Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Illetlenség, ha meghívom a...

Illetlenség, ha meghívom a rokonságot magamhoz, de nem főzök mindenki fogára valót?

Figyelt kérdés
Pl. készítek egy nagy adag pörköltet, vagy töltött káposztát, valaki nem szereti az ilyen típusú ételeket. Csinálok rántott húst, közli, hogy ő nem eszik disznóhúst.
2022. nov. 18. 18:00
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
21%
Mi elsősorban a társasáv miatt szoktunk találkozni egymással, a kaja másodlagos. Ha semmi nem tetszik, eszik köretet vagy szendvicset vagy rendel. Van egy haverom, aki semmilyen zöldséget nem. Hajlandó megenni, rántott húson és sült krimplin él. Hát, ő baja. Ha nincs kedved három kaját készíteni, akkor nem is hívesz vendéget? Szóval te is csak akkor látogatsz meg mást, ha ott tuti jó kaja van? Maga az ember nem nagyon érdekel?
2022. nov. 18. 20:03
 22/28 anonim ***** válasza:
100%
Ha egy vendég direkt ilyesmit kiván, az rendben van, de alapesetben az emberek többsége rengetegszer eszi ezeket, ezért jobb általában valami nem mindennaposat készíteni
2022. nov. 18. 20:12
 23/28 anonim ***** válasza:
49%

Szerintem egy bizonyos határon belül illik figyelembe venni pl. ha valakiről tudod, hogy cukorbeteg, ne csak tészta és kenyér legyen köretnek, megosztó ételeknél (máj) is érdemes rákérdezni, de van az a szint, ahol már szinte reménytelen olyan menüt összerakni, hogy mindenkinek jó legyen. Egyik tesóm házastársa kitalálta, hogy a szüleimnél szeretnék megünnepelni az eljegyzésüket, jönne a leendő házastárs családja is. A mennyiséggel nem is lett volna gond, édesanyám nagy családnál megszokta a nagy főzőcskét, de a válogatást nem. Persze van egy-egy nemszeretem étel valakinél, de ez soha sem korlátozta nagyon be, hogy mit eszünk. Na ennél az ebédnél már hetekkel korábban főtt a feje, mit főzzön, hogy mindenki megegyen valamit és amire nem megy rá több napja. Aztán persze a fő válogatósok csak beletúrtak a nekik készített fogásba, a többit otthagyták a tányéron. Sok értelme volt ezért külön főzőcskézni.

Ilyen esetre vannak agyoncsépelt "menekülő" ételek, mint a rántott sajt vagy a saláták, esetleg ilyenben is lehet gondolkodni. Vagy olyan köretben, ami több dologgal is jó. Pl. pörkölt-nokedli, tojásos nokedli.

2022. nov. 18. 20:17
 24/28 anonim ***** válasza:
88%
Én azt szoktam meg a családban, hogy a felnőttek mindenevők, a gyerekek néha nyafognak, de a köret nekik is jó. Mondjuk pacalt nem főznék, meg hasonló megosztó ételeket, de ha van sült csirkecomb meg malac egy tepsiben, az mégis kinek nem jó? Ha vegetáriánus jön, akkor neki csinálunk külön valami egyszerűt.
2022. nov. 18. 20:28
 25/28 anonim ***** válasza:
47%
Kell 3 különféle főétel azok közül egy csak oylan elsz amit emgeszik.
2022. nov. 19. 01:25
 26/28 anonim ***** válasza:
100%

Én is úgy gondolom, hogy illik úgy vendégséget hívni, hogy többféle étellel készülünk. Pörkölt és rántott husi oké. Elég ritka, ha valaki egyiket sem szereti. Vagy sült húsok és fasírt. Ha van a családban olyan, aki nem eszik húst, akkor a másik fogás legyen húsmentes. Köret is lehet több felé, krumpli, rizs, friss saláta. Több idő, de ha vendegseget tartunk, adjuk meg a módját, érezze jól magát mindenki, és érezzék, hogy odafigyelunk rájuk.

Természetesen az érzékenyeksekre, allergiára is oda kell figyelni, nálunk a családban is vannak ilyen esetek. Soha senki sem marad éhes.

2022. nov. 19. 07:21
 27/28 anonim ***** válasza:
85%

1. nem tudsz mindenki fogára való készíteni egy nagyobb összejövetelnél, ezt engedd el

2. ha akkor ott! közli, hogy ja, bocs, én amúgy! nem eszem disznót, akkor így járt.

Én pl előtte egy héttel mindenkit végigkérdezek, ki mit nem ehet, nemszeret, és igyekszem úgy összeállítani az ételt.

Viszont jártam már úgy, hogy a kedves vendég az ebédnél mondta meg, hogy ja, amúgy ő laktózérzékeny.

Oké, köszi, jókor szólsz. :D Hát, így járt, sajnos, mert a rántott húson kívül mindenben volt tej (köretek meg a sütiban is).

Főztem neki ki sos-ben rizst, de igazán szólhatott volna előbb is :d

2022. nov. 19. 10:16
 28/28 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is kb tudjuk, hogy ki mit nem eszik meg. Általában amúgy valami csirkemelles kaja van, azt a mi családunkban a legfinnyásabb is szereti, meg mindenki más is. Aztán ezt lehet variálni, általaban a magyarosabb rántott csirek-krumpli-rizs vonalon mozog a menü és mindenki boldog, de múltkor pl a vendéglátó kicsit újhullámosabbra vette a figurát, sima roston csirke volt kuszkusszal, meg guacamole szósszal. A nagyfater kicsit furcsán nézett a kuszkuszra, de megette.

Vega, vegán, ételérzékeny nincs. Ha lenne, nyilván figyelnénk erre.

2022. nov. 21. 23:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!