Szerintetek? Ehez szóljatok hozzá, kiakadtam.
Ma hazajövet felszállok a buszra, lázasan (reggel munkahelyemen lázasodtam be, kül. el sem indulok) és 7 hónapos kismami vagyok. A buszon persze az összes 20-30 között lévő ereje teljében lévő ifjú hölgy/úr akiktől elvárná az ember, hát kb. játszotta a vakot, én meg már ott ájuldoztam. De óóóó ez még semmi! Végre valaki leszállt, kaptam helyet. Következő megállóban mögém üllt egy idős hölgy. Rá 2 percre előre szaladt hátulról egy nő, és üvöltözött, hogy "nem szállok le, én aztán nem". És 4 megállón keresztül szemében halál félelem, magában beszélt, látszott, hogy nem épp (én először meg is ilyedtem tőle) és folyamatosan üvöltött. Ezt még elviselném, de az út során a mögöttem üllő idős hölgy az "én" helyemet ajánlgatta ennek a nem beszámítható nőnek. Most komolyan! És akkor még én vagyok a "paraszt" fiatal? És a busz sofőr ilyenkor hol van? Vagy egy úri ember, aki letessékelné az ilyen embert?!
6 hónaposan 3x löktek fel reggel a buszon a nyugdíjasok, most meg ajánlgatja a nevemben a helyet. Vérlázítóak a mai idősek a bkv-n. TERMÉSZETESEN TISZTELET A KIVÉTELNEK.
Amúgy ha azt nézzük akkor mindig akadnak terhes és idős nők és emberek. Ergo ha én felszállok a buszra és ha mindenkinek átadnám a helyemet addig le se tudnék ülni életemben ameddig vagy 1. nem leszek terhes, 2 nem leszek idős??? Na ezt azért nem.
Másrészről a nyugdíjasok INGYEN UTAZHATNAK a buszokon,én kifizetem a 350-400Ft-os jegyet (bp) és még én adjam át nekik a helyemet, holott az én pénzemből is fizetem az ő jegyüket?! Ennél már csak az az idegesítő, mikor vidékről PESTEn keresztül mentem le Zalaegerszegre, és hajnali 6-kor a Népligetben már nem volt ülőhely, mert a sok vén leült arra a 15-20 perce! Én meg állhattam a buszsofőr arcába 3 és fél órát! JA igen és utána még egy 2 órás szigorlatot is meg kellett még aznap írnom...
Harmadrészről meg nem vagyok köteles átadni a helyemet (bár ez társadalmi elvárás) de SZERINTEM AZ IS TÁRSADALMI ELVÁRÁS LENNE A GYEREKES SZÜLŐKKEL SZEMBEN, HOGY EGY 3-4 ÓRÁS UTAZÁSNÁL A GYEREKET TUDJA FEGYELMEZNI! ÉN SPECIEL NEM EGYSZER SZÓLTAM RÁ A SZÜLŐRE HOGY KEZDJEN VALAMIT A GYEREKÉVEL MERT HA MÉG 1 PERCIG VISÍTANI FOG /NEM TUD VISELKEDNI MELLETTEM vagy MÖGÖTTEM, NEM ÁLLOK JÓT MAGAMÉRT!
Negyedrészről, meg TANULJANAK MEG KÉRNI ÉS MEGKÖSZÖNNI IS! EZ IS ALAPVETŐ TÁRSADALMI ELVÁRÁS!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!