Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Élhet együtt nagyjából békessé...

Élhet együtt nagyjából békességben egy család egy idősebb rokonnal?

Figyelt kérdés

Közös az ingatlan. A rokon egyedül nem tudná fenntartani, de eladni sem akarja, mert az érte kapott pénzből nem tudná megoldani a lakhatását. Mi a 3 gyermekünkkel költöztünk be mellé.

Milyen szabályokat vezessünk be, hogy csökkentsük a konfliktusok kialakulásának esélyét?

2022. okt. 27. 14:16
1 2 3 4
 11/37 A kérdező kommentje:

Nagybátyám a rokon.

Nagypapám háza volt, édesanyám nekünk ajándékozta az örökségét, papa ápolása miatt.

2022. okt. 27. 14:44
 12/37 anonim ***** válasza:
96%
11. Tehát fele a tiétek, fele az öregé.
2022. okt. 27. 14:53
 13/37 anonim ***** válasza:
97%
Ha azzal kezdi, hogy nem örül nektek, akkor ez jó már nem lesz!
2022. okt. 27. 14:55
 14/37 anonim ***** válasza:
71%

Amikor valakinek fizetünk az ingatlanáért, az életjáradéknak nevezzük, de ott szó nincs összeköltözésről!

Ez annyiban különbözik az örökösödési/eltartási szerződéstől, hogy a pénzen kívül semmilyen tevőleges feladat nincs a szerződött felek között.

Kérdező!

Szerintem semmilyen szabályt nem kell lefektetnetek, csak nem kell odaköltözni, ha már a gondolatától is berzenkedik a rokon, mert abból jó nem fog kisülni!

Ti oldjátok meg a lakhatásotokat ahogy eddig is, ő meg kössön veletek a tulajdonrészére életjáradéki szerződést!

Vagy:

Indítsatok "Közös tulajdon megszüntetése iránti pert" és a bíróság kötelezi az eladásra.

Én jó ember vagyok mindenki szerint - imád a menyem, testvérem, vannak barátaim, szót értek mindenkivel, nincsenek ellenségeim - de nincs az a pénz és nincs az az indok, hogy bárkivel is együtt lakjak. Kizárt!

És irkálhatna bárki, bármilyen szerződést, még olyat is, ahol a pálya nekem lejt, akkor sem!

2022. okt. 27. 14:57
 15/37 anonim ***** válasza:
33%
Ha neki nem tetszik valami, akkor lehet megosztatni a közös tulajdont, aztán menjen, amerre lát.
2022. okt. 27. 15:04
 16/37 anonim ***** válasza:
86%
Ha erőszakkal a nyakára mentek, nyilván nem lehet békében együtt élni.
2022. okt. 27. 15:20
 17/37 Savlekotő ***** válasza:
82%
Ennek a vége cumi lesz és kapcsolatotok is megromlik..
2022. okt. 27. 15:30
 18/37 anonim ***** válasza:
87%

Most azért legyünk tárgyilagosak!

Te laksz a szülői házban születésed óta, gyerektelenül, idősen.

Majd egyszer csak megjelenik ott a testvéred gyereke ötödmagával, ebből 3 gyerekkel és még örülj is neki!

Miközben a ház nyilván nem egy 50 szobás kastély, hanem jó esetben 2-3 szobás kádárkocka. Nekem sem lenne őszinte a mosolyom.

Elhiszem, hogy a Kérdezőnek így olcsóbb, de mindkét fél részére tarthatatlan lesz egy idő után.

2022. okt. 27. 15:31
 19/37 anonim ***** válasza:
100%
Hát, mivel már eleve úgy kezdi hogy szerinte nem kellene odaköltöznötök, ez már jó nem lesz.
2022. okt. 27. 15:38
 20/37 anonim ***** válasza:
94%
Ha már eleve így áll hozzá, akkor ez szörnyű lesz mindenki számára. De ha egyedül nem megy a nagybátyádnak, akkor meg így járt.
2022. okt. 27. 15:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!