Ekkora illetlenség volt azt kérni, hogy inkább pénzt adjanak ajándékba?
Hát kedves kérdező, megmondom neked őszintén hogy ebből nem lehet nyertesen kijönni.
A rokonok valószínűleg amiatt adnak ajándékot mert olcsóbb mintha cashben fizetnék ki
(értsd.: egy 3000ft-or ronda pulcsi olcsóbb, mintha egy 5000-est adnának oda. 2-3 ezer forintot odaadni ajándéknak nem tűnik annyira nagylelkűnek)
Én mindig megkérdezem a szülőt, hogy mit vegyek a gyereknek ajándékba. Így tuti, hogy nem nyúlok mellé.
Engem is kiakasztana, ha mondjuk a tesóm azt mondaná, hogy ajándék helyett adjam oda a pénzt.
Nálunk eredetileg inkább abból volt gond, hogy a gyerekek nem örültek az ajándékoknak. Elég határozott érdeklődési körük van (autik), ezen belül még mi sem mindig tudjuk, hogy minek örülnének. Tőlünk úgy kapnak ajándékot, hogy megmondjuk, hogy xE Ft a limit, addig lehet válogatni a megmaradó összeg gyűlik és később levásárolható.
Nem akartam pofátlan lenni, csak jobb ötletem nem volt.
Hát ez egy borzasztó megosztó kérdés.
Nyilván az a jó ajándék, amire 30 év múlva is emlékszel, hogy ki, mikor és milyen alkalomból adta. De amikor ez már a 140. ilyen ajándék, akkor már igen nehéz ezt számon tartani és általában a legtöbb ilyen lim-lommá, porfogóvá válik.
Szóval valamilyen szinten jogos a kérés, de ugyanakkor másik oldalról meg megvan az, hogyha ajándékot nem vihetek, csak pénzt, akkor ez valójában valamiféle pénzlehúzás... Azaz magának az ajándékozásnak a varázsa tűnik el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!