Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Illetlenség, ha meghívom a...

Illetlenség, ha meghívom a rokonságot magamhoz, de nem főzök mindenki fogára valót?

Figyelt kérdés
Pl. készítek egy nagy adag pörköltet, vagy töltött káposztát, valaki nem szereti az ilyen típusú ételeket. Csinálok rántott húst, közli, hogy ő nem eszik disznóhúst.
2022. nov. 18. 18:00
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
7%

Már hogy lenne illetlenség?

Amikor én féltestvéremnél voltam,

és nem tetszett a kaja, rendeltem magamnak!

Nem népkonyhás vagy!

2022. nov. 18. 18:31
 12/28 anonim ***** válasza:
9%

Akkor ott a köret.

Biztos nem szenvedek plusz ba.

2022. nov. 18. 18:32
 13/28 anonim ***** válasza:
95%

Ilyen esetben - ha sok embert hívok meg -, elöre végigkérdezek mindenkit, mi az, amit NEM SZERET/NEM ESZIK, és csak utána kezdek étrendet tervezni.

(A vendégeket nem pörkölttel, meg töltött káposztával várom, hanem valamennyire kiteszek magamért)

Ha megvan, miket kell kihagyni, utána már egyszerü összeállítani olyat, ami mindenkinek ehetö.

Nálunk egy-egy családi eseménynél van cukorbeteg, laktózérzékeny, gluténérzékeny, vegetáriánus, vegán, olyan, aki nem eszik diszóhúst, meg olyan, aki nem eszi meg a gombát, ennek ellenére max. 2 féle ételt készítek, és mindenkinek van olyan, amit szeret és amit meg tud enni.

Számomra alap, ha vendégeket hívok ebédre/vacsorára, akkor olyan fogásokkal várom, amit szeretnek. Ha erre nem lennék hajlandó, akkor nem hívom öket meg.

2022. nov. 18. 18:38
 14/28 anonim ***** válasza:
81%
13-nál a pont! :)
2022. nov. 18. 18:40
 15/28 anonim ***** válasza:
63%
Én nem főzök vendégeknek. Ha esetleg úgy alakulna, hogy vendégeket hívnék, rendelnénk kaját. Sosem értettem miért csinnak akkora volumenű dolgot a kajálásból. Az én életem nem a kaja körül forog.
2022. nov. 18. 18:48
 16/28 anonim ***** válasza:
93%
Igen. Mert illene tudni, hogy kinek mi a "fogára való" vagy ha nem tudod akkor megkérdezni. És vagy olyat csinálni amit mindenki szeret vagy akinek külöm igénye van annak külön csinálni valamit.
2022. nov. 18. 18:57
 17/28 anonim ***** válasza:
88%

Igen, szerintem illetlenség. Ha nem lenne kedvem úgy főzni, hogy lehessen választani, akkor inkább nem is hívnék vendéget.

Azt gondolom, szűk családon belül azért tudja az ember, ki mit szeret. Nálunk is van vega, eszembe nem jut, hogy azt mondjam neki, gyere már el, de bocsi, nem főzök külön, hús lest.

2022. nov. 18. 19:15
 18/28 anonim ***** válasza:
6%
Régen egy csomó kaját utáltam, aztán újra és újra megkóstoltam, és még a legdurvábbakat is megszerettem. Amit nem szeretek, azt meg simán megeszem, csak nem örülök neki. A koriander gyűlöltem évekig, még most is, de mindenbe beleteszik és egyre kevésbé utálom. Egyedü a rosszul elkészített gusztustalan zsíros húsokat nem eszem meg. Szóval egy válogatós ember számomra elég érthetetlen. Az allergia meg vegánság más.
2022. nov. 18. 19:17
 19/28 anonim ***** válasza:
84%
Ha nem az a célod az ebéddel, hogy az emberek jól is lakjanak, akkor nem sok értelme van.
2022. nov. 18. 19:21
 20/28 anonim ***** válasza:
86%

"(A vendégeket nem pörkölttel, meg töltött káposztával várom, hanem valamennyire kiteszek magamért)"

Én például imádom ezt enni vendégsegbe, mert itthon nagyon ritkán csinálok ilyen kaját, mert a család nem annyira szereti.

2022. nov. 18. 19:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!