Mit lehet tenni, ha a család nem segít idős rokonnak, ő pedig tőlünk várja ezt el?
84 éves, már ott tartunk, hogy a lakását sem tudja elhagyni. A fiával beszéltünk kétszer is, azt mondja, hogy ő látogatja, nyugodjunk meg. De közben a néni minket hívogat naponta kétszer, háromszor, nem tudunk úgy lemenni a bejárati ajtóig, hogy ne rontson ránk. Nem tud lépcsőzni, mert "összeroppantak a csigolyái" (fogalmam sincs, ez mit jelent). Így a boltba sem tud menni, vagy postára stb. Minket kér meg mindenre, de közben mi vagyunk az ellenségek is a szemében, akik nem hagyják élni...
A felső szomszédai vagyunk, van, hogy hajnali 2-kor telefonál, hogy áruljuk már el, mit csinálunk, mert hallja, ahogy tologatjuk a nappaliban a bútorokat (aludtunk éppen). Vagy azért is meg van sértődve, mert 9-10 körül megyünk fürdeni és hallja, ahogy folyik a víz, ő olyankor már aludna.
Ma is felhív reggel 7-kor, hogy muszáj nekem minden szombat este 11-ig járkálni fel-alá?! Mert ő beteges, így is alig bír aludni és nem tud tőlünk pihenni. Leteremt, aztán 11-kor megint hív, hogy menjek már le neki segíteni kipakolni a mosógépből.
Ilyenkor mit tudunk tenni, fordulhatunk valahová?
A fián kívül van egy lánya, de ő külföldön él. Unokái is vannak, őket sosem láttuk/hallottuk itt.
Nem tűntem el, de dolgozom, mellette egyetemre járok. Nincs időm 24/7 az interneten lógni napközben, sajnálom.
A telefonszámunkat sajnos mi adtuk meg neki, amikor ideköltözött... Akkor még teljesen normálisnak tűnt, bár kicsit nyomulós volt, hogy mindenkihez becsengetett a házban és próbált bemutatkozni, ha pedig valaki nem nyitott ajtót, meg volt sértődve... Na mindegy, láthattuk volna, hogy valami nem oké. Elkérte a telefonszámunkat, mert hogy egyedül él és bármi van, tudjon kinek szólni (havonta, kéthavonta magára hívja az ügyeletet is, mert rosszul van).
Oké, de azt nem válaszoltad meg, hogy miért nem tiltod le?
Persze, értem én, hogy sajnálod a jó szíveddel, de nem értem, miért nem állítottátok le ezt a dolgot előbb és miért nem egyértelmű, hogy most is ez lenne a teendő.
Nem rosszindulatból mondom, 2 demens családtagom is volt:
Nem szabad lemenni hozzá, engem a saját mamám vádolt meg azzal, hogy elloptam a pénzét meg az aranyait. Szerinted akkor egy idegen mit tud kitalálni?
Mellesleg 30-an leírták előttem: le kell tiltani a számát, éjszakára meg vagy kikapcsolni a telefont vagy beállítani x számot akiknek elérhető vagy, aztán berakni "ne zavarj" üzemmódba.
25: Mi az, hogy kiintéztetni meg hogy dokihoz kényszeríteni? Miről beszélsz?
Az meg végképp érthetetlen, miért tulajdonítod ezeket az 25-ösnek, semmi ilyenről nem írt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!