Illetlenség, ha meghívom a rokonságot magamhoz, de nem főzök mindenki fogára valót?
Már hogy lenne illetlenség?
Amikor én féltestvéremnél voltam,
és nem tetszett a kaja, rendeltem magamnak!
Nem népkonyhás vagy!
Akkor ott a köret.
Biztos nem szenvedek plusz ba.
Ilyen esetben - ha sok embert hívok meg -, elöre végigkérdezek mindenkit, mi az, amit NEM SZERET/NEM ESZIK, és csak utána kezdek étrendet tervezni.
(A vendégeket nem pörkölttel, meg töltött káposztával várom, hanem valamennyire kiteszek magamért)
Ha megvan, miket kell kihagyni, utána már egyszerü összeállítani olyat, ami mindenkinek ehetö.
Nálunk egy-egy családi eseménynél van cukorbeteg, laktózérzékeny, gluténérzékeny, vegetáriánus, vegán, olyan, aki nem eszik diszóhúst, meg olyan, aki nem eszi meg a gombát, ennek ellenére max. 2 féle ételt készítek, és mindenkinek van olyan, amit szeret és amit meg tud enni.
Számomra alap, ha vendégeket hívok ebédre/vacsorára, akkor olyan fogásokkal várom, amit szeretnek. Ha erre nem lennék hajlandó, akkor nem hívom öket meg.
Igen, szerintem illetlenség. Ha nem lenne kedvem úgy főzni, hogy lehessen választani, akkor inkább nem is hívnék vendéget.
Azt gondolom, szűk családon belül azért tudja az ember, ki mit szeret. Nálunk is van vega, eszembe nem jut, hogy azt mondjam neki, gyere már el, de bocsi, nem főzök külön, hús lest.
"(A vendégeket nem pörkölttel, meg töltött káposztával várom, hanem valamennyire kiteszek magamért)"
Én például imádom ezt enni vendégsegbe, mert itthon nagyon ritkán csinálok ilyen kaját, mert a család nem annyira szereti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!