Lehet még valamit tenni vagy ezt már fogajuk el? (Lent kifejtem)
halála előtt nemsokkal a lányára iratta az egész házat
azért az nem úgy működik ingatlannál, hogy nesze, mama, papír, írd alá.
Szerintem meg ha valaki még él, akkor arra hagyja a vagyonát, akire szeretné. A ő vagyona. Azt csinál vele amit akar. Biztos volt rá oka, hogy a lányára irassa. Így döntött, el kell fogadni.
Bírom az ilyen családokat, hogy mindenkinek a házra, vagyonra fáj a foga, hogy de jó, majd örököljük, mintha ez kötelező lenne, aztán meg jön a koppanás, hogy a tulajdonosa másképp döntött.
Mit jelent az, hogy a lányára íratta? Eljándékozta, eltartásit kötöttek, végrendelkezett a javára, esetleg adásvétel volt ? Jogi szempontból nem mindegy. Egyébként életében mindenki azt csinál a vagyonával, amit csak szeretne, az meg, hogy rosszul látott, nem kifogás semmire.
Te ki vagy a történetben, hogy azzal, hogy a papa a "lányára íratott mindent", te kisemmizetnek számítasz?
"Magyarán simán aláirattattak vele olyan papírt amiről fogalma sincs hogy mi az." - ezt hogy tudod bizonyítani?
"Ami így utólag megerősíti a gyanúnkat az az hogy nekem alá kellett iratnom vele egy papírt, és nem engedtek hozzá, hanem majd ők elviszik és aláírja." - mi az, hogy nem engedtek hozzá? Ők ott laktak vele, és nem engedtek be? Vagy felajánlották, hogy ha úgy is mennek hozzá, aláíratják, te meg kaptál az alkalmon? Ezek szerint te se jártál hozzá olyan gyakran, hogy tudtad, láttad volna, hogy esetleg valami nincs rendben.
Nem tudom eldönteni, hogy mit sajnáltok, hogy nem voltatok résen, és szegény papát hülyére vették párszor, lehet, le is nyúlták, vagy hogy nem nektek jutott hamarabb eszetekbe, mert a papának bizony már marhára mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!