamatos szívességtevés.
". De nekik ezekkel a csomagokkal tényleg semmi dolguk, "
De van, foglalod a helyet a csomagtartójukban a csomagjaiddal, ezért nekik jobban össze kell húzni magukat. Próbálod megmagyarázni, hogy nem így van, de ezt nem tudhatod biztosra. Meg átvenni is macera. Bár azt írod, hogy biztosítottak róla, hogy nekik nem gond.
Ha meg ennyire jóban vagytok, én se értem, miért nem hívod meg őket magadhoz. Én örülnék, ha lenne valami normális rokonunk.
Az a baj h te ezt olyan természetesnek veszed, pedig igen is nagy szivesség.
Az hogy van még hely a kocsiban, jelenthet azt is h azért mert úgy pakolnak h tudják meg a csagjaidnak is be kell férnie.
Szimplán kedvességből mondják h nem gond stb.
De hidd el, attól h ezt mondják még igen is megterhelő.
Nekem anyum meg tesóm szokott hozzám rendelni (mert most itthon vok gyeden) van h pont rosszkor jön a futi, vagy azért nem megyek el itthonról mert a csomagot várom stb
Én nem várnám el, hogy megvendégelj minket, ugyanakkor biztos nem hagynám, hogy hozzánk rendelgesd a cuccaidat. Ezer olyan márka van itthon is, ami ide is kiszállítja a cuccokat, sőt a legtöbb külföldi márka is szállítja Magyarországra. Miért csak az jó neked, ami Ausztriába szállít?
Mármint, egy-két alkalom még belefér, de én tuti mondanám, hogy ez nem így működik.
Szerintem illene, mert ezek szerint rendszeres feladatot adsz nekik. Ők meg rendszeresen meg is teszik.
Ha én valakit ennyire nem bírok, akkor attól nem kérek szívességet egyszer sem, nem ám rendszeresen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!